Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mloda i wyksztalcona.

Co ona w sobie ma?

Polecane posty

Mam 24 lata, robie magisterskie studia. Od pol roku spotykam sie z facetem lat 35. Ma bardzo dobra prace, duzy dom-wiec dobrze wybralam. Nie chodzi o jego status materialny tylko, bo naprawde go kocham. Ostatnio w weekend bylismy zjesc na miescie i spotkalismy pewna dziewczyne, moj az czerwony zrobil sie na jej widok i gapil sie co chwile na nia :( Jak sie okazalo, to jego milosc sprzed 8 lat. Dziewczyna ma 28 lat, jest ladna, filigranowa, ma ladne piersi (ja mam skromne B). Jestem zazdrosna. Co ona ma takiego, czego ja nie mam? Dodam, ze ona ma meza i dziecko, nie ma studiow i ma byle jaka, jak dla mnie, prace. Dla mojego status materialny i wyksztalcenie ma znaczenie, ale niepokoi mnie sposob, w jaki na nia patrzyl :(

Gość damulka czysciutka
8/10 pocwicz jeszcze.

Gość turinka587
"Ma bardzo dobra prace, duzy dom-wiec dobrze wybralam. Nie chodzi o jego status materialny" Oczywiście nie chodzi o status materialny. żałosne

No jest ladna, ja tez niczego sobie. Ale jestesmy rozne. Ona: niska blondynka, duzy biust, ogolnie kobiece ksztalty. Ja: wysoka, bardzo szczupla brunetka.

To nie prowokacja, dla mnie to problem. Nie wiedzialam w sumie o jej istnieniu, bo ona nie mieszka w Polsce, widac na urlopie byla. Zauwazylam jednak spojrzenia mojego faceta, wiec zaczelam drazyc temat.

Gość damulka czysciutka
dodam, ze sredni wzrost, blond wlosy i duzy biust to sa niepodwazalne atrybuty kobiecosci, o ktorych ty mozesz najwyzej pomarzyc. :P tak wiec FAIL

Gość stara miłość nie rdzewieje
jesteś można by powiedzieć tylko rodzajem wypełniacza pustki po stracie tamtej, ale jeśli chcesz z nim być musisz się z tym pogodzić

Tak, status materialny jest wazny, ale ja go ponadto kocham. Nie wiedzialam o jej istnieniu, bo ona nie mieszka w Polsce. Dopiero, gdy zauwazylam, jak moj facet na nia patrzy, to zaczelam drazyc temat. Jestem od niej mlodsza, robie dobre studia. A ona jest nikim w sumie.

On potem mi mowil, ze nie mieliby przyszlosci, bo ona wtedy mloda byla, gdy sie spotykali, miala byle jaka prace a on mial kredyt i budowal akurat dom. Ze mu zalezy na zaradnej kobiecie (po studiach, majacej prace podobna poziomem do jego zarobkow). No i bywal o nia zazdrosny, bo podobala sie facetom.

Gość singielkaxx
Chyba przesadzasz. Może i wspomnienia odżyły - ale to nie musiało nic znaczyć. Poza tym, jeśli się człowiek zakocha... nie ma znaczenia, czy kobieta jest wykształcona, czy jest nikim.

to czy ladniejsza jest niska blondynka z duzym biustem czy bardzo wysoka brunetka to rzecz subiektywna - tak wiec nie o atrybuty kobiecosci tu sie rozchodzi;-)) widocznie ona ma to cos - a tym czyms moze byc usmiech albo piperzyk na lewej nodze albo wspolnie obejrzany film albo pierszy dotyk i zapach jej wlsosow - albo milion innych rzeczy - niemierzalny barometrem edukacji ani niczym innym - ale widac ze on nadal to "cos" czuje (skoro tak zareagowal) Podam dla przykladu z moim woczas narzeczonym jeszcze bylismy na imprezie - w sumie nudny firmowy bankiet (rozne firmy w tym klienci) i nagle sie okazalo ze jest tam jego eks - ta z ktora byl przede mna - laska jest obiektywnie rzecz biorac jak z obrazka, naprawde jej nic pod zadnym wzgledem nie brakuje - podeszla do nas, zamienilismy kilka we trojke slow zwiazanych glownie z okolicznosciami tego spotkania i tyle, przypadkowe spotkanie nie wywolalo dreszczu emocji aha - i jeszcze jedno kobiety mierza taka sama skala ktora przykladaja do facetow inne kobiety - a potem sie dziwia ze faceci mysla inaczej (bo mierza inna skala - w ktorej edukacja np. zajmuje moze jakies 10-15%, podczas gsy "statystycznie" dla panodnoszacych sie do panow to bedzie jakies 70%, smiem twierdzic)

Gość stara miłość nie rdzewieje
współczuję Tobie bo jesteś przesiąknięta materialistycznym podejściem do życia - sama popatrz jak bardzo zwracasz uwagę na wykształcenie i status majątkowy starasz się to negować, ale wybacz... marnie Tobie to idzie nie znasz Jej, a nazywasz nikim i oceniasz przez pryzmat np. wykształcenia piszesz ponadto go kocham - to akurat wymieniłaś w dalszej kolejności a powinnaś na samym początku... mało tego - co nas interesuje to, że on dobrze zarabia i ma duży dom? to jest mało istotne w tej sytuacji to chyba dość marna prowokacja jest

On ja kochal, ale gore wzial rozum-on zarabial dobrze, ona nie. Naprawde sympatyczna z niej osoba, ladna dziewczyna. Siedziala ze znajomymi przy stoliku nieopodal nas. spojrzala na niego tylko raz, usmiechnela sie. Jestem zazdrosna i byc moze sobie wkrecam. Ale nie moge tego zniesc, bo ich uczucie na poczatku bylo wyjatkowe-tak, jak moj mi opowiedzial.

Gość błękit wiosennego nieba
Mloda i wyksztalcona. i pusta do bólu żałosne

"Jestem od niej mlodsza, robie dobre studia. A ona jest nikim w sumie" moze jest "jedynie" miloscia jego zycia?;-) a swoja droga - nie znasz osoby a twierdzisz, ze jest nikim - hm.... ktos tu ma kompleksy... "On potem mi mowil, ze nie mieliby przyszlosci, bo ona wtedy mloda byla,..." to ona nawet powod rozstania pamieta?hm....musial sie wiec "naanalizowac". a analizuje sie zwykle rzeczy wazne, co nie? "Ze mu zalezy na zaradnej kobiecie (po studiach, majacej prace podobna poziomem do jego zarobkow). No i bywal o nia zazdrosny, bo podobala sie facetom" serce nie sluga...a reszta to racjonalizacja..

"Mloda i wyksztalcona. On ja kochal, ale gore wzial rozum-on zarabial dobrze, ona nie" wiesz tyle i to co ci [powiedzial/zechcial powiedziec... a kobieca intuicja rzadko zawodzi.. "Ale nie moge tego zniesc, bo ich uczucie na poczatku bylo wyjatkowe-tak, jak moj mi opowiedzial." z doswiadczenia - a z racji zawodu obracam sie w meskim towarzystwie - faceci rzadko mowia o rzeczach bez znaczenia...

Piszac o jego pracy i domu mialam na mysli, ze jest dobra partia. I laski do niego moga lgnac. to, ze go kocham, jest niepodwazalne. A co z tego, ze liczy sie dla mnie status materialny przyszlego, bycmoze, meza? Dobrze, gdy w parze z miloscia, idzie tez spokoj o swoj byt. Czyzby kilka Pan bylo zazdrosnych, ze poznalam dobrze ustawionego faceta? Piszac najpierw o domu i kasie-a co jesli ona na to poleci? Nie udawajmy, dobre zarobki i dom sa wabikiem na kobiety-a ona byla w kraju sama z dzieckiem, bez meza. Co, jesli w niej tez jakies wspomnienia odzyly?

Gość singielkaxx
Może dziewczyna kocha i próbuje pocieszyć samą siebie, że jest nieco lepsza? Nie krytykujcie jej aż tak. I kur.de nie wkręcajcie jej, że tamtą kocha! Jestem 100% pewna, że jak spotkam za kilka lat mojego byłego to zrobię się czerwona i zestresuję się - głównie dlatego, że to on zerwał, to ja kochałam mocniej. I tyle. To nie będzie dowód na to, że go nadal kocham, raczej żal, że nie pozwolił mi siebie kochać.

A ile ona mogla zarabiac po ogolniaku? Widzialam jej profil na fb-teraz pracuje zagranica, ale w zwyklej fabryce. Moze przesadzam, w koncu moj zwiazal sie ze mna.

Gość sdjhfbvjhdbfgdjhfbgdhjfgdhfgad
hahah studia mozna skonczyc zawsze, pracee dostac/stracic tez. ty konczysz studia, ja w twoim wieku tez myslalam, ze swiat zwojuje majac mgr przed nazwiskiem. jak wyladujesz na kasie w tesco to zmienisz troche podejscie :) no chyba ze ukochany zalatwi ci prace;) ale to jej tez moglby zalatwic :) dla wielu osob, to ty mozesz byc nikim:) ona przynajmniej jest ladna - tego nie kupisz, ani sie nie wyuczysz :)

Jeżeli to była jego dawna wielka miłość to na pewno będzie miał do niej sentyment. Ale na Twoim miejscu też bym się wkurzyła.

"Dobrze, gdy w parze z miloscia, idzie tez spokoj o swoj byt." Przed chwila wysmiewalas sie z tamtej laski ze jest "nikim" bo ma kiepska prace - a ty dobra - jesli ma sie dobra prace - naprawde dobra - to maz moze byc i bylym zebrakiem a bedzie sie zylo rodzinie dostatnio. Tym sie wlasnie roznia kobiety samodzielne finansowo od takich ktore tylko takowe pragna udawac;-)) "Czyzby kilka Pan bylo zazdrosnych, ze poznalam dobrze ustawionego faceta?" no na pewno;-))) i zazdrosci slina im splywa;-) to zdecyduj sie masz "dobra prace" czy jednak liczysz ze bedziesz utrzymanka.hm?;-) "Piszac najpierw o domu i kasie-a co jesli ona na to poleci?" no to bedziesz miala problem - bo mezczuyzna zawsze wybierze ta na ktorej mu bardziej zalezy;-) no ale przeciez zostanie ci jeszcze "dobra praca" i studia wiec poradzisz sobie;-)

Tak, kocham go, nie chce go stracic, jak skoncze studia, to chcemy ze soba zamieszkac. I owszem, uwazam sie za lepsza od niej. Przynajmniej zadbalam o swoja edukacje, mam dopiero 24 lata, ona w tym wieku byla juz matka albo w ciazy (na oko jej dziecko ma 3-4 latka).

Prace po studiach mam juz prawie zaklepana.

Gość singielkaxx
Dziewczyno, skończ z tym gadaniem o pieniądzach i wykształceniu. Jeśli miałby przestać Cię kochać - to by przestał. I nie bierz tego do siebie! Jak ktoś powiedział - sentyment zawsze będzie. Miałaś prawo się wkurzyć, ale to mogło NIC nie oznaczać i on może kochać też Ciebie. Swoją drogą, jeśli Twój facet ją zostawił, bo nie miała jakiejś extra pracy to gratki.

głównie dlatego, że to on zerwał, to ja kochałam mocniej. I tyle. To nie będzie dowód na to, że go nadal kocham, raczej żal, że nie pozwolił mi siebie kochać" jaqk zwal tak zwal;-) "A ile ona mogla zarabiac po ogolniaku? Widzialam jej profil na fb-teraz pracuje zagranica, ale w zwyklej fabryce. Moze przesadzam, w koncu moj zwiazal sie ze mna" ty masz jakas paranoje na tym punkcie ;-)

A poza tym jakie ma znaczenie, gdzie ona pracuje? a ty szczycisz się tym że kończysz studia...wielu ludzi kończy, teraz to żaden zaszczyt