Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamapooodluszka

cc z powodu miednicowego ułozenia dziecka

Polecane posty

Gość mamapooodluszka

Prawdopodobnie bede miała cc z powyzszego powodu. i mam pytanie - czy takie ciecie wykonuje sie przed planowanym terminem porodu? Termin z ostatniej miesiaczki mam na 15 sierpnia, z usg na 20 sierpnia. Kiedy ew moge sie spodziewac cesarki? Jak to bylo u Was?

Gość Zazwyczaj__
tydzień przed terminem z ostatniej miesiączki.

Gość u nas cc robi sie
zwykle w 37 lub 38 tc, najczesciej jednak w 38 tc.

Gość ojeju kochana
zacznijmy od tego ze masz jeszcze 2 miesiące do porodu :D dziecko sie moze ze sto razy jeszcze obrócić ;) a propo - moja dzidzia tez jest tak ułozona, mam termin na 3 sierpnia ale ginekolog powiedzial ze nie ma co sie stresowac, 2 dni przed porodem dzieci potrafią zmienić położenie ;)

Gość mamapooodluszka
no tak, 2 dni przedporodem :) ale jak cesarka jest tydzien przed planowanym porodem, to chyba nie bardzo te 2 dni przed porodem sie obraca:) Zreszta, ja w sumie to chyba juz wole ta cesarke niz sn, wiec jak na razie to mi to troche na reke :)

Gość niuma
nie takie sn straszne. :) rodziłam 2 razy -ost. kilka mies. temu i było dobrze już po paru dniach od porodu.

Gość ojeju kochana
Wiesz, tez sie smiałam ze może i dobrze ze mala jest tak ułozona a nie inaczej bo sie paniczne boje SN ale poczytałam troche o CC, widziałam wczoraj film nawet jak wygląda CC i odechcialo mi sie... Bardziej niz wyjscia samego dziecka boję sie skurczy no ale tyle kobiet przezylo to i ja bede musiala ;) Co najwyzej będę sie darła jak stare prześcieradło :D

Gość mamapooodluszka
a ja sie zdaje na nature:) co ma byc to bedzie...

Ja się nakręcałam na cc bo do 36/37 tygodnia mała miednicowo. A urodziłam sn bo mała się przekręciła. dziecko potrafi się dzień przed porodem obrócic. Ale jeśli nie to po 38 tygodniu robią cc.

Gość mamapooodluszka
a robiłyscie jakies cwiczenia na to obracanie? (czytałam, ze takie są) czy samo sie obrociło ?

Gość mamapooodluszka
no wiem, ze sa takieprzypadki, kiedy dziecko obraca sie tuz przed porodem, ale ogolnie rzecz biorac szanse sie zmniejszaja z tygodnia na tydzien. Wiec to chyba pojedyncze przypaki, gdy dziecko sie obrca w 37 tc

Autorko jesteś w ok. 32 tygodniu, więc dziecko ma jeszcze czas na odwrócenie się. Powiem ci lepiej. Tam gdzie ja rodziłam przed samym zabiegiem sprawdzają jak jest dziecko ułożoło i jeżeli się odwróciło to rodzisz sn. Możesz się śmiać, ale chyba lekarze wiedzą dlaczego poród sn jest lepszy i dla matki i dla dziecka.

Gość mamapooodluszka
no na pewno jest tanszy :)

No ja mialam tak dwa razy,dwa razy ok 37 tc i dzieci po 3,5 kg,znajomej tez w 38 fiknela corcia,wiec naprawde szanse sa duze...

tez mialam miec CC ale w 36tc sie obrócił mały i urodziłam SN w 40 tyg w dzien terminu także ... nic nie jests stracone autorko:) a jak masz jeszcze 2 mc do terminu to jeszcze nie nastawiaj sie na taki poród czy taki bo może sie zmienic :) a SN wcale nie takie straszne:)