Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość daleko od łodzi

jeść mało - to znaczy ile?

Polecane posty

Gość daleko od łodzi

jedz mniej, dieta mniej żreć itd. Ile to mało?

Gość pulpetowa dama
Zgodnie ze swoim zapotrzebowaniem kalorycznym lub 200 kcal mniej 🖐️

Gość Esiaa
A na jakiej diecie jestes??:)

Gość 12093uey
500 kcal mniej ,a nie 200

To jest bardzo dobre pytanie! Ja akurat wiem, co to znaczy duzo (co nie znaczy ze jem malo, he he) W zasadzie wystarczy jesc normalnie, tzn w przypadku kobiety na sniadanie, 1 kromka chleba albo pol kromki (a nie 2, 3 albo 4) i nie posmarowana grubo maslem - ale cienko albo wcale. Do glownego posilku, nieduzy kawalek miesa (wielkosci dloni -ale bez palcow ha ha) , albo 1-2 nozki kurczaka - a nie pol kury, i oczywiscie bez skory. Jak mlode i male ziemniaczki, to najwyzej 3-4 (albo wcale w niektorych dietach), a nie 10. Za to nieograniczona zielona salata i warzywa - ale nie polewac je za bardzo roznymi sosami ze smietany i z oliwa, i innymi tluszczami bo wtedy bedzie za duzo. Jajka: 1 lub 2. Smietana: lyzka. Ryz, makaron: jedna porcja to ok pol-do 3/4 szklanki, nie wiecej! itp itd Owoce sa niby zdrowe, ale caly arbuz albo kilo jablek przy jednym posiedzeniu to za duzo. Umiarkowane jedzenie to jest 1 lub 2 owoce dziennie max. Jezeli "odstawimy" slodycze, cukier i ciasta i bedziemy przestrzegac powyzszego, to nie bedziemy sie przejadac. Jezeli chcemy schudnac to najlepiej odsunac od siebie (zeby nie kusilo) to co nas kusi najbardziej i sklania do przejedzen, np w moim przypadku to sa powyzsze slodkosci + chleby/bulki/rogaliki/krakersy itp. Sa tacy co maja samokontrole i moga siedziec przy stole z tym to lubia, a nie zjedza (ja do nich nie naleze).

Gość marianna pe *
jeść 1200 kcal zamiast 3 tys.