Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malinka234

Czy jest możliwe że jestem w ciąży?

Polecane posty

Gość kania93
oczywiście zgadzam się z Tobą... Ale cóż różnie to bywa w życiu... Ją raczej myślałam o jakimś studium... One są 2 letnie zaoczne myślę ze z pomocą rodziny mogłabym sobie spokojnie dać radę... Przecież jak będę to nie będę płakać to nie jest powód do płaczu trzeba się cieszyć bo nic innego nie zostaje. Wiesz wydaje mi się ze jak po 2 tygodniach od terminu @ zrobiłabym test to już napewno musi być wiarygodny może już nawet tamten był tylko skąd te objawy i dlaczego ten okres tyle się spóźnia...

Gość mallutkaaa123
kania ja myślałam dziś, ze okresu dostałam, tak mnie strasznie brzuch bolał, wzięłam tabletke, a później mi 'leciało' ale jak z rana troche pokrwawiłam tak do tej pory już nic, nie wiem o co chodzi... a co do tych powyżej... krytyka za to że wpadka nie byłaby dla nas klęską, że w takim wypadku nie będziemy myśleć jak usunąc? przeciez to nienormalne

Gość kania93
kurcze malutka niewiem co mam ci poradzić... Mówisz ze leciało i przestało? To ją nie wiem co jest grane... Może ktoś doświadczony by się wypowiedział... A ją dzisiaj cały dzień mdłości straszne ból brzucha i ból piersi taki ze po schodach zejść nie mogę...:-(

Gość mallutkaaa123
nie leciało dużo, no ale wiadomo od razu podpaski, a teraz jest czysto... ale brzuch mnie bolał normalnie jak na okres, teraz nawet brzuc przestał, a jak mam okres to trzy pierwsze dni ból brzucha nie cichnie

Gość kania93
ją też mam bardzo bolesne i obfite miesiączki... Kurcze No nie wiem co to miało znaczyć... Sama jestem w tym wszystkim zielona... Może w googlach poszukaj tam napewno coś będzie:-)

Gość yowi89
możesz mieć np zaburzenia hormonalne albo wyobraźnia cię ponosi:)miałam tak.zrób rano test. odradzam studium, to pic na wode.wielu moich znajomych je skończyło żadna z tych osób nie pracuje w tej dziedzinie.szkoda na to czasu i energii. mallutkaaa123 jestem troche starsza od ciebie.nie karze ci usówać ciąży tylko zastanowić się nad tym co robisz bo widzę, że świadomie starasz się zajść w ciążę.chcesz iść na studia z brzuchem??byłam już w ciaży kiedy studiowałam i to był koszmar.jak ty chcesz się uczyć??chyba nie zdajesz sobie sprawy jak ciąża pływa na koncentracje.zdołasz wysiedzieć na wykładach po 5-10 godz z bolącym kręgosłupem i nogami??dasz rade się uczyć wstając co 2 godziny w nocy do dziecka??nie wiesz co to kolka i ząbkoawnie.fajnie jest oglądac takie małe słodkie bobasy znajomych tylko że wychowywanie dziecka to nie zabawa tylko cieżka praca.nie mysl że się wymądrzam, ja przez to wszytko przeszłam i wiem jak to wygląda

Gość mallutkaaa123
yowi, ja gdzieś tu pisałam, że w tym wieku swiadomych starań o dziecko bym się nie podjęła, chociaż bardzo bym chciała teraz, ale to jeszcze nie jest właściwy czas, ale gdybym wpadła nie byłoby to dla mnie powodem do smutku

Gość kania93
yowi tylko wiesz studia też kosztują... Na razie dostałam pracę i chce się w niej utrzymać... Zobaczymy co będzie dalej a Ty ile miałas lat jak urodziłas dziecko?

Gość kania93
malutka mnie dzisiaj tak strasznie boli brzuch jakbym okres miała bo u mnie z tym bólem jest dziwnie najpierw leci a później dostaje okropny ból brzuch... Dziwne ze teraz boli... Chyba zrobię jeszcze jednen test w tym tygodniu

Gość yowi89
mallutkaaa123 jeśli stosujesz zabezpieczenie to jest bardzo mała szansa że jesteś w ciąży. miałam skończone 22lata i byłam na ostatnim roku studiów, więc dobrze wiem co to znaczy nauka w ciązy, wysiadyawnie z bolądymi plecami na wykładach,zaliczanie sesji, odrabianie praktyk, pisanie pracy licencjackiej i obrona licencjatu po urodzeniu dziecka. studia w porównaniu ze szkołą policealną coś znaczą.ja studiowałam zaocznie 310 zł miesięcznie czesne+ dojazdy drugie 300 + ksero książki 100zł.żałuję że nie poszłam na studia dzienne państwowe.miałabym większe stypendium i nie płaciłabym za nauke ale mądra jestem po szkodzie

Gość mallutkaaa123
z zabezpieczeniem róznie bywa, wiadomo czasem ponoszą emocje ;)

Gość yowi89
są zastrzyki i tabletki anty a dzięki stosoawniu ich można dac ponieść sie emocjom bez obawy o wpadkę:)

Gość yowi89
są zastrzyki i tabletki anty a dzięki stosoawniu ich można dac ponieść sie emocjom bez obawy o wpadkę:)

Gość kania93
rozumie moja najlepszą kumpela ma teraz 21 lat i właśnie skończyła 2 rok studiów... Studiuje dziennie i widzę jak ona się męczy... Naprawdę niekiedy jest jej bardzo ciężko... Ją myślałam raczej o szkole policyjnej bo jestem po takim liceum tylko tam ciężko się dostać... Yowi moglabys napisać jakie miałas objawy będąc w ciąży...:-)

Gość yowi89
są zastrzyki i tabletki anty a dzięki stosowaniu ich można dac ponieść sie emocjom bez obaw o wpadkę:)

Gość kania93
rozumie moja najlepszą kumpela ma teraz 21 lat i właśnie skończyła 2 rok studiów... Studiuje dziennie i widzę jak ona się męczy... Naprawdę niekiedy jest jej bardzo ciężko... Ją myślałam raczej o szkole policyjnej bo jestem po takim liceum tylko tam ciężko się dostać... Yowi moglabys napisać jakie miałas objawy będąc w ciąży...:-)

Gość kania93

Gość yowi89
są zastrzyki i tabletki anty a dzięki stosowaniu ich można dac ponieść sie emocjom bez obawy o wpadkę:)

Gość nissq
a zabezpieczyłaś się? spoko to stres i hormony

Gość yowi89
na studiach zaocznych też nie jest lekko.w ciągu tyg pracowałam a w weekend szkoła i tak w kółko to było zmęczenie no i ta opłata za czesne szarpała po kieszeni.ja jestem po studiach medycznych i też nie mam znajomości no i siędze w domu. co do objawów tomiałam je już 3 dni przed terminem miesiączki wtedy też zrobiłam test i miałam 2 kreskę bardzo bladą ale widoczną.w ciągu jednego dnia zaczęłam się strasznie męczyć po wejściu na 2 piętro, nie mogłam wtedy powietrza złapać, miałam silne uderzenia gorąca, trzęsące się ręce i byłam agresywna no i piersi mnie strasznie piekły i bolały.po kilku tyg doszedł strasznie czuły węch a ok 9 tyg mdłości no i straszne wymioty

Gość mallutkaaa123
yowi ja nie chcę brać tabletek ani nic z tych rzeczy, nie chce ingerować w mój organizm, do 21 wieku się jeszcze rozwija normuje, boję się że będe miała problemy z zajsciem w ciąże w pózniejszym wieku przez to

Gość yowi89
dobrze dobrana metoda antykoncepcji nie zaszkodzi ci, co najwyżej po jej zakończeniu będziesz mieć bliźnięta;p brałam tabletki anty i jakoś mam dziecko:)

Witam. Mam pewien problem, spóźnia mi się okres 6 dni, w dniu planowanego dnia dostałam dosłownie plamke krwi, myśląc ze to zaczyna się okres, a tu dzien jeden drugi minął i nic, dodam ze z mężem staramy się o dzidzie, w 3 dni po zrobiłam test rano (piątek) i wyszła blada kreska, postanowilismy powtorzyc test w poniedziałek i tez wyszła blada lecz juz bardziej widoczna, poszłam do ginekologa i na usg nic nie wykryło :/ jak to rozumieć, dodać ze prawie przez cały czas boli mnie brzuch tylko nie wiem czy to na okres czy na ciąże, pomóżcie

Gość mallutkaaa123
jestem ogromną przeciwniczką leków, jedynie co biore to tabletki przeciwbólowe jak już nie wytrzymuje...

Gość kania93
yowi ją mieszkam na 4 pietrze i od jakiegoś czasu zauważyłam ze jak wchodzę po schodach to tragedia jak wejdę do domu duszno mi od razu otwieram okno bo wytrzymać nie mogę i do tego takie zawroty głowy ze nie wiem gdzie jestem kurcze ją nawet nie wiedziałam to mogą być objawy ciąży ze pa takie objawy Hehe:-) mi mdłości doskwierają od niedzieli tydzień temu nic zjeść nie mogę Masakra jakaś...:-(

Gość mallutkaaa123
olguson ginekolog tak wczesnej ciązy czasem nie wykrywa, zrób bete

Gość kania93
olguson jeżeli wyszła ci druga blada kreską to już chyba możemy Ci pogratulować ciąży:-)

Witam. Mam pewien problem, spóźnia mi się okres 6 dni, w dniu planowanego dnia dostałam dosłownie plamke krwi, myśląc ze to zaczyna się okres, a tu dzien jeden drugi minął i nic, dodam ze z mężem staramy się o dzidzie, w 3 dni po zrobiłam test rano (piątek) i wyszła blada kreska, postanowilismy powtorzyc test w poniedziałek i tez wyszła blada lecz juz bardziej widoczna, poszłam do ginekologa i na usg nic nie wykryło :/ jak to rozumieć, dodać ze prawie przez cały czas boli mnie brzuch tylko nie wiem czy to na okres czy na ciąże, pomóżcie

juz myślałam nad badaniem krwi, ale boje się strasznie rozczarowania, możliwe zeby obydwa testy się pomyliły?