Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AntyPiguła

PIELĘGNIARKI MAJĄ STRASZNE KOMPLEKSY W STOSUNKU DO LEKARZY

Polecane posty

Zgodnie z polskim prawem salowa ma obowiązek nawet podania leku w przypadku długiego okresu oczekiwania na pielęgniarkę ja pierdole.... dawaj konkretna ustawe

Gość Zalosni
Anty co niby podawala doustnie?

Gość sq23123213
a skąd ty wiesz że nie mają szans? Jeden pacjent wygrał wysokie odszkodowanie, po tym jak lekarz go obraził, powiedział na niego "co to jest", czy jakoś tak...

Salowa nie sprawdza stanu leków. Chyba że przełożona ją do tego skieruje. Co zazwyczaj ma miejsce Ale podpisuje się pod tym oddziałowa. fantazja

Gość AntyPiguła
podawała leki doustnie, nie wiem jakie konkretnie może i miała szansę wygrać, nie wiem. Ja stałam za pacjentką murem. Ale widać miało babsko niezłe plecy;/ w ogóle byłam jakaś strasznie pyskata chyba na tych studiach;P

Gość oj baby
Kobieto 2 w nocy jak cię to ciekawi to poszukaj. Wystarczy wpisać w googla wykaz leków które może podać salowa. Wykaz leków które może podać pielęgniarka. Lub 1 lepszy wątek http://forum.gazeta.pl/forum/w,305,126335534,,Salowa_podaje_dzieciom_leki_czy_tak_mozna_.html?v=2 Kłuć się dalej ja widzę że rozmowa z tobą nie ma sensu. Z ciekawości masz < 25 lat co ??

Gość AntyPiguła
ja mam dziesiątki takich historii... niestety

nie ma takiego czegos jak wykaz lekow ktore moze podac salowa, rozmowa z toba nie ma sensu bo pleciesz kompletne bzdury co ma moj wiek do rzeczy?starsza jestem

Gość Zalosni
Leki dozylne doustnie? Na onkologii? Bo nie umiala sie wkluc? A w jakiej to powiesci fantasy? W tej samej w ktorej ustawa pozwala salowym podawc leki? Jesli to prwda to co zrobilas z ta wiedza?

Gość sq23123213
No i powinno się zawiadomic izbę pielęgniarek i położnych o takim incydencie

Gość seksowny michał
AntyPiguła- zapodaj jakas o seksie :)

Gość AntyPiguła
tę wiedzę miał każdy, w końcu ją zwolnili ale nie dyscyplinarnie, tylko po cichu. Albo sama odeszła, nie pamiętam opowieści o seksie znam tylko jedną, już ją wcześniej napisałam ;)

Gość oj baby
Kabaret robicie ludzie.... Czy kiedykolwiek z solidarnością pielęgniarek i nauczycieli wygrał ktoś ?? Tak pomyślcie ludzie. Więc izba przeczyta rozczyta i co najwyżej pouczy. To są 2 polskie mafie które nie dadzą się tknąć. 3 cią są górnicy ale ci mają mało do gadania. Bo wystarczy że szef zagrozi zwolnieniem. A premier węglem z ukrainy.

Gość sq23123213
rodzina się o tym nie dowiedziała? W jakim szpitalu to było?

Gość AntyPiguła
nie dam Ci nazwy szpitala ;) szpital kliniczny, facet miał pecha bo nie miał rodziny z tego co pamiętam

Gość seksowny michał
mnie kiedys podrywała dentystka i fryzjerka z tym, ze fryzjerka to jakas starsza mobieta była a pani stomatolog była taka 35 lat zadbana, na poziomie , ekowetna , sekowna ale ja leszcz co dopiero co mature zdał byłme i sie wstydziłem pójsc an całosc:) dawne czasy :)

kabaret to robisz ty chociaz to w sumie tragiczne ze ludzie moga byc tak glupi i jeszcze sie upierac ze maja racje..

Gość sq23123213
prawo jest prawem, co ma solidarnosc pielęgniarek do tego, matole. wierz w to dalej i nic nie rób, zachorujesz i pójdziesz do grobu bo ci nie pomoga. Super nastawienie... :(

Gość Zalosni
oj baby ale to Ty wspomniales o ustawie, skoro wiesz o takiej to podziel sie...

Gość sq23123213
nie dam Ci nazwy szpitala - tez ich chronisz? W takim razie miejmy nadzieję, że jak zachorujesz spotka cię to samo. bo kazdy co tak robi, na nic innego nie zasługuje

Gość AntyPiguła
prawo nie jest prawem, bo orzecznikiem będzie inna pielęgniarka która swojej będzie bronić litości, mało które procesy są wygrywane w tej branży. Jeśli chodzi o lekarzy to nawet rozumiem: mało jest ewidentnych błędów, różne organizmy różnie reagują, medycyna to nie dr House, ale jeśli chodzi o pielęgniarski generalnie błędy są zazwyczaj klarowne

Gość oj baby
Młody nie fantazjuj. Każdy ma fantacje z nauczycielkami i pielęganiarkami czy lekarkami. A kobiety z księżmi, policjantami, strażakami itd. Ale takie fantazje mało kto spełnia. Google waszym przyjacielem jest: http://www.joemonster.org/art/3948/Czy_pielegniarka_moze_spac_z_lekarzem_ Nawet na kafe był temat http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3176007

Gość Rajstopowa
Ja już widziałam dosyć. Nawet wody pacjent leżący, który nie może wstać nie dostanie do popicia jeśli w łapę się nie dodało. Był na tej samej sali co osoba z mojej rodziny taki co dzwonił i dzwonił, a zero odezwu było. Tak samo jak się zarzygał to nikt nie przyszedł żeby to sprzątnąć, mimo że wzywał pielęgniarki. Musiał czekać aż planowo przyjdą. I co ma robić pacjent w takiej sytuacji? Czy one mogą mu nie podać tej wody jak chce mu się pić? Kto tam jest od podawania wody leżącym pacjentom?

Gość sq23123213
miałam na mysli sprawy np. o obraze, chyba nie potrzeba przy nich przecznika, co najwyzej świadka, że ktoś słyszał dane słowa....

Gość AntyPiguła
jak to chronię? baba nie pracuje to niby kogo bronię? jako wyjątkowo pyskata studentka, zawsze reagowałam! pacjenta z odleżynami przewracałam ze wspomnianą wczesniej panią profesor anestezjologiem bo pielęgniarki uznały że raz to wystarczy! akurat bierności mi zarzucić nie można

Gość AntyPiguła
"Nawet wody pacjent leżący, który nie może wstać nie dostanie do popicia jeśli w łapę się nie dodało." przypomniałaś mi jak pacjent zadzwonił na 999 że chce wody a nikt nie chce mu jej podać ;) to chyba na nefrze było

Gość oj baby
Nie pomogą bo nie dam w łapę. Super filozofia. A po za tym ja się z tąd wynoszę. Masz 3 ustawy tyczace się pielęgniarek i położnych przeglądnij. Mam ci kurwa jeszcze akapit wkleić może ?? Typowa debilka po uniwerku. ----- Procesów nie ma bo lekarz jest wstanie zapłacić 50 tyś za spokój. A chory człowiek traktuje to jak wygraną w totka. I potem lekarz nie traci prawa do wykonywania zawodu. Wodę pacjent dostaje 3 razy dziennie. A jak chce więcej to rodzina ma przyjść. Bo pielęgniarka zwala na salową a salowa nie ma czasu.

Gość Zalosni
No zesz kurva PRZEWRACALAS PACJENTA? Mam nadzieje, ze Cie wywalili za to.

Gość AntyPiguła
a co miałam robić? patrzeć jak ma coraz większe odleżyny? zresztą robiłam to z lekarzem, a nawet profesorem całkowicie legalnie ;)

Gość oj baby
Pacjenta powinno się przewracać co ileś h by nie miał odleżyn nie wiem ile. Ale robią to jak pacjent bardzo narzeka czytaj leży cały dzień.