Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AntyPiguła

PIELĘGNIARKI MAJĄ STRASZNE KOMPLEKSY W STOSUNKU DO LEKARZY

Polecane posty

Masz 3 ustawy tyczace się pielęgniarek i położnych przeglądnij. Mam ci k**wa jeszcze akapit wkleić może ?? dotyczacych pielegniarek i poloznych... gdzie tu mowa o salowych?

Gość Zalosni
Zmieniac pozycje, idiotko, obracac ale nie przewracac.

Gość AntyPiguła
" Procesów nie ma bo lekarz jest wstanie zapłacić 50 tyś za spokój." jestem stażystką, za rok będę miała pensję powalającą swą wysokością około 2000 na rękę. Może wydać się to dziwne ale 50tys nie jestem w stanie zapłacić.

Gość AntyPiguła
większość pacjentów mówi przewracać, bo to bardziej przewracanie niż obracanie przypomina

Gość Rajstopowa
Ale jak wzywa to wszystko mogło się stać, a one nie reagują. Kiedyś pisali, że pacjent całą noc na ziemi przeleżał i nikt do niego nie zajrzał pomimo, że inni co leżeli z nim sali wzywali pielęgniarkę. A takie leżenie na ziemi to już ryzyko pogorszenia stanu zdrowia. Pić może się chcieć więcej, bo człowiek szybciej wypocił to co już wypił. Dlaczego dodatkowo trzeba płacić nawet za doniesienie wody? Jak się zapłaci to czas jakoś znajdują na nalanie tej wody, zrobienie herbaty czy czegokolwiek częściej więc nie jest to niemożliwe.

Gość sq23123213
procesy są, coraz więcej, kiedys było taki e prawo, że pacjent nie miał nawet mozliwosci dostepu do dokumentacji medycznej. Teraz się to zmienia, juz ludzie zaczynają wygywac, i to sa spore odszkodowania. Powinno się gnoi puscic w skarpetkach, inaczej nie będą się przejmowac zyciem ludzkim.

Gość znam dobrze środowisko pielęgn
iarskie - inteligentnej osoby ze świecą szukać, same tępe dzidy. Sypią się tak, że cały internat już się nawzajem wyruchał:)

Gość oj baby
Anty piguła mówiłem o lekarzach. Np Chirurgach. Jeśli zdarzy się incydent raz na rok jest w stanie zapłacić. A nie pielęgniarek i połoznych bo tych wiadomo że nie stać A do szpitala jak idziecie szczepcie się bo to kurwa mać co się dzieje. Ostatnio w ramieniu c było koło 0,5L krwi. Ide spać kłóćcie się dalej. Kto jest ważniejszy i kto to ma ciężej. I jak to nauczycielki mając ciężko 5h dziennie gadać. I nie zwracać uwagi na dzieci.

Gość AntyPiguła
no własnie ja jestem lekarzem i będę chirurgiem. (mam nadzieję ;P) z pensją 2000...

Gość AntyPiguła
wiesz, medycyna to nie dr. House, to nie zagadka błędy to wbrew pozorom rzadkość, błędem nie jest nieumiejętność postawienia diagnozy czy niemożność wyleczenia

Gość Zalosni
Zeby cos pzrewrocic to to musi stac. Wiec jak przewracasz pacjenta? Wiekszosc ludzi mowi w ksiazce pisze ale to nie znaczy, ze to jest poprawne, lekarzu starzysto.

Gość oj baby
Wiecie co mi przyszło do głowy... Od poniedziałku zaczynam lukąc na pokoje ogólne bo dawno nie patrzyłem. Wciąż wszędzie są tv na pieniądze ? Bo w wawie pamiętam kilka lcd widziałem. A tak lublin kielce itd. Wszystko na pln :)

Gość AntyPiguła
czepiasz się słowek, mi to wisi, ale poprawiając lekarza możesz się narazić na nieprzyjemności

Gość Rajstopowa
Właśnie odleżynami szpital potrafi najbardziej zatruć chorym życie. Jak nie płacisz, a nie możesz sam wstać to się ich dorobisz. A niektóre naprawdę nie wyglądały dobrze. Jak można takie coś robić ludziom? To oczywiste, że takie działanie doprowadzi do szkody. Mogą tłumaczyć, że są za słabe, żeby przewracać ale w takim układzie nie nadają się do tej pracy i powinno tam być więcej silniejszych kobiet, albo nawet mężczyzn zatrudnionych w tym celu. Szczególnie na oddziałach gdzie ludzie często leżą i nie mogą zmieniać sami pozycji. Nieprzewracanie czy obracanie jak tutaj korygujecie jeśli trzeba to robić, powinno być karane. To świadome działanie na szkodę pacjenta.

Gość oj baby
Jako stażysta masz już syndrom mięsa ?? To się zaczyna jakoś tak jak się o koagulacji uczycie. I bawicie diatermiami na schabowym. Potem zaczynacie człowieka traktować jak mięso :P Tylko nie wiem kiedy to się zaczyna. No a chirurg po stażu ma ok 4 4,5 netto. Stażysta z pup dostaje 700pln wy 2 tyś wiec wiesz...

Do tego mieszkałam kiedyś z o kilka lat starszą ode mnie pielęgniarką - tępa aż przykro się robiło :O, studentka pielęgniarstwa, jak ją odpytywałam przed egzaminem, to tak wszystko mieszała, że każde zdanie nie miało najmniejszego sensu, jeden wielki bełkot. Tak to jest jak się uczy na pamięć tego, czego się nie rozumie :O

Gość oj baby
A powiedz mi co na pielęgniarstwie masz umieć ?? Poza wykuciem książki nic. Tak jest na uniwerkach tez popełniłem ten błąd - biologia. Miało być fajnie a 60% to było zakuwanie nazw na szczeście po lic odszedłem. A tą wiedzę zapominasz zaraz po sesji. Najwięcej na studiach to uczą się jeszcze na bhp i praktyce. Kurwa 3 w nocy a ja nie śpie. Dobranoc.

Gość AntyPiguła
na stażu mam 900, potem bede mieć 2000 syndrom mięsa? nie bardzo kumam co masz na myśli? człowiek to człowiek, mięso to mięso, chociaż mięsnie to własnie mięso

Gość Rajstopowa
Jak chcesz choremu umilić czas telewizją to trzeba płacić 2 złote za godzinę chyba jeśli dobrze pamiętam. I to jeszcze to właśnie te 2-złotówki trzeba było wrzucać, a nie inne nominały. Dwie złotówki to już nie. I sobie rozmieniaj potem kasę gdzie się da jak pacjent długo leży. Szkoda słów. Ile ja się naszukałam tych 2-złotówek.

P.S. AntyPiguła - błędem jest postawienie złej diagnozy, co może uniemożliwić wyleczenie... Nieumiejętność postawienia diagnozy (nie licząc rzadkich przypadków) jest chyba sygnałem, że ktoś jest zwyczajnie słabym lekarzem.

Gość AntyPiguła
u mnie w szpitalu telewizor za free jest akurat

Gość AntyPiguła
znam dobrze środowisko pielęgn, zależy jakiej diagnozy, tyyyyle chorób na świecie a przede wszystkim ich dowolnych modyfikacji że cudów nie ma

Gość Zalosni
Owszem poprawiajac lekarza mozna narazic sie na nieprzyjemnosci, zwlaszcza jesli lekarz nie potrafi przyznac sie do bledu. Ale przynajmniej poprawiajac lekarza nie narazasz pacjenta na niebezpieczenstwo.

Gość AntyPiguła
wszystko jest kwestią w jaki sposób się poprawia jak piguła mówi profesorowi "zle pani robi wkłucie" no to bez jaj...

Gość Zalosni
jak pigula mowi profesorowi..., a moze by tak jak pielegniarka mowi profesorowi?

Gość AntyPiguła
kiedyś powiedziałabym pielęgniarka, po różnych sytuacjach, mówię piguła

Gość Zalosni
Jak sobie chcesz konowale.

Gość sq23123213
załosni- twoje IQ jest chyba ujemne... nie wiem po co dyskutujesz, jak nie masz nic do powiedzenia

Gość Zalosni
bo mam na to ochote

Gość do zalosni
zobacz sobie w słowniku języka polskiego, a dopiero potem się mądruj - przewracać (w domyśle pacjenta) również PASUJE. Swoją drogą niezła z ciebie "żałośnia" :D