Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość EWA1984_

Brak zarodka na usg w 46 dc i 18 dni po pozytywnym teście. Czy jest jeszcze nadz

Polecane posty

Gość EWA1984_

ieja? 26 maja wyszedł mi pozytywny test i po 18 dniach byłam na usg, ale niestety nie widać zarodka:( Czy jest jeszcze szansa, że się pojawi? Czy to już raczej na pewno puste jajo płodowe? Może któraś z Was miała podobną sytuację?

tez robiłam test 26 naja i miałam 2 kreski w piatek byłam u gin, na usg było juz widac bijące serduszko, a dziecko miało 0,9cm

Gość EWA1984_
a kiedy miałaś ostatnią @?

Gość EWA1984_
dziewczyny, dajcie nadzieję...

nie mogę się doliczyć u ciebie więc powiem jak było u mnie:) okres 24 stycznia test na początku marca do lekarza szłam 8 marca czyli wiek ciąży według OM 45 dni i był tylko pęcherzyk:) teraz kończy nam sie 21 tydz:) według usg wiek ciąży to był 4 tyg i 5 dni:)

Gość mamaama27
u mnie w 6tc było serduszko... albo ci sie owu przestawiła albo .....

u mnie w 6 tygodniu nie było jeszcze serduszka,zobaczyłam dopierow 8 tygodniu,wiec spróbuj jeszcze raz z atydzien powodzenia

Gość miya25
ja miałam podobnie...niestety dla mnie zarodek się nie pojawił. Trzymam kciuki...poczekaj tydzień i dopiero idź na usg. Nie wcześniej.

Ja mialam ostatni @ 22 stycznia a na usg pokazal sie pechrzyk ciazowy 24lutego a zarodek 27lutego...trudno mi powiedziec jak bedzie u ciebie....ale trzymam kciuki...co lekarze mowia?

Gość staraczka 86
ja bylam u lekarza stierdzil ciaze pozniej poszlam i w 7 tyg powiedzial ze ciaza przestala sie rozwijac w ogole nie zobaczylam serduszka. musialam usunac. jestem teraz2 raz w ciazy i serduszko zobaczylam w 6 tyg jednak lekarza zmienilam. teraz zastanawiam sie co dla niego znaczylo przestala sie rozwijac?? czy jeslibym poczekala jeszcze to moze i bym zobaczyla to serduszko

niekoniecznie staraczko,ja w szpitalu lezalam z dziewczyna ktora byla w 10tyg i bylo podobnie jak u ciebie,zarodek nie mial serduszka...przestal sie rozwijac....dziewczyna poronila...organizm sam wydalil taki zarodek..

Gość KAAAAAAAAAAAAAAAsia
Miałam zupełnie tak samo. 7 tydzień a zarodka nie było widać tylko pęcherzyk się nieco powiększył. Okazało się że to poronienie chybione (ciąża obumarła, nie poroniona). Niestety u mnie powoli zaczęło dochodzić do zakażenia. Po abrazji i w badaniu histopatologicznym się okazało że obumarcie miało miejsce 2 tyg wcześniej i brzydko mówiąc zaczęło gnić. Oczywiście w żaden sposób nie chcę cię straszyć, tylko opisałam to co mnie spotkało. Nie bierz tego do siebie.

Gość KAAAAAAAAAAAAAAAsia
staraczka86, nie zobaczyłabyś serduszka, bo w 7 tyg. już powinno bić. Najprawdopodobniej skończyło by się to poronieniem, albo tak jak u mnie...

Gość EWA1984_
lekarz określił wiek ciąży w/g usg na 5t 5d ostatnia @ miałam 29 kwietnia

Gość EWA1984_
2+3 --------> czyli jest jeszcze jakaś szansa:) zawsze to coś:)

Gość KAAAAAAAAAAAAAAAsia
To nie masz się czego bać :). W 5 tyg przeważnie jeszcze nie widać na USG zarodka :)

Gość KAAAAAAAAAAAAAAAsia
P.S Wiek ciąży się oblicza na podstawie daty miesiączki. Z USG masz 5t 5d, ale równie dobrze może to także być 5t 1d albo 4t 6d :) Zawsze te daty są opcjonalne i przeważnie ciąża jest zawsze młodsza niż na USG :) Będzie dobrze :)

pewnie że jest:) bądź dobrej myśli:) mi kazał przyjść za 2 tyg i już wszystko było:) a z okresu wychodziła mi starsza ciąża dlatego poszłam bo też już liczyłam na serduszko... teraz wszystko się wyrównało i rozbieżność między Om a usg tylko 2 dni a bylo prawie 2 tyg... nie martw się choć wiem że to trudne:( ale jeszcze nic straconego:) jak nie zapomnisz daj znać potem co ijak:) trzymam kciuki za was:) trzymaj się ciepło:)

Gość EWA1984_
Dziękuję za słowa pocieszenia:) Też mam się zgłosić za 2 tygodnie. Na pewno dam znać co i jak:) pozdrawiam:)

Gość nfhfhh
a ja radzę zrobić betę 2 razy i sprawdzić czy przyrasta

Mialam tak samo. Poszlam na usg miedzy 5/6 tydz I byl pusty pecherzyk. Kazal zglosic sie za dwa tyg I juz bilo serduszko. Teraz czekam na porod ktory moze byc na dniach ;-) Kak chcesz sie uspokoic zrob Bhcg I sprawdz przyrost. Powodzenia!

Gość az spojrzałam na swoje usg
z 5 i 6 tygodnia :) W 5 tygodniu tylko bł pęcherzyk, a tydzień później zarodek z bijącym serduszkiem. Różnica w wieku ciąży między usg a om jakieś 4-5 dni, więc radzę Ci spokojnie poczekać, jeszcze może być dobrze :) Ta różnica później się sama wyrównała, a małe zaczęło wyprzedzać termin z om, czego też Tobie życze!

Gość hdfSHVf
u mnie w 38 nie było widać a pęcherzyk był mniejszy niż powinien za 2 tygodnie był mniejszy ale zarodek już był i serduszko biło fakt nadal wszystko mniejsze ale potem się wyrównało teraz jest nawet większe dziecko niż przeciętnie

Gość staraczka 86
dzieki dziewczyny bo juz zaczynalam miec wyrzuty ze moglam pojsc do innego lekarza na konsultacje

Gość EWA1984_
A robiłyście może betę? Jak było z przyrostem w przypadku pustego jaja?

Gość aniulkaxxx
Ja byłam na usg w 39 dni po ostatnim okresie i był duży (1,64cm) pęchcerzyk ciążowy w środku pusty. Dodam, że chodzę do lekarza, który ma bardzo dobre i nowoczesne usg, a od tego też zależy co widać. Kolejne usg miałam robione po następnych 9 dniach i był widoczny malutki zarodek z bijącym serduszkiem, teraz jestem 34 t.c. więc duże szanse, ze będzie ok.