Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NiewidomyPrzezMedia

Jeśli jesteś samotna/samotny pisz możemy porozmawiać - kulturalne rozmowy!

Polecane posty

Njun, no ok, jedno w teorii będzie mieć lepiej. Ale zauważ, że taka forma tyczy mniejszych raczej społeczności, bardziej zżytych ze sobą co pewnie ma wpływ na domową atmosferę. I tak pewnie jest lepsze to niż zwykłe przedszkole z 20 dzieci. Albo rzucanie dzieciaków do obcych niań.

dywagujac dalej, kto na to pójdzie? robota niani dla 4 dzieci na 3 lata i co później? która kobieta porzuci swoja karierę? bo ta, co i tak nie pracuje nie weźmie sobie na głowe dodatkowych 3 dzieciaków. ja tam to czarno widzę.

Ale dżem, wiec jeśli podzielimy rodzajowo to i tak faceci "wygrają" więc czego się burzysz? Skoro są zdominowane to więcej facetów niż kobiet uzyska dany przywilej i chyba o to Ci chodzi. A jak to rozwiązanie Ci nie pasuje to świadczy jedynie o tym, że coś przesłania Ci możliwość logicznego myślenia:)

Ale dżem, wiec jeśli podzielimy rodzajowo to i tak faceci "wygrają" więc czego się burzysz? Skoro są zdominowane to więcej facetów niż kobiet uzyska dany przywilej i chyba o to Ci chodzi. A jak to rozwiązanie Ci nie pasuje to świadczy jedynie o tym, że coś przesłania Ci możliwość logicznego myślenia:)

Gość pytajaccy dzenntellmannn
Kulturka Jesli je podzielimy, teraz nie sa podzielone. Faceci pracuja 5 lat dluzej mimo ze maja ciezsze prace i zyja prawie 10 lat krocej od kobiet. Jest to skrajna niesprawiedliwosc

Gość pytajaccy dzenntellmannn
lece spac. dobranoc wszystkim

Njun, no to kwestia właśnie dogadania się między sobą. Jednak w obliczu bezrobocia myślę, że może się udać. W końcu z 3 czy 4 mam tylko 2-3 muszą szukać pracy. No i do przedszkola nie jest łatwo się dostać teraz. Ale na dłuższą metę faktycznie, tam gdzie brak będzie zgrania się to będzie nieciekawie. Lecz choćby pare % tylko z tego mogło skorzystać to i tak fajnie, że taka możliwość jest.

Njun, no to kwestia właśnie dogadania się między sobą. Jednak w obliczu bezrobocia myślę, że może się udać. W końcu z 3 czy 4 mam tylko 2-3 muszą szukać pracy. No i do przedszkola nie jest łatwo się dostać teraz. Ale na dłuższą metę faktycznie, tam gdzie brak będzie zgrania się to będzie nieciekawie. Lecz choćby pare % tylko z tego mogło skorzystać to i tak fajnie, że taka możliwość jest.

Wilczyca znudziła mi się:P I jakaś taka wkurzajaca była...:P Dżem, w ciągu kilku lat wiek się zrówna. Bo nie ma innego wyjścia, za mały przyrost naturalny mamy:P Dobranoc tym którzy idą.

to życzę Ci aby Twoje dziecię miało odpowiednią opiekę, natomiast większosc będzie w żłobkach od 3miesiecznego bobasa, od 7 do 17ej i ta masa żłobkowiczów określi charakter więzi społecznej w kraju.

Njun, trzeba by się zorientować dokładnie jak to wygląda w innych krajach i kiedy zostało wprowadzone. Być moze tam są efekty już teraz. A moje dzieci niepewne bardzo, nawet mój organizm może nie pozwolić ;)

beato, w ogóle powiniśmy dojść do systemu odbierania dziecka matce po porodzie, aby zajęły się nim profesjonalne i zrównoważone fachowe siły opiekuńcze ;) na razie nigdzie nie ma takaiego systemu, przedłużanie wieku emerytalnego to pomysł ostatnich lat.

sory za Blondyneczkę... mam hasła w pracy i brata który po postach z motocyklistą na erotycznym bardzo polubił to pseudo...

a i fajnie ze już nie masz szans na wakacyjną prace u mnie - powiedziane publicznie nie do odwołania... miło... siora przyszła ryczeć u rodziców trzeba ja wkurwić aby wróciła do siebie... taktykę to ty masz