Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła mamusia???

Ile kosztuje dziecko??

Polecane posty

Gość Tak taaaak takkkk
I wogóle idiotko to jest 4+4+4??: - kaftanik + śpiochy komplet 5x - body kopertowe długi rękaw 3x - body kopertowe krótki rękaw 3x - śpiochy 6x - body 4x - kaftanik 5x - koszulka 5x - pajacyk 6x - pajacyk piżamka 2x - półśpiochy 8x - czapeczka 2x Raczej "lubiąca kawe" umie liczyć :D:D:D:D Boshe co za kretynka!!

Gość fgsgsjshh
Mati2011 chyba w burdelu niemieckim pracowałaś bo języki to u ciebie marnie wypadają: "Momęcie" Momencie jak już coś analfabetko. Pewnie te języki to u ciebie sznela sznela!!!!

Gość wiciasta
jeśli do wyprawki podejdziesz z głową a dziecko będziesz karmić piersią, to pieniądze przez pierwsze pół roku potrzebujesz tylko na pieluchy a i te nie są tak bardzo drogie bo jest wiele super zamienników połowę tańszych od sławetnego pampersa a równie dobrych. ciuszki też dla takiego malucha najczęściej zbiera się po znajomych, w ogóle nie zniszczone. moja córka ma rok i nie pamiętam kiedy ostatnio coś jej kupowałam do ubrania. każdy coś przyniesie a kurteczki jak nowe na allegro kupowałam po 7zł. nie trzeba mieć fortuny by chować takiego malucha. więcej kasy będzie trzeba jak pójdzie do szkoły.

Nie będę z takim motłochem i chamstwem dyskutować. Na koniec powiem tylko jedno SZLAK WAS TRAFIA ŻE NIE MOŻECIE SOBIE POZWOLIĆ NA TAKĄ WYPRAWKE JAK JA I DLATEGO TAK PLUJECIE JADEM.

Gość Lena 89898989
O to unormalniona wyprawka: I to nie wiem czy nie za dużo. Np. jeśli dziecko jest zimowe to body na ramiączka wogóle nie trzeba albo koszulek...bo i tak praktyczniejsze są body na długi rękaw. Albo jeśli jest karmione piersią to duże butelki wcale na początku sie nie przydają...mata edukacyjna to jak ma ponad 2 miesiące...noworodek słabo widzi. A oto wyprawka: 1.CIUSZKI W ROZMIARZE 56: - kaftanik + śpiochy komplet 2x - body długi rękaw 3x- - body krótki rękaw 3x - śpiochy 2x - body na ramiączka 1x - kaftanik x2 - koszulka 1x - pajacyk 4x - półśpiochy 2x - czapeczka 2x 2.CIUSZKI W ROMIARZE 56/62: - czapeczka cieplejsza 1x - okrycie kąpielowe 1x - rajstopki 2x - rękawiczki niedrapki 1x - skarpetki bawełniane 3x 3.CIUSZKI W ROZMIARZE 62: - śpiochy 2x - body długi rękaw 3x - body krótki rekaw 3x - kaftanik 2x -koszulka 2x - pajacyk 4x - spodenki 1x - półśpiochy 1x - sweterek 2x - wiosenna czapeczka 1x - kombinezon 1x - śpiworek do spania 2x 3.AKCESORJA - wanienka 1x - płatki kosmetyczne 1x - szczoteczka + grzebyczek 1x - patyczki 1x - gaziki jałowe - gruszka 1x i frida -proszek do prania białych ciuszków 1x - proszek do prania kolorowych ciuszków 1x - sudecrem 1x - mydło bambino 1x - krem na każdą pogodę 1x - bepanthen 1x - puder 1x - oliwka 1x - chusteczki do pupy 2x - płyn do kąpieli oilatum soft1x - pampersy - pieluchy flanela 10x - pieluchy tetra 20x - kosz na brudne pieluchy + wkłady 1x - łóżeczko 1x - materac 1x - kołderka + poduszka 1x - pościel do łóżeczka 2x - łóżeczko turystyczne 1x -dopiero jak dziecko siedzi lub stoi - przewijak 1x - wózek 1x - termometr 1x - laktator 1x - pojemniki na pokarm 5x - 3x butelka 125 ml - 1x butelka 250 ml - termoopakowanie podwójne 1x - termoopakowanie pojedyncze 1x - szczoteczka do mycia butelek 1x - pojemniki na smoczki 1x - łańcuszki do smoczków 2x - pokrowiec na przewijak 1x - rożek 1x - karuzela do łóżeczka1x - podkład od przewijania 1x - leżaczek bujaczek 1x - moskietiera do wózka 1x - folia przeciw deszczowa do wózka 1x Leżaczek bujaczek przydaje się na początku bardzo-córcia w nim spała często. Potem mata do zabawy ale to już kilkumiesięczny maluch 2-3 miesięczny. Karuzela mi sie przydała daka zwykła z melodyją-ładnie zasypiała. Ja wyprawkę zrobiłam za 1800 bez wózka. Kupowałam systematycznie od pocątku ciąży. Wózek kupiłam na allegro za 800 zł używany . Nowy kosztuje ze 2500. Można fajnie oszczędzić bo cieci szybko rosną i naprawde potem dużo pak ciuchów zostaje.

Gość Lena 89898989
Zapomniałam dopisac że bujaczek dostałam fisher price(koszt to 200-300 zł).Laktator miałam ręczny tomme tippe za 60zł. Ciuszki używane z ciucha -dostałam dużo nowych więc reszte kupiłam w ciucholandzie. Lóżeczko turystyczne kupiłam jak mała miała 7miesięcy. Za 300zł na allegro. Stało w kuchni i jak gotowałam to mała ze mną siedziała:) Karuzele i mate edukacyjną też dostałam(od mojej mamy dla wnusi:P ) W sumie to nie odczułam na portfelu wydatków...200-250 miesięcznie i sie nazbierało..Soryy nawet chyba nie wydałam 1800 tylko z 1500.

Gość wiciasta
Mati2011 masz ochotę to wydawaj tą kasę, chodzi jedynie o to że część rzeczy nigdy nie użyjesz, więc jaki sens? po co kupować np butelki, zakładając że karmi się piersią? po co laktator gdy nie wiadomo czy pokarm będzie? po co smoczki, kiedy nie wiadomo jaki kształt dziecku podpasuje i czy w ogóle? po co 2 rodzaje proszków do prania nie wiedząc czy dziecko na ten akurat nie będzie uczulone? pudru też już się dawno nie używa mleczkiem można siebie posmarować a nie takie maleństwo płyn do kąpieli? ... w pianie czy nie wiem o co chodzi? wyparzacz? czyli nie będziesz karmić piersią? a nie ... są i pojemniki na pokarm, nie rozumiem już?! i tyle butelek, nie wiedząc czy dziecku podpasuje smoczek? łańcuszki do smoczków, hmm, przydają się jak dziecko chodzi monitor oddechu ... dopiero będziesz niespokojnie spała jak się zawiesi ... gwarantuje niezapomniane przeżycia (koleżnka tak miała) mata edukacyjna przyda się ok 3 miesiąca becik użyłam raz, dzieciak się w tym gotował pojemniki na smoczki 4szt? ten smok to chyba na siłę będzie wprowadzony by to wszystko zużyć !!! pościeli do wózka nigdy nie miałam, w zupełności wystarczy kocyk albo pieluszka moskitiera - lekarze alarmują, że tylko zbiera kurz i jest przyczyną alergii, więc powodzenia no nie chcę Cię oceniać, ale to wszystko co napisałaś z perspektywy nie biedaka a doświadczonej matki to rzeczy zbędne lub kupione na wyrost. już darowałam sobie komentowanie ilości ciuszków, bo to twoja sprawa, czy je oddasz nieużywane czy weźmiesz na szmaty. mojemu dzieku przydały się tylko body na 56 reszta po dwóch tygodniach była za mała a urodziła się 55cm.

Gość Lena 89898989
Dobrze napisane to wyżej :)

nie wystarczy miec duzo pieniedzy, trzeba miec jeszcze troche w glowie :/ 11tys za wyprawke to dla bogatej osoby niewiele tylko po co taki zestaw? jak sie ma nieco rozumu to polowa tych rzeczy jest zbedna i to nie z oszczednosci :D:D

Gość ladymakbet...
wyprawka kosztowała mnie niedużo, kombinowałam by kupić niedrogo, poza tym nie kupowałabym zbędnych rzeczy. ciuszki dostałam w spadku, kupiłam tylko kilka sztuk nowych. wszystkie te niepotrzebne pierdoły podarowałam sobie całkiem by póxniej patrząc na potrzeby maluszka ewentualnie coś dokupić. kupowanie na wyrost jest głupotą.

Gość fglakaka
a od kiedy to sama wyprawka wystarczy na wychowanie dziecka, ale żeście nudne, jak flaki z olejem. I się dziwić, że później taka jedna z drugą tępaki narodzą dzieci, bo ja się naczytają, że wystarczy kupić wyprawkę i już się wychowa dziecko.

Gość dam ci rade
im starsze tym wiecej, wszystko zalezy od funduszy rodzicow

Wychowanie dzieci, kosztuje i to nie mało. Jak to było ocenione w tym roku około 250.000zł od urodzenia do 18-nastki... W naszym pięknym kraju trzeba mieć odpowiednią ilość funduszy, na wychowanie dziecka. Trzeba się liczyć z wydatkami, które moim zdaniem są największe gdy dziecko się urodzi ( chyba że masz od kogoś wyprawkę) To wszystko kosztuje jednak jeden uśmiech dziecka potrafi zrekompensować wszystko....