Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Olorinek

Bezrobocie i nienawisc w rodzinie...

Polecane posty

Gość ewe32e23e
określenie przegrane zycie to wymysł kafeterii, i oznacza zle poprowadzone zycie, bycie w impasie, że już się nie da nic zrobic.... Ze śmiercią to nie ma nic współnego

Gość ewe32e23e
jestem prekursorem nowego prądu psychologiczno -społecznego i oznajmiam że nie ma zwrotu "przegrać życie", innych rzeczy też nie ma, wszystko to wymysł kafeterii

Gość boicca
Ale tu się filozoficznie zrobiło:P No i co z tego, że się boję... Nie mogę całe zycie nie pracowac. Wysyłam CV. Pomału pomału dam sobie radę. Zresztą od czego są psycholodzy:P Druga sprawa to to, że miezkam na wschodzie kraju, na lubelszczyźnie. Cieżko tu o robotę, ale uda mi się.

Gość dziewczynaaa222lata
jakbym byla na miejscu toich rodzicow to tez bym ci jeczala. kurcze 2 lata juz siedzisz. o jakis staz z pup bylo sie postarac, jakis kurs, i nie mow ze sie nie da, bo ja tez jestem z takiego malego misteczka, i mialam 3 staze i kurs, trzeba poprostu sobie to wychodzic, chodzic i pytac, jak splawiaja to i tak chodzic. A teraz jestem zagranica i jak to powiedziales ze niechcesz od zera zaczynac, no ja zaczelam, a teraz to niby w jakim punkcie sowjego zycia jestes??no w zerowym , moze nawet na - minusie, ciota jestes i tyle, ja rozumie ze nie ma pracy ale twoja postawa tez jest bierna

Gość jpd co za ludzie
"ja rozumie"???????????? :D:D dziewczynaaa222lata naucz się pisać tępaku, a dopiero później się wypowiadaj!

Gość olallalalal
staż? po liceum? a jaki to staż?

Akurat po liceum można starać się o każdy staż nawet o technika prac biurowych. To nie ma znaczenia, można nawet starać się o staż kucharza, pomonicka cukiernika o wiele innych ale niestety na staż potrzebne są znajomości a nie jak się wam wydaje :(

Gość a zczego ludzie
na waszym zadupiu zyja? Chyba z czegos sie utrzymuja nie? jezeli stac was na komputer to i stac na bilet aby gdzies pojechac i zaczac sie dac poznac z dobrej strony. Tylko moze ktos nie ma "dobrej strony" wtedy faktycznie trudno o prace czy jakikolwiek dochod z czegos.

Gość chyba juz robote przy lopacie
dostaliscie

ta od postu ze stazami to ma szczescie az 3 staze ja mialem ze stazami tak wizyta 1-->pieniadze beda za dwa mies wizita 2--> pieniadze beda za dwa mies wizita 3--> pieniadze beda za trzy mies wizita 4--> pieniadze beda pod koniec roku wizita 5--> pieniadze beda w nowym roku wizita 6--> pieniadze beda za dwa mies wizyta --> FINAL pieniadze byly na poczatku tyg ale juz rozdalismy staze... a ja sie kurwa pytam KOMU i KURWA KIEDY kolejna wizyta --> pieniadze beda za dwa mies ....

Gość vnskmvx
po co ty sie człowieku produkujesz, syty nigdy nie zrozumie głodnego :O Sam widziałeś najwięcej miala do powiedzenia jakaś cieciówa na utrzymaniu chłopa bo ona sobie dorabia jednocześnie wychowując dziecko to już wielka pani bizneswoman co zjadła wszystkie rozumy

Gość pinka pinka pinka
Przynajmniej ta cieciowa cos robi, nawet jesli tylko dorabia, to jednak cos zarabia i nie siedzi na tylko uzalajac sie nad soba. W przeciwienstwie do autora watku, ktory najpierw uzala sie jaki to on biedny, nie ma pracy, nikt go nie rozumie, a jak ktos mu proponuje jakies rozwiazania to na wszystko znajduje wymowki byle tylko przypadkiem nie skalac sie jakas praca.

Gość zdumiona pychą
thaisse80, wybacz ale jesteś ostatnią osobą jaka może udzielać innym dobrych rad. Gdybym nie miała internetu to bym nie wiedziała, że ludzie tak niezaradni życiowo jak Ty w ogóle istnieją na świecie. Siedzisz dziewczyno DEKADĘ (!) we Włoszech, a z tego może sama utrzymałabyś się rok (chociaż i to niekoniecznie). W ciągu 10 lat pracowałaś rok! A teraz jesteś freelancerem. Ok, bycie freelancerem jest dobre dla takiej utrzymanki jak Ty, którą i tak sponsoruje mąż, a Ty masz te swoje śmieszne grosięta na waciki. Gdybyś z tych Twoich pieniędzy miała opłacić wynajem i rachunki - to chyba byś musiała trawę jeść, ale stołować się w jadłodajni dla ubogich. I jeszcze się chwalisz, że sama założyłaś działalność i mąż Ci nie pomógł... a w czym miał Ci pomagać, przecież masz 32 lata a nie 12. Chyba nie jesteś ociężała umysłowo? Większość 22 latek bez problemu sama zakłada działalność gospodarczą. Inne Polki, 5 lat od Ciebie młodsze, są już menedżerkami w Korei, albo dyrektorkami ds. marketingu i komunikacji w kancelarii prezydenta Bogoty. A Ty nie potrafisz się utrzymać w kraju UE. Wiesz co to nic złego w tym, że jesteś niezaradna i mimo 30 na karku nigdy nie byłaś samodzielna. Taką sobie drogę wybrałaś i nikomu nic do tego. Ale w momencie gdy tak niezaradna osoba, zaczyna dawać innym dobre rady, to niestety flaki się przewracają.

Gość hghgjghk
kazdy z was zdechnie i przegra zycie, z niczym sie urodziliscie i z niczym umrzecie, proch z was zostanie

Gość bhamber
Olorinek i grałeś u bukmachera? Jesli obstawiłes jak mówiłes to jestes parę groszy do przodu.

Gość jenk
Wróciłam znad morza .Wszędzie sporo ogłoszeń "przyjmę do pracy ,zapewniam nocleg .Pakuj się autorze i jedz nawet stopem.Robota czeka tylko wybierać .Zarobisz i jesienią podejmiesz jakieś decyzje .A może tam złapiesz jakieś kontakty i dostaniesz pracę na stałe .Mieszkam w małym miasteczku,bezrobocie duże .Miesiąc już szukam kogoś ,kto będzie kosił mi trawę ,zamiatał chodnik przed domem i robił inne lekkie prace porządkowe przed domem .Płacę 10 zł na godzinę i co? dupa.Nie ma chętnych ale pod marketami stoją i czatują ,żeby odprowadzić koszyk i zgarnąc 1 czy 2 zł.

Gość Kopaczekku
Nie ma co narzekać na bezrobocie, robić kursy, iść na uczelnię, doszkalać się, cokolwiek, czy do kiepskiej pracy, zdobyć doświadczenie i wtedy do lepszej, ja zrobiłem kurs na spycharki w pswconcept.pl/kurs-na-spycharki/ cena była dla mnie spora, ale się opłacało, więc polecam do rozważenia

Gość gość
up

Gość gość
I wylanie swoich żali tutaj na pewno wiele nie pomorze.. Tutaj trzeba wziąć się w garść z dnia na dzień coś ze sobą zrobić a nie marudzić i się rozczulać! Poszukaj natchnienia w internecie, poczytaj jakieś motywujące teksty przykładowo http://bb-mdi.pl/ gdzie znajdziesz kopniaka motywacji. Nie poddawaj się :)

Gość gość
Co za zenada z autora. Len i nierob na garnuszku rodzicow. Niczym F.Kiepski - nie ma na swiecie pracy dla ludzi z jego wyksztalceniem:) zacznij dzialac.

Gość ewr323423423008
Chciałbym was przestrzec przed tym co tu wypisujecie na kafeterii. X W Polsce istnieje system do podglądania i namierzania obywateli - system ten obsługiwany jest przez zwykłych ludzi a nie żadne służby specjalne. Dostęp do tego systemu mają zwykli szarzy ludzie....tzn. wasz sąsiad, znajomy etc może was namierzyć i podglądać. X Do tego systemu mają dostęp zwykli ludzie i jak zakładacie tu temat na kafeterii czy na innym forum to mogą was namierzyć tym systemem i podglądać. Cały ekran waszego laptopa/tabletu to kamera. W obudowach(bocznych) waszych laptopów są kamery które nagrywają to co robicie nawet jak laptop jest wyłączony - dźwięk i obraz. To samo z telewizorami wyposażonymi w dekodery TV-naziemnej - te telewizory mają kamerki z mikrofonem przez, które można was podglądać... Cyfrowe radio DAB+(radio zwykłe) to kolejny podsłuch w waszym domu.... X Routery WIFI też mają ukryte kamery z mikrofonem do których można się łatwo podłączyć... System do podglądania sprzężony jest ze wszystkimi dostawcami internetu w Polsce i można was łatwo namierzyć. Można też namierzyć was przez komórkę i oglądać z bliska dzięki satelicie gdy niebo jest bezchmurne.... Uważajcie na siebie bo wasze komputery nagrywają to co robicie i działa to na poziomie sprzętowym(niezależnie od systemu operacyjnego). X Odczytują nawet wasze myśli w głowie przez fale WIFI... X System ten umożliwia namierzenie was nawet z drugiego końca Polski(wioski i miasta). Widać waszą twarz, pomieszczenie oraz to co robicie aktualnie na kompie – wszystko jest też nagrywane.... System ten działa w Polsce od wielu lat... X Co więcej kamerki są w już w każdym urządzeniu AGD podpiętym do prądu.