Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niebawem bede mama

Dlaczego ludzi tak bardzo obchodzi w jaki sposob urodze dziecko?

Polecane posty

Gość niebawem bede mama

Wszyscy sie mnie pytaja na kiedy termin. Bede miala cc, ale nie mowie o tym tylko odpowiadam na kiedy termin. I wtedy sie zaczyna: "oczywiscie porod naturalny to nic fajnego, ale lepszy od cc ", "obys tylko cesarki nie miala" itd. Gdy mowie, ze no niestety ale bede miala to od razu pytania czy dziecko odwrocone, na co chora jestem itd. Nie lubie klamac wiec mowie prawde, ze to cc na zyczenie. I wtedy sie zaczyna:O Dlaczego to innych tak interesuje? co za roznica jak ktos rodzi, przeciez to nie ma wplywu na jego zycie?

Gość Akropol:)
nie urodzisz- a będziesz mieć operacje to różnica zasadnicza. rób co chcesz..ale ja bym zdrowiem dzicka tak nie ryzykowała. powodzenia.

Gość powiem im dosadnie
co o tym myślisz i nie słuchaj głupot. TYLKO CC!!!Ja miałam i szczerze polecam, ale w dobrym szpitalu z rozsunięciem mięśni.

Gość wiwaespanna!!!
cc to operacja, nie poród, a robienie tego bo ma się taki kaprys to dla mnie jakaś paranoja - rób jak chcesz twoje dziecko...

Jak ktos wiedzie nudne zycie to zawsze bedzie interesował sie zyciem innych i wscibiał nos w nie swoje sprawy. Mało to takich ciekawskich spotkałas w zyciu???? Bo ja mnustwo!!!! Olej ich . Nie musisz sie tłumaczyc!! to twoje dziecko , twój brzuch i twoja sprawa. Powodzenia

Gość mamatutama
Na jego życie może i nie, ale na Twoje i dziecka.

Gość matka dwójki dzieciaczków
to przy porodzie sn ryzykuje sie życiem dziecka

Gość Niuniulkai
Jeli masz pieniądze to tylko cc ale znajdz naprawde dobrego lekarza i może opłać pielęgniarke ( cesarka to jednak operacja a zdrowie dzidzi najważniejsze)

Gość jajecznisia
Nie ciagnij tych rozmow,tylko podaj termin i juz. to twoja sprawa i nikomu nic do.tego

Gość niebawem bede mama
zdrowiem i zyciem dziecka ryzykujesz zawsze bez wzgledu na to jaki porod wybierzesz, a cc jest bezpieczniejsze od porodu naturalnego przynajmniej w naszych polskich szpitalach.

Gość niebawem bede mama
poza tym nie chce sie wdawac w glupie dyskusje jaki porod lepszey. Kazda rodzi jak chce i tyle. Pytam tylko co ludzi obchodzi w jaki sposob ja wydam dziecko na swiat? Co nimi kieruje?

Gość mamatutama
Hahaha cc bezpieczniejszy od porodu naturalnego???? Hahahaha!!

Gość jajecznisia
Ja mysle,ze chodzi o to ,ze jak gadasz z innymi matkami,to kazda wie najlepiej i kazda jest najmadrzejsza na swiecie. Na pewno.ty tez tak troche bedziesz miala :) co nie oznacza,ze bedziesz po.chamsku komentowac

Gość yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyp
to po co się tłumaczysz? Pochawlić się chcesz że zapłaciłaś sobie za cesarkę?

Gość matka dwójki dzieciaczków
moje pierwsze omal nie umarło na szczęście szybko podjęto decyzje o cc, drugi poród to planowana cesarka.

Gość niebawem bede mama
nie tlumacze sie tylko po prostu nie klamie. Co mam sciemniac, ze bede rodzic naturalnie? Nie mam zwyczaju niczego wymyslac i przeinaczac. A chwalic sie nie ma czym:O Mi jest wstyd wrecz, ze wlasnie musze placic co w cywilizowanych krajach kazdy ma za darmo.

Gość jajecznisia
My sie np w domowym zaciszu nabijamy z takich jednych rodzicow,co maja corke cztery miesiace mlodsza od naszej. to nie wychodzi poza nasz dom,tak sie przed soba po prostu madrzymy :p troche nam odjebalo,jak kazdemu :)

Gość powiem im dosadnie
Oczywiście, że jest bezpieczniejsze, nie przejmuj się chorymi opiniami. Jakim trzeba byc bezdusznym człowiekiem, żeby się czuć lepszą tylko dlatego, że się urodziło sn. Autorko, patrząc ich myśleniem, to nawet Ty jesteś bardziej matką niż taka, co urodziła sn, bo więcej ryzykujesz dla dobra dziecka. Ale te "matki" nigdy tego nie zrozumieją, tylko krzyczą sn, bo je nie stać na cc i boją się go, nie poświęcą się dla dziecka, żeby bezstresowo przyszło na świat, bez powikłań. Pisza o powikłaniach, ale one zawsze dotyczą matki. Dziecko po prostu dostaje sygnał z kroplówki, ze zaczynają się skurcze o jest wyjmowane do świat, zero przyduszenia i innych komplikacji. Nawet się nie zastanawiaj i przed nikim się nie tłumacz, a już na pewno nie masz co się czuć gorsza. Podziwiam Cię, że sama się zdecydowałaś u mnie było z pobudek medycznych, ale dziękuję Bogu za cc i mojego zdrowego synka, którego URODZIŁAM przez cc. Tak niedouczone mamuśki, jest coś takiego jak poród przez cc. A następny sobie opłacę, bo będę miała pewność, ze moje dziecko urodzi się zdrowe i żywe.

Gość huihui
olej to i zapamietaj, ze kazda ktora krytykuje i zachwala porod naturalny ma rozklapioche i nie chce, aby ktos mial lepiej:D

Gość no ale sorry...
kurde- ja nie mam ani samca jeszcze ani inic, ale też w przyszłości planuje mieć dziecko... i nie wyobrażam sobie porodu naturalnego :O nie chcę rozciaać sie tam na dole, nie chcę mieć rozcinanego krocza... ani żeby mi pękło :O chcę zajść w ciążę,m donosić ją i wydostać dziecko na zewnnątrz :) g...uzik komu do tego w jaki sposób dziecko 'wyszło' (btw. co za kurwiszczem wścibskim trzeba być, żeby w to nos wściubiać i jeszcze cokolwiek 'pyskować'??? :O) ważne jak się potem dziecko wychowuje- zamiast się interesować czy ccc czy poród naturalny. to niech lepiej sie zainteresują czy jakies dziecko nie jest bite, głodne itd. autorko- nie przejmuj się GNOMAMI i nie tłumacz to nie jest kuźwa ich sprawa

Gość ga-de-ry-po-lu-ki
ja nie wiem czy cc to dobre czy nie. nie mow nikomu jak bedziesz rodzila. to pozbedziesz sie wrednych komentarzy. znajoma mojej mamy miala cesarke. mloda kobieta ok30 lat. w czasie operacji macica jej sie nie zaczela obkurczac... stracila duzo krwi. niedotlenienie mózgu.kobieta sparalizowana, nie kontroluje swooich ruchow. teraz dziecko boi sie wlasnej matki i ucieka przed nia. bardzo smutny widok.

Gość niebawem bede mama
wkurza mnie np. szwagierka, taka to pusta i tepa, ze brak slow:O Ostatnio do mnie mowi "a nie boisz sie ze umrzesz podczas cc?" to sie jej pytam czy gdybym rodzila naturalnie to mialabym jakas gwarancje, ze nie umre. A ona, ze nie, ale zawsze to inaczej umrzec rodzac dziecko a nie na stole operacyjnym:O

Gość głupota razi po prostu
ale oczywiście każdy może robić co chce. oczywiście czasem warto posłuchać osób bardziej doświadczonych, ale są tacy co nie umieją uczyć się na cudzych błędach... cóż może im życia nie starczyć aby wszystkie popełnić osobiście :P ale to ich wybór.

Gość yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyp
powiem im dosadnie -> przepraszam z jakiej kroplówki dostaje sygnał? Ze znieczulenia czy jakiejś innej? Doucz się kobieto bo cc to nie poród a wydobycie dziecka. Tak wydobycie i jest owszem bardziej ryzykowne od sn. I dla matki i dla dziecka. Zapytaj jakiegolowiek lekarza to ci odpowie. Ale oczywiście puste babeczki wiedzą lepiej. A zeby nie było to też jestem po cesarce.

Gość powiem im dosadnie
Ale z dzieckiem jest wszystko ok, a to przecież głównie o jego dobro chodzi, czyż nie tak krzyczą wszystkie matki polki po sn? Jak są takie mądre, to niech rzeczywiście wybiorą to co najlepsze dla dziecka, czyli cc.

Gość niebawem bede mama
no i co, ze wydobycie? Tez mi wielka roznica:D Rozmawialam z 3 lekarzami, nie sadze bys byla madrzejsza od nich. Zaden nie negowal cc, malo tego mam w rodzinie ginekologa i kolege w tym zawodzie. Rozmawialam i z nimi. Mysle, ze posiadaja wieksza wiedze niz ty na ten temat.

Gość ojojoj222
Do powiem im dosadnie Zachowujesz sie dokładnie tak jak ci ktorzy krytykuja autorke, uwazam ze kobieta ma prawo sama decydowac jak rodzi. Niedouczona jestes raczej sama i nie obrazaj kobiet ktore rodzily naturalnie, mnie stac na cc, maż jest chirurgiem i postanoweilismy ze jesli sie da to urodze naturalnie. Nauka coraz czesciej dochodzi do wniosku, ze co naturalne jest najlepsze. Ale oczywiscie nie uwazam ze kobieta ktora rodzi przez cc jest gorsza matka, kazda z nas robi to co uwaza za najlepsze dla dziecka

Gość głupota razi po prostu
" bo będę miała pewność, ze moje dziecko urodzi się zdrowe i żywe." pewna to jest tylko śmierć i podatki. Rany co za frajerki.