Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozwody w polsce

będzie tych rozwodów wiecej

Polecane posty

"Ale ja cie tak sklasyfikowalem, bo mi to wiele ulatwia najmadrzejszy naswiecie@gmail.com" oki;-) tyle ze chyba blednie mnie sklasyfikowales - ale niech ci bedzie;-)

a ja z doświadczenia wiem ,ze ludzie , którzy tak chętnie urządzają życie innych sami ze swoim mają nijakie problemy - może i z tobą tak jest ?:) a j ęsli k toś bierze ślub tylko jako formalność , tylko jako uporządkowanie świata papierków to chyba nie powinien mieć pretensji o brak miłości i wierności ?

uciekanie przed problemami życia codziennego - jak to zakwalifikować ? tchórzostwo ? wygodnictwo ? egoizm ? nieumiejętność tworzenia stałych relacji ? świat jest pełen własnie takich " nie - masochistów " I stąd ten pe do rozwodów .

z drugiej strony jest tez wiele przypadkow, kiedy nie chca sie rozwiesc wlasnie z powodu zle pojmowanej wygody, bo podzial majatku itd itp. Zazwyczaj jest to w przypadku malzenstw z dluzszym stazem. Jednak chyba najwiecej rozwodow jest wsrod malzenstw kilkuletnich, o ile sie nie myle.

Gość Do Allium
A powiedz jak bys rozwiazala ta ostatnia historie wklejona jak nie rozwodem? Czasem trzeba i tyle.

tak jak pisałam - tylko dzieciaki wierzą , ze dorosłe życie to bajka . Że nie ma w nim problemów , które trzeba rozwiązać ,ze nie trzeba walczyć o siebie o , męża , o dzieci , o rodzinę ... tylko dzieciaki :) slbo metrykalne albo mentalne :)

"najmadrzejszy na swiecie Gdyby o zwiazek nie trzeba bylo "walczyc" to taki zwiazek bylby strasznie nudny" wspolczuje doswiadczen zyciowych;/ "allium a ja z doświadczenia wiem ,ze ludzie , którzy tak chętnie urządzają życie innych sami ze swoim mają nijakie problemy - może i z tobą tak jest ?" oczywiscie - "rozszyfrowalas mnie" idealnie;-)) ;-)" "a j ęsli k toś bierze ślub tylko jako formalność , tylko jako uporządkowanie świata papierków to chyba nie powinien mieć pretensji o brak miłości i wierności ?" pretensje?;-) milosc i udany zwiazek to jedno - a lub to tylko formalnosc i dodatek - o ile komus siue chce w papierologie bawic;-) "Wg mnie sklasyfikowalem cie prawidlowo i to mi w zupelnosci wystarczy" jak dla mnie to mozesz mnie zaklasyfikowac i do grupy ludzi ktorzy lubia truskawki ale tylko z bita smietana;-)

jak najbardziej :) choć ludzie śa rożni i nie pochlebiam sobie ,ze znam jedynie słuszne rozwiązania :)

"jak dla mnie to mozesz mnie zaklasyfikowac i do grupy ludzi ktorzy lubia truskawki ale tylko z bita smietana" Oczywiscie:) Podobnie jak ty mozesz sie zapierac, ze nie masz lewicowych pogladow, co nie zmienia faktu, ze w moim przekonaniu je masz:)

Gość zupełnie nie rozumiem
i coraz więcej samotnych matek i dzieci bez ojców ...... głupole nad głupolami! Dziewczyna z dzieckiem ma złamane życie, a facet frrrrrrrr ........ i zaczyna nowe życie bez obciążeń po za alimentami, jak gdyby nigdy nic się nie stało. Małolaty tylko umieją dużo szczekać o niczym albo o byle czym, nie mają zielonego pojęcia o życiu, ale za ekspertów się uważają. Pożyjemy zobaczymy, niektórzy wolą sie uczyć na własnych błędach i na własnym cierpieniu i oni właśnie tacy są. Nie są świadomi swojej głupoty.

"allium uciekanie przed problemami życia codziennego - jak to zakwalifikować ? tchórzostwo ?wygodnictwo ? egoizm ? nieumiejętność tworzenia stałych relacji ? świat jest pełen własnie takich " nie - masochistów " naparwde nie masz inncyh wzrocow?;/ przykro mi zatem;-( optoz nie kazdy ma codziennosc w ktorej przewazaja problemy;-) "tak jak pisałam - tylko dzieciaki wierzą , ze dorosłe życie to bajka" ja wspolczuje takiego nastawienia;-/ kazdy ma taka bajke lub nie - na jaka zasluguje, jedni ciagle walcza i szarpia sie - inni w tym czasie pluskaja sie w jacuzzi (prosze nie brac tego doslownie;-) "Że nie ma w nim problemów , które trzeba rozwiązać ,ze nie trzeba walczyć o siebie o , męża , o dzieci , o rodzinę ... tylko dzieciaki slbo metrykalne albo mentalne" czasem sie po prostu to przydarza i bez walki;-) ale niktorym to sie w glowkach nie miesci;-)

"Oczywiscie Podobnie jak ty mozesz sie zapierac, ze nie masz lewicowych pogladow, co nie zmienia faktu, ze w moim przekonaniu je masz" nastepny fan mi sie trafil;-)

"Dziewczyna z dzieckiem ma złamane życie, a facet frrrrrrrr ........ i zaczyna nowe życie bez obciążeń po za alimentami, jak gdyby nigdy nic się nie stało" sami taki los wybieraja - uwazam ze za dziecko - jego sczescie i nieszczesie - rodzice odpowiadaja w 50% "Małolaty tylko umieją dużo szczekać o niczym albo o byle czym, nie mają zielonego pojęcia o życiu, ale za ekspertów się uważają" na dodatek pakujeim sie do glowy jakies bzdety w szkolach - niz np. edukacje seksualna;/ to smutne to fakt;/

"najmadrzejszy na swiecie Fan? Zbytnio sobie schlebiasz megalomanko" jaki drazliwy;-) "Ale ok, moglbym byc twoim fanem bo jestes nieglupia" jak juz mowilam twoja opinia jest mi obojetna;-))

naparwde nie masz inncyh wzrocow?;/ przykro mi zatem;-( optoz nie kazdy ma codziennosc w ktorej przewazaja problemy gdzie napisałam , ze to moja codzienność ?:) czasem sie po prostu to przydarza i bez walki ale niktorym to sie w glowkach nie miesci ja to przeżyłam i jestem praktykiem - ty tylko teoretykiem życia i małżeństwa :) co mozesz wiedzieć na ten temat ?:D

Gość Rage Against The Machine
allium co to znaczy - na siłę ? przecież nikt n ikogo do ślubu i małżeństwa pod lufami karabinów nie prowadził. ta!

a co lepiej rozwodzić się czy brać ślub?

a nie mnie kolegę i mu pomogłem żeby tatuś panny młodej zaginął w sojej łodzi podwodnej

a co lepiej wypić gunnesa czy wpisać się do gunnesa?

a nie można się pomylić?

osiem a pozniej aviomarin