Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy tak mozna ???????????????/

nie wiem czy można podawać jedzenie ze słoiczków

Polecane posty

w butli bo mój maluch nie chce jeść łyżeczką co daje mu łyżeczkę to robi tak jakby miał z wrucić ;/ a w butli wypija wszystko ;/

Gość niuda
warzywa i owoce z butli? Ile ma dziecko? Jest na mm ?

tak jest na mm dziecko skończyło 5 miesięcy ale od 4 miesiaca staram podawać mu łyzeczką bez skutku

Chyba żartujesz? Próbuj do skutku, w końcu załapie z łyżeczki. Moim zdaniem za wcześnie zaczęłaś rozszerzać dietę. Dając mu jedzenie z butli tylko pogłębisz problem.

pediatra pozwolił nam od 4 miesiąca rozszeżać dietę gdyż mój maluch jest strasznym głodomorem... próbowałam wszystkiego bez skutku . wiemże mąż mój miał to samo teściowa mi opowiadała ze z butli jadł nawet budyń a jak skończył 8 miesięcy chciał jeść z łyzeczki

podawać łyżeczką!!! malutkie ilości na jezyk, niech samo "przepchnie" w stronę gardła! może marchewkę - nie jest kwaskowa jak jabłko? mój tata mi mówił że kiedyś dawało się butlą do 9 msc, dopiero jak dziecko miało ząbki to zaczynało się od skórki od chleba itd... w sumie jakaś racja to jest - nie jesteśmy wybrakowani ;)

Gość diabl123
tak na początku może być, mały musi sie oswoić z łyżeczką... to dla niego zupełna nowość. Nie poddawaj się, podawaj mu codziennie a zobaczysz jak szybko załapie

Gość kamcia1507
Próbuj łyżeczką, bo jeśli zaczniesz podawać butlą to mały się rozleniwi i dopiero będziesz miała problem. Podajesz taką zwykłą łyżeczką czy taką silikonową, którą dziecko może sobie "gryźć"?

jak pisałam wcześniej próbowałam różnych warzyw owoców łyżeczka i bez skutku . miesiac czasu dzien w dzien ;/ dzisiaj dałam mu do butli i wypił aż się cały trząśł nie wiem właśnie czy mu podawać dalej z butli dałąm mu raz bo chciałam zobaczyć czy wgl zje..

próbowałam normalna łyżeczką i taką miekką ...

Gość niuda
Nie dawaj butlą bo dziecko ma się rozwijać. Musisz dalej próbować. Przecież potem powinny się pojawić grudki w pożywieniu i co też będziesz dawać z butli?

kiedyś tak dawano jak to ktoś już napisał do 9 miesiaca i było ok mój mąż teżw butli do 8 msc tyle co sie nastarali mówiła teściowa i bez skutku co podali łyżeczką to zwymiotował a od 9 jadł łyżeczką bez problemu...sądzę że i nasze dziecko takie jest;/ tylko nie wiem właśnie czy to w jakiś sposób nie zaszkodzi mu podawać jedzonko w butli .bo tak myślę i sądzę że chyba nie może faktycznie jest za mały może spróbuje znowu łyżeczką jak skończy 6 miesięcy jak będzie już siedział co o tym sądzicie?

Gość niuda
Skoro chcesz tak zrobić to pogadaj z pediatrą.

Gość ja podawałam
tak córci do 7 miesięcy pokarm w butli obiadki deserki owoce kaszki dolewałam troszkę wody by nie było takie geste większa dziura w butli i jadła teraz córka ma roczek i je normalnie łóżeczkom sądzę ze możesz dawać w butli ważne by dziecko jadło a nie się głodziło

Gość łełełała
Pewnie że podaj z butelki, tu na kafe pełno gwiazd, co Cię zaraz zakraczą, że będziesz mieć dziecko niedorozwinięte, jak mu łyżeczką nie podasz, zaraz cała zgraja mądralińskich, co już o grudki w jedzeniu się martwią ! Nie patrz na to i skoro dziecko zjada to z butelki, dal w butelce, przyjdzie czas, to zje z łyżeczki. Mój syn do 2 roku życia nie chciał sam trzymac butelki, aż nagle zaczął i trzymał sobie sam picie. Dziecko to nie maszyna i nie musi na rozkaz w 4 miesiącu robic to czy tamto. Jedne zje z łyzeczki jak ma 5 miesięcy, inne jak roczek i to w niczym nie przeszkadza, tak że nie słuchaj tych nawiedzonych mamusiek i rób po swojemu !!!

Gość ja podawałam
mam taką butelkę mąż mi kupił do karmienia ale też nie chce jesć bo to z łyżeczki :) ale fajna sprawa naciśniesz i pokarm sam do łyżeczki wchodzi :) no chyba ta butelka nie taka straszna skoro inne się wypowiadają podobnie zapytam pediatrę w najbliższym czasie ciekawe co mi odpowie :)

Gość ja podawałam
artykuł jest ok ... widzę ze nie jest to coś złego podawanie słoiczków z butelki

Gość ja podawałam
tam pisze zże cieżko warzywa podać przez butelkę .jak to przecież są papki mój tylko warzywa je żadko kiedy daje mu owoce nie chce by mi warzyw nie jadł...

Gość juz nie gadajcie ze 34F
jasne podawajcie warzywa z butelki jesli pozniej chcecie sie meczyc z dziecmi, ktore nawet najmniejsze grudki w jedzeniu beda wypluwac i miec odruch wymiotny. Moja kolezanka musi do tej pory (dziecko ma prawie 2 lata) rozdrabniac albo mocno rozgotowac jedzenie swojemu synowi bo jak tlyko poczuje jakies kawalki w zupie to pluje. Ale taka byla madra jak jej odradzalam karmienia zupkami przez smoczek a teraz sama jest sobie winna. Ja nigdy nie blendowalam corce jedzenia - rozgniatalam widelcem i tyle. Je od poczatku wszystko i nie ma rzeczy, ktora jej nie smakuej. Od 6 miesiaca dawalam wszystkie warzywa i owoce i nie zwazalam na zadne tabele jakie sa w polsce bardzo popularne i wszystkie matki wg nich postepuja.

i co np.do ponad roku z butelki jedzenie ? hehe no coś ty ,probuj bo widac ze sie zrazilas po pierwszych niepowodzeniach :D moj nie chcial jesc z lyzki,zachcialo mu sie po miesiacu dopiero

Gość No i w czym problem
że dwulatek będzie jadł rozgniecione jedzenie, no w czym ? Przecież z czasem zacznie jeść normalnie, a czy to się stanie na roczek czy na 5 lat, co za różnica ???????

Gość No i w czym problem
Wy chyba własne ambicje zaspokajacie tą radością, że dziecko roczne np. zjada bez problemu grudki, mam wrażenie, że ta umiejętność picia z kubka czy jedzenia kawałków jedzenia jest dla was wykładnikiem inteligencji Waszego dziecka,a to bzdura, bo ten jedzący papki z butelki 3 latek może być o niebo mądrzejszy od tego, co na rok jadał kotleta w całości.

nie mówie że podawać do 8 miesiąca ale ze próbować... a jak nie chce to co mam wyżucić?wolę dać do butli po kilku próbach i wypije z uśmiechem na twarzy :) dzień w dzien probję łyżeczką ale jak widze że mi się zanosi do wymiotów to wolę przestać

Gość No i w czym problem
Dzieci miewają różne anomalie, nie można wszystkich mierzyć jedną miarą, że dwulatek musi już jeść jedzenie w calości, a półroczniak papki łyżeczką. Przez pierwsze lata życia te umiejętności rozwijają się różnie u dzieci, a suma sumarum, jak pójdą do przedszkola i szkoły, to wszystko się wyrówna, więc czym Wy sie tak podniecacie , tym, że dziecko je grudki ?

też tak myślę . a czy można dodać troszkę wody lub mm do tego słoiczka by nie było to takie gęste? bo cieżko było mu to wypić

Gość No i w czym problem
I dobrze robisz, owszem, próbować, ale jak nie chce, a z butelki zje, to chyba oczywiste, że lepiej podać dziecku z tej butelki, niż nie dać w ogóle, albo tylko kęs łyżeczką. Próbuj z tej łyżki, z czasem załapie. A póki co dawaj w butelce.