Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moja malutka

mleko modyfikowane

Polecane posty

Gość moja malutka

powinna jesc 6 posilkow a zjada 5. widze ze jest najedzona bo ladnie spi ale lekarz powiedziala zeby starac sie dac ten brakujacy tez ale nie wybudzac na jedzenie. nie wiem jak to zrobic bo nie mam doswiadczenia z mm. moj starszy synek byl karmiony piersia wiec totalnie nie wiem jak to zrobic. pomoze ktos ?:)

Gość kkookkoo
a ile dziecko ma? i jak przybiera na wadze? bo moja córa też je mniej niż w normie a przybiera zdrowo i nikt się nie czepia

Gość mamusiowamama
dziecko je tyle ile potrzebuje a nie tyle ile lekarz karze...bedzie głodna bedziesz widziec ja nigdy synka nie budziłam ani nie dawałam przez sen a jest na mm od urodzenia

Ja mam taki sam problem i tez nie wiem co robic. Staram sie po prostu czesciej karmic ale i tak rzadko mi sie udaje wcisnac ten ostatni posilek. Poza tym boje się że jak dam jej więcej niż sama prosi to zacznie ulewac;/

Gość kkookkoo
Ja z doświadczenia wiem, że jak dziecko nie chce to mu się nie wciśnie. ewentualnie można praktykować podtykanie tego brakującego przez sen jeśli dziecko załapie. JA tak robiłam, żeby przywrócić do normalnego funkcjonowania dziecko po rotawirusie

Gość kkookkoo
bardzo istotna tu jest kwestia przybierania na wadze. bo może dziecku po prostu tyle wystarcza

Gość moja malutka
ma 2,5 miesiaca. no tylko ze przez sen sie ni jak nie da;/ spi i koniec. a butelke wypluwa. własnie niekoniecznie dobrze przybiera na wadze bo cos teraz strasznie zwolniła

Dziecko jak będzie głodne to Ci zakomunikuje. Jeśli przybiera odpowiednio przybiera na wadze to czym sie martwisz?

Gość moja malutka
ale lekarka powiedziala ze nie jest zle, ze to dolna granica normy ale ze to dalej norma.

Gość moja malutka
no właśnie ja ją karmilam jak zakomunikowała :) ale nie wiem czy to dobrze, czy tak sie mm karmi. piersią to co innego. czasem w skrajnych przypadkach umie zjesc tylko 4 razy ale wtedy szybciej sie budzi. lekarka powiedziala ze powinna zjadac 700 ml. a zjada mniej niz 600;/

Gość kkookkoo
to ile tygodniowo tego przyrostu ma? Wydaje mi się, ze dziecka nie zmusisz i już. dzieci nie są takie proste w użytkowaniu:) może taka jej natura, ze mało przybiera. mój syn tak miał. jadł nieco mniej niż inne dzieci, przybierał powoli. dzisiaj ma prawie cztery lata i jest po prostu bardzo szczupły. taka jego natura. może nadrobi jak wprowadzisz jej coś dodatkowego. za miesiac wchodzą wam kaszki i inne takie- może bardziej jej przypasują.

Gość moja malutka
no przez 1 i 2 miesiac przybierala na wadze po 1kg, a teraz w ciagu ostatnich 2 tyg 300g :(

Gość moja malutka
no przez 1 i 2 miesiac przybierala na wadze po 1kg, a teraz w ciagu ostatnich 2 tyg 300g :(

Ale czemu na sile chcesz w nią wciskać jedzenie? Jeśli nie płacze z głodu to znaczy, ze nie jest głodna. Dzieci sie różnią.

Ale czemu na sile chcesz w nią wciskać jedzenie? Jeśli nie płacze z głodu to znaczy, ze nie jest głodna. Dzieci sie różnią.

Gość moja malutka

Gość kkookkoo
ja bym na Twoim miejscu próbowała dawać więcej ale szczególnie się tym nie stresowała- jeśli dziecko będzie prawidłowo się rozwijać a waga nie stanie w miejscu. Dorośli ludzie też tak funkcjonują- jeden zjada więcej inny mniej. czasem po prostu się nie da zmusić dziecka. Pamiętam jak mnie lekarze z synem męczyli- i wtedy też odpuściłam. wyszło to nam obojgu na dobre

Gość moja malutka
nie chce jej na sile nic wciskac! mowie tylko co powiedziala lekarka.... zacna00 - bebilon comfort

Gość kkookkoo
czyli właśnie ta dolna granica:( ale przybiera i to jest najważniejsze. wiem, ze atwo mi mówić bo mam to za sobą:) ale ja bym póki co nie panikowała i nie maltretowała dziecka tą butelką nieustannie

Gość kkookkoo
zaparcia miała?? mojej ten comfort nie wchodził wcale. chyba jej nie smakował. on jakiś taki jałowy:O

Gość moja malutka
kkookkoo dzieki za pomoc tak tez zrobie, bede probowala ale na spokojnie. troche zaczelam sie martwic bo wczesniej tak fajnie przybierala a teraz tak marnie... no i kupy jakies takie strasznie male. ale tak normalnie to calkiem wesola jest wiec chyba nic nie dolega

Ja myśle, ze każdy lekarz powie coś innego. U mnie w mieście lekarz kazał dawac 3 miesięcznej 180ml mm a dla mojej cioci powiedział, ze jej 6 miesięczna córka powinna jeść te 180ml! Mieszkamy w innych krajach.

u mnie jest bardzo podobnie, karmie bebilonem pepti, lekarka mowila zeby za miesiac przejsc tez na comfort. to bedzie wtedy juz nasze trzecie mleko :/ najpierw nan ha, pepti teraz zaraz comfort. tez zjada za mało. moze to mleko jakies bardziej sycące jest?

Hmm to może zamiast tego 6 posiłku jako ostatni posiłek podawaj kaszkę/ kleik, żeby było bardziej treściwie? A poza tym, jeśli dziecko przybiera, to nie ma się czym przejmować, moja starsza córa spała przez 12-14 godz w nocy i nie budziła się na jedzenie. Pediatra stwierdził, że przybiera w normie i jeśli się nie budzi, to żebym ja też spała :)

ale jak tak teraz popatrzylam na puszke, to tam wlasnie jest napisane ze powinny albo jesc 6x 120 jak 2 m-ce albo 5x 150 jak 3 mce

Gość moja malutka
ona chyba za malutka na kaszke i kleiki...?

Gość kkookkoo
moja jest na pepti. zjada na jedne posiłek 120-150 a ma 4,5 miesiąca. czasem dziennie jej wyjdzie 600 czasem 800. tyle że przybiera nieźle. ale ilości niesamowitych też nie pochłania- je raczej w normie lub poniżej

Gość kkookkoo
raczej za mała. czasem lekarz może zalecić łyżkę klleiku do mleka. ale do comfortu to i to nie ma sensu