Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agwol

Jak żyć elegancko na wózku inwalidzkim

Polecane posty

Co dla Was znaczy zwrot żyć elegancko. Chcę go rozwinąć po za sferę ubioru, chcę by elegancja dotyczyła mojej rodziny, domu, ambicji, planów, spełnienia zawodowego. Ale co zrobić gdy w wieku 30 lat musiałam usiąść na wózku inwalidzkim i stałam się zupełnie zależna od innych. Jak w takiej sytuacji żyć elegancko ?

Gość manio ciekawski=)
Dla mnie to pachnie snobizmem. Żyć elegancko? Można się zachowywać elegancko, ubierać. Można być eleganckim, ale żyć? Żyć można uczciwie, godnie lub wręcz odwrotnie.

Gość nerciaaaa
manio ciekawski - autorce pewnie nie chodzi o snobizm, ale o to by wygladac i zachowywac sie elegancko bedac na wozku. Mysle, ze to wszystko zalezy od podejscia. Jesli bedziesz ladnie i elegancko sie ubierac, bedziesz miala ladna fryzure, bedziesz zadbana to napewno zawsze bedziesz elegancka i podziwiana. Ja nie moge sie napatrzec na Monike Kuszynska. Jest sliczna, madra, zawsze ladnie ubrana i usmiechnieta. Jak sie na nia patrzy to ten wozek wydaje sie byc tylko dodatkiem do jej osobowosci.

Gość nerciaaaa
A ja zyc elegancko? Wedlug mnie starac sie robic wszystko to, co by sie robilo nie bedac na wozku. Zyc tak, jakby tego wozka nie bylo i cieszyc sie zyciem, realizowac swoje plany.

Gość manio ciekawski=)
Pewnie masz rację 🖐️

Bardzo mi się podoba myśl o snobiźmie. Mogła bym być takim snobem ale nie wiem jak. A normalnie tak jak na nogach to już nie da się.

absolutnie nic się nie stało Ferdynandzie. wątek rozwinełam może z braku możliwości wymiany poglądów na żywo. Mam dwójkę dzieci 9 i 10 chłopiec i dziewczynka. Co ja mogę z nimi razem robić, przecież nie jeździć rowerem, grac w piłke, nawet czytanie sprawia mi kłopot. Tutj oczekuję pomocnych wypowiedzi. Jak oni mnie będą szanowac gdy od najmlodszych lat jestem ich balastem.

Gość Czeresieńka z gałęzi
Ucz ich grać w szachy, warcaby, graj w statki, wisielca :)

Gość dfrtyty
a co sie stalo? zachorowalas na SR?

Tak dokładnie, ale nie chcę kierunkować dyskusji na tę choronę. Poszukuję chętnych pogadac tak po kobiecemu - o dzieciach, podrózach, pasjach, kuchni. W tej chorobie jest sie bardzo samotnym ( po za najbliższą rodziną) może to w większości wystarcza.

Gość fdfgdfgfh
mam pytanie bo tego nie rozumiem , co to jest ta mowa skandowana?

Cytat przeczytany gdzieś tam kiedyś "Ktoś powiedział mi, że w kulturze chińskiej największym komplementem dla kobiety jest powiedzenie jej, że jej serce jest eleganckie jak orchidea. Myślę, że dla mnie tym właśnie jest zen drogą życia czynu, ale jednocześnie życia eleganckiego. Zachować uważność i wrażliwość."

Gość marina ale nie vlady
Wiesz co? Fajna jesteś. Fajnie brzmisz. Myślę,że nie musisz pytać, jak żyć elegancko bo ty już to umiesz. :)

Gra w wisielca, przypomina sie moje dzieciństwo, beztroskie, słoneczne. Najbardziej utkwił mi w pamięci motyw gdy z dziadkiem chodziłam do pasieki ciągnąć miód. Macie takie wspomnienia. Ta pasieka to taki symbol wspólnoty, pracy, poświęcania dla wszystkich.'Tego wszystkiego czego brakuje mi teraz w chorobie.

Chcę Was wszystkich zaprosić na mojego bloga www.mojapiwnica.blogspot.com wspólnie poszukajmy odpowiedzi ?

Gość gość
Ja mam 14 lat i jeżdżę na wuzku inwalidzkim.