Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emilianka4444444

PODATEK KATASTRALNY !

Polecane posty

sie biedota umyje przy szabasie w koncu , rowniez te dwa zeby tez i zapycha do dyskontu bo sobotnia promocja na bulki i kaszankie sie konczy. upoluje taniej bulkie to bedzie miec na katastre

Gość danp
Do dzisiaj dręczą mnie myśli dlaczego tupolew był o połowę za mały, czemu bóg mnie tak pokarał hhahahaha :D:D:D

Gość ssdsdsfasf
moim zdaniem, to dobrze, że jakaś partia, tutaj PiS zapowiada, że W RAZIE wprowadzenia takiego podatku podejmą wszelkie możliwe działania :) jeśli PO nie wprowadzą takiego podatku, to gdzie problem? a że ktoś od razu krzyczy, bo może coś złego się wydarzyć? to źle? lepiej jakby zawsze było cichutko i cichaczem można było wszystko wprowadzać i po fakcie się martwić? zastanówcie się, ja już wolę dmuchać na zimne, najwyżej okaże się, że niepotrzebnie :) nie zaszkodzi im trzymać się na baczność i zapobiec niż potem walczyć, jak będzie za późno. Taka jest moja opinia.

pisiorki to jak zaklamana dziewica krzycza o zachowaniu cnoty , ze oni przenigdy do reki nie wezma a gdy ciemno to przez serwetke i do buzi wezma i polkna. podpisali w imie bogoojczyzniane wszystko i to takem symbolicznym galante dugopisem, hahahahahaha a gdziez ta cnotliwa Zuzia Kempa sie podziala?wiosna i chuc ja wziela to i na macenie sil juz brak

Gość SamurajKafeterii
a co ma podatek katastralny do cnoty? co to za debilne,manipulacyjne porównanie? i pisiorki? może jeszcze dodaj mohery, będzie skuteczniejszy wydźwięk :D

bardziej do ich hipokryzji, czy lud pracujacy tego nie widzi? przeciez kaczor niezywy podpisal wszystko co mial podpisac mimo , ze kwakal jakie to zle i ze absolutnie aczkolwiek przenigdy bo lud swoj umilowal

Gość SamurajKafeterii
sorry ale dla mnie to fałszywy jest Tusk, który obiecuje jedno, a robi drugie. To jest szczyt obłudy i fałszu.

Gość SamurajKafeterii
słowa: "pisiorki, mohery, ciemnogród" gwarantują, że podatni na wpływy ludzie nigdy nie zagłosują na PiS, bo nie chcą być utożsamiani z tymi określeniami. Fakty nie mają znaczenia. Jest czysta, obłudna manipulacja. Wyzwać i wyśmiać. Myślenie wyłączyć, grać na emocjach.

Gość wredniucha
czy podatek katastralny obejmie również nieruchomości, które są własnością kościoła? czy może sukienkowi będą zwolnieni?

wlasnie te najgorsze zaklamane swinie perly niby chca rozdawac ludowi , przykleili sie do najczulszej struny Narodu Waiary. i Krzyza i poprzez Niego manipuluja. to najwyzszej kategorii podlosc. pamietam ze gdy Ziobro i Dovro bylo ministrem "sprawiedliwości"i szcześcliwości to po wiezieniach włoczyli Kobietę , która miała czelność wraz z dwoujgiem swych dzieci sie przed zimą schronić w pustostanie. tak to Pis walczyl ze zlem. i wydal bezwzgledna wojne przestepcom. a stocznia upadala upadala upadala az upadla. nie lotto o to , ze PO jest super nie jest ale pis nie taki dobry jak PO zle.

Wszystkich obejmie, zobacz jak jest w innych krajach, tam gdzie już jest ten podatek, osobiście martwię się o siebie i swoją rodzinę. Innych, nawet 'sukienkowych' mam gdzieś.

Gość wredniucha
a ja daję sobie obie ręce uciąć, że zostaną zwolnieni!

Gość Tylko Kaczyński o tym
podatku bredzi. Nikt nie chce wprowadzić podatku katastralnego. Jarek po prostu zbija kapitał polityczny na ludzkich lekach, bo widzi, że mimo tylu lat, wpadek i błedów a czasem oczywistej głupoty Tusk i PO sa w dalszym ciągu na prowadzeniu.

Gość smutaskowoooo
super, moi rodzice mają dom o wartości 2mln w Krakowie, wybudowali go jakieś 15 lat temu, od tego czasu wiele się pozmieniało. Mama nie pracuje, tata powoli redukuje firmę, całe dnie spędza na rehabilitacji, jest po poważnej operacji kolana i biodra, jak oni mają znaleźć 20 tys rocznie na ten podatek? Mama jest po 40, tata po 50, nikt nie przyjmie ich do pracy, bo wiadomo jak z nią jest. Mama nie ma żadnego doświadczenia. I co teraz? Albo moja babcia ma dom pod Krakowem o podobnej wartości, jest po 60-tce, jest po nowotworze, ma wycięte kości w twarzy- tak, że od miejsca gdzie powinna być kość policzkowa, do brody ma samą skórę po lewej stronie. Nie ma nikogo do pomocy. I co ma z tym zrobić? Znam wiele takich przypadków, nawet z przyjaciół moich rodziców, ludzie mieli świetnie prosperujące firmy, a teraz...szkoda gadać, tylu naprawdę dobrych ludzi, którzy wiedli życie na poziomie, teraz martwi się o swój byt, a tu jeszcze nasze cudowne słońce peru wbija nam gwóźdź do trumny w postaci podatku katastralnego... Trzba go w końcu obalić!!!

Gość michauuuuuuh
no, tusk jest po prostu kłamcą i zdrajcą, po trybunał go!!!!!

Gość najpierw obal swoją glupotę
nikt nie chce wprowadzić takiego podatku

"to po wiezieniach włoczyli Kobietę , która miała czelność wraz z dwoujgiem swych dzieci sie przed zimą schronić w pustostanie." jeżeli popełniła przestępstwo, to wg prawa obowiązującego w Polsce ją potraktowali. Za PO jest inaczej, można sobie po pustostanach mieszkać? Pustostany to są prywatne nieruchomości, często stoją bez sensu nie używane, bo np. trwają procedury spadkowe, czy inny bałagan jest w księgach, ale nikt z możliwych właścicieli nie chce, żeby ktoś tam bezkarnie sobie mieszkał, więc będą taką kobietę wywalać, lub włóczyć po sądach. Jakie ma znaczenie kto jest u władzy? Równie dobrze, mogę tutaj przytoczyć sprawę staruszków (za rządów PO), którzy za zbieranie chrustu byli włóczeni po sądach itd. Tylko, że to jest kwestia prawa, które jest w Polsce, a nie konkretnej partii. Wystarczyłoby, żeby złapali ich na tym wykroczeniu normalni ludzie i darowali im, a nie karali bez sensu, gdy wiadomo, że nawet na jedzenie nie mają. Tak więc, to, co wypisujesz to zwykły manipulacyjny bełkot. Grasz na emocjach.

Gość danp
Proponuje zastrzelić tuska, to jak strzelanie do 70kg padliny, ja bym sie nie przejmował, pistoletem też nie , to tylko troche metalu i ołowiu, strzelanie do padliny nie jest karalne ;D

Gość wredniucha
smutaskowooooo- sprzedacie jeden dom, żeby spłacać nim drugi dom

Oczywiście że go wprowadzą. Przypominam że VAT miał być z 22% na 23% procent podniesiony TYLKO NA ROK! Tak zapowiadał Pan Premier! I co? I GÓWNO! Teraz też może się zaklinać że go nie wprowadzi a za 3 miesiące i tak przepchną go tylnymi drzwiami 🖐️

Gość danp
Wydłubał bym, oczy, ujebal wszystkie palce i zostawił związanego niech sie wykrwawia kilka godzin :D

Gość nie. Tusk mwił że
VAT będzie podniesiony na trzy lata i nie wynikało to z jego woli tylko z przepisów

Gość co robic????????????????
chyba trzeba Kaczynskiego wyniesc na oltarze i modlic sie na kleczkach wtedy wyslucha i nie bedzie podatku i niczego nie bedzie

Gość smutaskowoooo
ale my mamy jeden dom ;( babcia ma swój, a my swój, a nie możemy mieszkać razem :(to długa historia, ale babcia jest mamą mojej mamy, a między babcią, a moim tatą kiedyś zaszło nieciekawe wydarzenie i od tej pory się nie tolerują, tzn mój tata nie toleruje babci...

Nie wprowadzą. Jesteśmy za biedni. Wiecie ile ludzi żyje w nędzy gdzieś na podkarpaciu czy w innych biednych rejonach ? Nie jest to możliwe.

Gość danp
Bombę na wiejską !! , szczątki zapuszkować i do schronisk dla psów :)

Gość anna balerinnka
nie mam pojęcia po jaką cholerę dajecie przykłady starszych osób którym cięzko w zyciu i nie mogą tego płacić myślicie że PO to interesuje ? myslicie że oni się przejmą jakimis starymi ludźmi ? im własnie na rękę żeb y ci starzy szybciej umarli bo dużo kosztów im odchodzi odchodzi płacenie emerytur, rent, dofinansowań do rehabiliotacji, sanatorii, leków itp a wy wymieniacie bo rodzice mają ciężko, bo ciocia Jasia ma małą rentę jakbyście myślały że Tusk was przeczyta i zrozumie z litości wierzycie jeszcze że onui się przejmują ludźmi ? dla PO to tylko pionki , potrzebne tylko w wyborach ciągną kasę od nich a na takie podatki nie stać nie tylko starych są młode małżenstwa z dziećmi, szkoła bardzo dużo kosztuje, czynsz, kredyt i ich też nie stać na płacenie podatku katastralnego nie tylko starych :O

Gość wredniucha
wiele rzecz było niemożliwe i zostały wprowadzone

Gość np co zostało wprowadzone
a było niemozliwe?