Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cicha....woda.,.,

problem z tesciowa -co byscie zrobily na moim miejscu?

Polecane posty

Gość wiecie co ????
A wyobraźcie sobie, że są pary, chłopak i dziewczyna, którzy wychodząc z domów rodzinnych nie mają żadnego posagu od rodziców, żadnego dodatkowego mieszkania, ziemii czy domu po rodzicach, w ktorym mogą zamieszkać,czy który moga sprzedać, wychodzą z domów rodzinnych goli i wesoli i jedynie mogą wynajmować, co się nie opłaca, bo to tak samo,jak by spłacać komuś kredyt mieszkaniowy, pensje w Polsce są jakie są i przy takich pensjach nie stać kogoś na płacenie np. 1800 zł kredytu co miesiąc na nowe mieszkanie.

Gość justek76
propozycje propozycjami ale po prostu gotuj tak, żeby starczyło i dla niej, to akurat nie poświęcenie, jak ci zacznie włazić z butami do łózka i wychowywanie dzieci to sie zacznij przejmować

Gość thrhhytr
O jakim żalu Ty dziecko mówisz? No o jakim? Sądzisz że zazdroszczę autorce że nie ma swojego dachu nad głową, że do niczego w życiu nie doszła i że jest nieszanowana przez rodzinę? Ona na pewno już ma obrobioną dupę w całym powiacie, że to śmierdzący nierób żerujący na cudzy dobytek i do tego sknera bo żal jej wygospodarować jednego kotleta dla matki swojego mężczyzny. No tak, przemawia przeze mnie zazdrość pełną gębą. Przemawia jedynie dla mnie wspłczucie dla teściowej bo gdyby wiedziała, że takie podziękowanie ją czeka za swoje dobre serce to autorka nie miałaby gdzie teraz siedzieć i się rządzić. A teściowa może by lepiej ulokowała swoją darowiznę, podejrzewam że przypadkowa osoba na ulicy byłaby bardziej życzliwsza niż jaśnie pani synowa.

Gość wiecie co ????
A do czego Ty doszłaś thr ????? Do własnego domu podarowanego przez bogatych rodziców albo dzięki babci, ktora zapisała na Ciebie mieszkanie ? Bo sama z polskiej pensji na pewno nie dorobiłaś się swoich 4 kątów.No czego Ty się dorobiłaś ?

Gość thrhhytr
To sobie dziecko wyobraź że niektórzy niemuszą brać kredytu aby zbudować dom albo kupić mieszkanie. Niektórzy cieżko pracują aby coś mieć anie tylko czekają az im coś skapnie od rodziny. Ale wiem, że na kafe tylko bycie pasozytem jest ok.

Gość thrhhytr
Dorobiłam się do wielu rzeczy których ty się nie dorobisz i nawet od rodziny nie dostaniesz. I tym się różnimy. Jedni pracują - drudzy jęczą i żerują na bliskich.

Gość wiecie co ????
I weź nie przesadzaj laluniu, kotleta to autorka może smażyć dla siebie i męża, z teściową się nie żeniła, a szacunek można okazywać zupełnie inaczej niż rzucaniem kotleta.

Gość wiecie co ????
No ciekawa jestem jakich rzeczy i za co się dorobiłaś ? Dawałaś dupska pod mostem ?

Gość thrhhytr
To raczej wasza domena się puszczać aby wejść do rodziny i coś dostać od rodziny męza ;) Autorka i ty pewnie tego przykładem jesteście ;)

Gość wiecie co ????
Oczywiście kolejna lalunia pindzia na kafe, która twierdzi, że w wieku 20 lat ma wlasne mieszkanie bez kredytu bez pomocy rodziców, a praca w PL daje takie kokosy, że sobie dom w miesiąc zbudujesz za własną wypłatę.

Gość saASDFAWEXV YWERDVX
JAK CI NIE PASUJE TO SIE WYPROWADZ OD STAREJ JENDZY; ajak cie nie stac na mieszkanie to zamknij pysk i rob tak jak ona sobie zyczy, albo fora z dwora!!!!

Gość thrhhytr
No widzisz, nie mam 20 lat. A ty te 20 lat chociaż masz? Czy odreagowujesz lanie za złe swiadectwo od rodziców? ;)

Gość masz racje
do wiecie co - idź się przespaceruj to ciśnienie spadnie. To co tu pokazujesz to już nawet nie jest brak klasy. To najczystszej wody głupota.

Gość thrhhytr
I co ty masz do tej polskiej pensji? Mi moja polska pensja jak najbardziej odpowiada a jak tobie nie to czemu nie zaczniesz zarabiać więcej? :D A bo się nie chce, zapomniałam! :D

Gość wiecie co ????
Skoro jestes taka zaradna, to się pochwal konkretami, czego się dorobiłaś i gdzie zarobiłaś te kokosy Twoje, bo tak ogólnie gadasz, że widać, że kłamiesz, a jak odpowiesz, że nie musisz się mi tlumaczyć, potwierdzi to tylko moją tezę, że zmyślasz farmazony. A wyobraź sobie, że ktoś jest wykształcony i pracuje, a na nowy dom nie ma kasy. No ale Ty pewnie taka niewyuczona dziewuszka po zawodówce, co się na czarno tylko dorabia, a facet sprzedaje na czarno jakieś lewe auta skupione w Niemczech, tacy to umieją wywijać kasę, ludzie wykształceni nie umieją tak krętaczyć.

Gość zalamaanaaa
z tesciowa sie nie zeniła ale w domu od niej zamieszkała. zreszta wiedziała co dostanie w slubnym pakiecie oprócz meza i domu..nie pasuje to albo eksmisja tesciowej i szwagra albo sama OUT!! albo niech szuka pomocy u swoich starych

Gość thrhhytr
masz racje - za późno, żyłka tej pani na dupie pękła, teraz musi jej ta jędzowata krew się wylać :D

Gość kasia!!!!!!!!!!
Uważam Autorko, że naprawde ładnie byś postąpiła gdybyś tą jedna porcję więcej obiadu gotowała i dała teściowej. Jak szwagier przyjeżdża to owszem niech sobie razem gotują jeśli jednak teściowa jest sama to warto okazać ludzki odruch pomimo tych wszystkich wcześniejszych doświadczeń z nią. Sama mam teściową, która delikatnie powiedziawszy do łatwych nie należy ale to matka mojego męża i nic tego nie zmieni.

Gość wiecie co ????
Zalezy co komu wystarcza, Tobie pewnie 1000 zł zarobione na kasie w markecie, co Ci pozwoliło kupić za gotówkę jakiś barak blaszany jako dom.

Gość thrhhytr
A co zazdrościsz? :D no wiem że tak... Ja mam własną firmę cateringową a mąz jest maklerem giełdowym. A dorobiliśmy się domu, 2 samochodów i niezłych lokat dla nas i naszych dzieci. O lewych interesach myślą tylko ludzie twojego pokroju czyli nizin społecznych i patologii, normalny człowiek nie musi zniżac się do twojego poziomu, okradać państwo i rodzine ;)

Gość wiecie co ????
Ja tam z takimi bakłażanami tylko wchodzę w takie niskopoziomowe dyskusje, glupie to a szczeka jak by rozumy pozjadała.

Gość ja mam radę
"A nie pomyślałyście o tym, że to wcale nie musi być tak pięknie i że ktoś zwyczajnie nie buduje się i nie bierze kredytu na własne mieszkanie, bo nie ma na to kasy, albo nie chce zawiązywać sobie pętli na szyi na najbliższe 30 lat katując się i nie mogąc nigdzie wyjechać, nic sobie porządnie kupić na co dzień, bo kredyt ? Ja też mieszkam z teściową, nie stać mnie na kredyt mieszkaniowy na dzień dzisiejszy. Kredyt oznaczałby dla mnie wiązanie końca z końcem przez najbliższe 30 lat - bez możliwości wakacji, kupienia jakiegoś sprzętu, sprawienia sobie jakiejś przyjemności. Czy takie życie ma sens, zażynanie się i ciułanie przez 30 lat, żeby na starość mieć swoje mieszkanie ?" NO TO WŁAŚNIE DLATEGO TA LENIWA PIPA CO ŻAŁUJE TEŚCIOWEJ TALERZA ZUPY POWINNA POJĄĆ, ŻE ZA TO JAKĄ WIELKĄ PRZYSŁUGĘ I DOBROĆ OKAZAŁA JEJ TEŚCIOWA, POWINNA JEJ CODZIENNIE PODZIĘKOWANIA SKŁADAĆ !! WŁAŚNIE O TO CHODZI ! BO INACZEJ CIUŁANIE DO KOŃCA ŻYCIA NA SWOJĄ CHAŁUPE.

Gość thrhhytr
Lepszy barak niż lizanie odbytów każdemu w rodzinie byle coś dostać ;)

Gość jakie tu wrózki siedzą
ile to wiedza o autorce, ze jak ja inni obgadują, czego sie nie dorobi, jakim jest człowiekiem - normalnie marnujecie sie na kafe, taki potencjał - jasnowidz jackowski sie chowa przy takich autorytetach. Żałosni jesteście serio, nie wiecie nawet czy to tesciowa nie prosiła sie ich o to zeby sie do niej wprowadzili i ją odciażyli finansowo, jednak już wyzwaliscie autorke od golodupców :D

Gość wiecie co ????
Tak thr, a świstak siedzi i zawija...hahaha, ale farmazony zmyśla, nie zazdroszczę, tylko współczuję marnego rozumu.Pewnie to żarcie z cateringu Ci w komórki szare w mózgu wlazło.

Gość thrhhytr
Ciekawo co tobie wlazło żeś taka poirytowana? :D Staranka nie wyszły? Mąż dziś nie przypiepszył dla przykładu czy jak? :D

Gość zalamaanaaa
po drugie problemy powstają kiedy nie ludzie nie potrafią sie usamodzielnić tylko mieszkają na kupie z matkami ojcami szwagrami tesciami i innymi.. ludzie zrozumcie że żyjemy w 21 wieku i taki model funkcjonowania domu już dawno został uznany niewypałem

Gość ja mam radę
no jak na razie to ta cała "wiecie co" jest największą wróżką na tym wątku :D

Gość jakie tu wrózki siedzą
skoro juz tak wrózycie z fusów - to może tesciowa nie była w stanie utrzymać sama domu? Bo drugi synalek złotówki nei doklada? Ma odwalona chate, nowe agd, nie ponosi żadnych opłat - kto tu komu robi łaske? Za wsadzoną w te chate kase + utrzymywanie jej to by pewnie starczylo im na swoją :)

Gość thrhhytr
ja mam radę - podejrzewam że to zaginiona rodzona siostra Rutkowskiego :D