Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cicha....woda.,.,

problem z tesciowa -co byscie zrobily na moim miejscu?

Polecane posty

Gość jakie tu wrózki siedzą
do załamana moja tesciowa sprzedała mały pietrowy domek w nadmorskiej miejscowsci za 150 tys ledwo starczyło na mieszkanie w pobliskim miescie Takze o czym ty piszesz w ogóle? ceny nieruchomosci zależa o tylu czynników że głowa mała, glównie od lokalizacji, metrazu działki, metrazu domku, stanu nieruchomosci i nie zawsze dom = duża kasa bo czasem nedzna kawalerka w centrum kosztuje wiecej niż mały domek na wsi w lepszym stanie mieszkam w poznaniu i tu byle klitka w bloku to cena kosmos, ceny domów tym bardziej w Poznaniu ogromne ale na obrzezach i peryferiach, tansze niż kawalerka w Poznaniu, a koszt najmu kawalerki 1000 za najem + czynsz + opłaty takze świat nie kończy sie na twoim " po sąsiedzku" za miedzą czasem jest juz inaczej :D poza tym POMYŚL jeśli by nawet dostała te 300 tys za dom i wynajeła kawalerke za ten min 1200 z czynszem i oplatami to po 20 latach wydałaby 288 tys wiec pytam gdzie ten luksus???? gorzej gdyby zyła wiecej niz 20 lat to mogłabym skończyc na bruku

wiecie co ???? te z was, co tak najeżdżają na autorkę jak na niby leniwą krowę, co przyszła na gotowe mieszkanie i nie chce jej się nawet obiadu zrobić, to zwyczajnie jej podświadomie tego zazdroszczą. Zdanie jagody właśnie to pokazuje, zdanie, w którym pisze, "Co byś zrobiła, jak byś musiała się budować, albo wziąć kredyt na 30 lat na mieszkanie ?" A wiecie, że właśnie tak jest, Wy musicie ciułać i spłacać kolosalne kredyty albo wciąż paplać się w budowie domu, a ona ma gotowe, ma gdzie mieszkać, kredytu nie musi płacić, a zaoszczędzoną kasę może wydać np. na nowy samochód, na wycieczkę, na cokolwiek.... Co, żal Wam d**ę ściska, że Was na nic nie stać oprócz kredytu mieszkaniowego, a autorkę stać ?" i tu sie mylisz :D ja swoj dom z duzym ogrodem do tegopare dzialek dostalam od rodzicow :) od razu po slubie maz sie do mnie wprowadzil :) dom wymaga minimalnego remontu ktory caly czas robimy :) wiec z zazdroscia nie trafilas. :D:D:D A autorka to len patentowany, straszej kobiecie jedzenia nie chce zrobic, rzeczywiscie by zubozala gdyby jedna porcje wiecej ugotowala dla niej. Szok jakie tu ponietore glupie sa. Jak wy te swojhe dzieciaki wychowacie :P pamietaj autorko tylko jedno co posiejesz to zbierzesz , kiedys twoje dzieci tez cie tak potraktuja zycze ci tego.

Gość czytam-------
TY nie zycz blizniemu co tobie niemile,bo zle zyczenia wracaja jak bumerang.

Gość jakie tu wrózki siedzą
jagoda to troll jej sie nie odp

Gość czytam-------
Zreszta sama kogos gnoisz,a polazlas z mezusiem na latwizne.bo sama niczego sie w zyciu nie dorobilas tylko dostalas od kogos.Wielka madra,wez puknij sie w leb.

jak przeczytalm co w calym topiku pisze autorka i jej podobne to zareczam, ze swoj majatek prezpisze tylko z adnotacja, ze moj syn z synowa ( mam nadzieje, ze nie bedzie taka kretynka jak autorka) dostana go wylacznie po mojej smierci. :D Beda chodzic kolo mnie na paluszkach :D

Gość czytam-------
Zebys sie nie przeliczyla i nie wyladowala w domu starcow.Zreszta kto by sie chcial opiekowac na stare lata takim wrednym zajadlym babskiem,chyba jakis desperat albo masochista.

czytam-------, no i co z tego , ze nie moje ale na mnie zapisane tzn ze moje :) Nie musze kredytu brac, budowac sie , oszczedzac :) super zycie :)

Gość a jamyślęże
jagoda to rozumiem, ze w związku z tym, że rodzice tyle Wam dali to latacie do nich z obiadkami i całujecie po stopach do końca życia? bo jak nie to jesteście lenie patentowane, przecież rodzicom należy się chwała do końca życia za to, że pomogli swojemu dziecku. Autorka widać, że jest osobą rozsądną, pomaga teściowej a ta to wykorzystuje i nie wiem jak można tego nie widzieć...

Gość Jagoda, Ty leniu
dom od rodziców dostałaś i za wielce zaradną się uwazasz, leń patentowy z Ciebie, samej trzeba było dom zbudować i kupić nie od rodziców brać, leniu śmierdzący idący na gotowe !!!!

Gość Jagoda, Ty leniu
tak, teraz musisz co dzień do rodziców chodzić i obiady zanosić i stopy całować, bo darowiznę dostałaś śmierdząca leniwa babo !

Gość Jagoda, Ty leniu
To,że zapisane, to nic nie znaczy, jest twoje tylko na papierze, a sama się tego nie dorobiłaś, taka jesteś niezaradna. Trzeba było do roboty iść i zarobić na dom, a nie od rodziców brać gotowiznę.

Gość czytam-------
Juz widze jak lata z obiadkami i caluje po dupie buhahaha,ale innych umoralniac potrafi.Pasozyt jeden he he.

:D le mnie rozsmieszacie zwlaszacza---jagoda ty leniu--- tak sie wkurzyla , ze az 3 wpisy napisala :D :D :D jagoda ty leniu, ok jestem niezaradna, caluje codziennie stopy rodzicow za majatek, nosze im obiadki itp rozgryzlas mnie :D Ale za to mam pokazny majatek za darmoche. :D juz widze jak wam gula wychodzi:D

Gość Jagoda, Ty leniu
Autorka może zrobić teściowej obiad i podać pod nos, owszem, ale to nie musi być reguła na co dzień. Raz na jakiś czas, jak coś gotują, poczęstować, ale nie że od pn. do nd karmić teściową.

Gość Jagoda, Ty leniu
wkurzasz ? Ależ nie mam się o co wkurzać, mam akurat piękny dom, niczego mi nie brak, rozśmieszasz mnie swoją głupotą, bo wielce się udzielasz i krytykujesz autorkę, a sama niczego się nie dorobiłaś. Zlizałaś dorobek po tatusiu i mamusi.

Gość Jagoda, Ty leniu
Jeszcze Ty mi byś pozazdrościła mojego majątku , jagodo. Mnie wkurza nie Twój dom za darmochę tylko twoje ograniczenie umysłowe.

Gość czytam-------
Masz za darmoche bo jestes spolecznym pasozytem,tak strasznie mi gul chodzi,zalosna jestes.

Gość Jagoda, Ty leniu
to jest szczyt braku inteligencji, sama mieć za darmochę dom, a krytykować za to autorkę, debilizm na maksa. Nic nie mam przeciw domu po rodzicach, ale przynajmniej rozumem się trzeba wykazać i stosować argumenty, które mają ręce i nogi, a nie idiotyzmy, takie jak jagoda wypisuje.

Gość Jagoda, Ty leniu
a, jeszcze jedno, może masz pokaźny majątek, ale dziurę w mózgu też masz pokaźną, ha ha ha !

Gość jestem przeciwna
Po jaką cholerę się wciskasz dziewczyno ?! Najlepiej od samego początku robić osobno wszystko bo teściowe to nie matki !?! Najlepiej mieć osobno kuchnię, łazienkę bo potem są różne niesnaski. Ja mieszkam z teściową wdową samotną i niestety ale ona się podpieła pod nas i nie mam wyjścia.

Jagoda, Ty leniu wkurzasz ? Ależ nie mam się o co wkurzać, mam akurat piękny dom, niczego mi nie brak, rozśmieszasz mnie swoją głupotą, bo wielce się udzielasz i krytykujesz autorkę, a sama niczego się nie dorobiłaś." pozwolilam sobie wkleic ten twoj post bo widze ze ci gul urosl do tego stponia ze ze zlosci az nie mozesz przestac pisac :D Klania ci sie czytanie ze zrozumieniem :) Ja autorke krytykuje za postepowanie wobec tesciowej a nie za to , ze dostala majetk od niej. Kumasz? Jak nie to prosciej napisze. :D wziela pinda -autorka majatek a teraz to nawet talerza zupy tesciowej nie da. :P Chyba juz prosciej sie nie da... :D

Gość czytam-------
Niestety ale niektorzy tutaj sa zbyt tepi ,albo maja problem z czytaniem.Autorka wyraznie napisala ze ustalily z tesciowa ze beda gotowac na zmiane,a babsztyl to lekcewazaco wysmial,po to sa ustalone jakies zasady zeby sie tego trzymac,a skoro tesciowa sie do tego nie ustosunkowala,to widocznie ma to w dupie i czeka na drapane.To niech nie zre ,albo zamawia sobie z cateringu.Widac ze z niej musi byc niezle ziolko,cwansza niz madrzejsza.

Gość cicha....woda.,.,
widze ze jest duzy odzew ,ale decyzje musze podjac sama -wiadomo ile ludzi tyle opini.Nie zgodze sie co to tego ze jestem leniem patentowym itp....szwagier cala zime nie pracowal ,dziewczyny jak myslicie ile razy napalil w co,ile razy byl dolozyc do pieca...........ani razu ,przykre ale tescowa wychowala lenia i teraz szuka frajerow ktorzy by kolo nich robili.Tesciowa przepisala dom mezowi jak mial 23 lata (po smierci tescia)a szwagier mial wtedy lat 11 wiec potrzebowala kogos kto by wzial to na swoje bary (cale zycie tesciu sie wszystkim zajmował)a teraz szwagier dorosły ,ale co jak zawsze wszystko mial pod nos.I co ma maz to teraz zostawic jak wkladal do domu przez 10 lat......W domu rodzinnym mieszkalam z dziadkami ,rodzice i ja z siostra i nigdy nie bylo takich cyrkow ,kazdy staral sie byc w porzadku wobec innych .Nie liczylismy czy mama gotowala 4 razy ,a babcia 2 ,bo wiadomo bylo ze raz temu pasowalo ,raz temu .I naprawde uwazam ze tesciowa nie ma sie az tak zle jak patrze wkolo na sasiadow :tez podawali dzieciom domy i dokladaja sie do oplat i wiekszosc sama gotuje.....

Gość zuper tesciowa@
jak przeczytalm co w calym topiku pisze autorka i jej podobne to zareczam, ze swoj majatek prezpisze tylko z adnotacja, ze moj syn z synowa ( mam nadzieje, ze nie bedzie taka kretynka jak autorka) dostana go wylacznie po mojej smierci. Beda chodzic kolo mnie na paluszkach -zebys sie nie przeliczyla ,bo moze sie okazac ze maja gdzies twoj majatek a wola mieszkac sami

Gość zuper tesciowa@
ja tez przepisalam dom synowi i ani mi przez mysl nie przeszło ze synowa ma mi teraz uslugiwac ,gotowac ,remontowac itp..... a poza tym jesli tesciowa przepisala dom synowi to w razie rozwodu synowej nic do niego to za co ma tak dziekowac i wchodzic w d... tesciowej.Ja jestem osoba otwarta i lubie jasne sytuacje ,jesli autorka zaproponawala zeby gotowac na zmiane a tesciowa to olala i jeszcze z premedytacja kiedy przypadla jej kolej sobie gdzies tam pojechala no to wybaczcie .....autorko nie daj sie ,trzeba byc asertywnym ,tesciowa szanuj ,ale siebie tez.....pozdrawiam

Gość michasia mama jasia1
wiecie ile kosztuje utrzymanie domu ?my mamy dosc duzy dom i roczne oplaty jakby zliczyc prad ,wode smieci ,ogrzewanie to 8 tys trzeba spokojnie liczyc -jesli pomnozyc to przez te 10 lat od kiedy maz autorki to utrzymuje to wychodzi 80 tys ,plus praca kolo domu tzn koszenie trawy ,palenie w piecu(skoro szwagier sie nie garnie) a kto wie ile to jeszcze potrwa bo szwagier moze tam jeszcze mieszkac koleje 10 lat.....a skad wiecie ,ze nie musza go wyplacic....w moich stronach tak sie robi....a zaraz kazdy jedzie po autorce ze za darmo i wogole.Chyba wolalabym splacac 30 lat kredyt i miec spokoj....

Gość zoska eskimoska
gdyby mi siostra robila wszystkie oplaty gdy mieszkalam jeszcze w domu rodzinnym to bym sie wogole nie wyprowadzial a.Fajnie cala pensja dla mnie -no wiadomo kasa na jedzenie ,ale tu akurat jem jak wrobelek................................. ....................................... ....................................................................................................................Rozmazylam sie ....................................................................