Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość HochlandChiński

Włosy mi ciemnieją! Dlaczego?

Polecane posty

Gość HochlandChiński

Urodziłam się z włosami blond, w wieku przedszkolnym były marchwiowo- rude, potem trochę ściemniały na taki ciemnawy, ale rudy i utrzymywały się tak do 12 roku życia, potem jako głupia smarkula się przefarbowałam a potem obcięłam i wróciłam do naturalnego koloru, a teraz, zamiast płomiennych rudych robi się z nich jakiś kasztanowy brąz ... :( Teraz, kiedy w końcu pokochałam swój naturalny kolor, włosy mi ciemnieją... Ma jakieś znaczenie, że brwi i rzęsy mam dużo ciemniejsze niż włosy? Włosy będą ciemnieć do koloru brwi\rzęs? Mam 17 lat, więc trochę późno się to dzieje, zazwyczaj ciemnieją dziewczynką od 7 do 12 lat.

Gość lubie blondynki :)
będziesz kolejną pospolitą brunetką ........:(

Gość HochlandChiński
No właśnie... :( Brunetką może nie, prędzej szatynką.. pozostaje mi nadzieja, że ten proces się zatrzyma :( A jak nie, trudno. Przynajmniej z celtyckiej urody zostaną mi zielone oczy i mlecznobiała cera... :( :D

Gość bo niestety jest
coraz mniej naturalnych blondynek :( same tandetne brunetki :(

Gość Długi
zostaną mi zielone oczy i mlecznobiała cera... Takie kobiety są piękne i pociągające

Gość gahatg
Włosy mi ciemnieją! Dlaczego? Bo tak się dzieje włosy zawsze mogą ściemnieć no chyba że jesteś już dorosła

Gość Nigdy nie wiem co tu wpisać
Twarzy i cery to tu nie widać, widać same dupsko :P

Gość Długi
ee tam szczegóły :D

Gość Serek Hochland z reklamy
Podobny nick:P Jestem w zbliżonym wieku, urodziłam się z czarnymi włosami, w wieku kilku lat miałam piękny, ciemny brąz. W podstawóce zrobił się średnio-matowy brąz, w gimnazjum zaczął szybko jaśnieć. Teraz mam jasny kasztanowy kolor, w słońcu rudy połysk. Wszyscy w mojej rodzinie mieli włosy ciemnobrązowe lub czarne, z wyjątkiem mojej babci - jasnej blondynki, dzięki której ja i moja siostra mamy włosy jasnobrązowe. Nie zdziwię się, jak za kilka lat będę blondynką:P

Gość HochlandChiński
Dorosła? Nie całkiem. Mam 17 lat, więc okres dojrzewania się już praktycznie kończy, więc włosy nie powinny ciemnieć, a jednak . Co do tej kobiety ze zdjęcia, to ja mam jaśniejszą jeszcze cerę.. jak mleko, nawet latem :) Innych to przeraża a mi się podoba :D

Ale z takim dupskiem to i fioletowowłosa będzie seksowna :P Od tyłu :D

Gość HochlandChiński
To u nas działa to na odwrót :D Tobie jaśnieją, mi ciemnieją :)

Gość Długi
Ale z takim dupskiem to i fioletowowłosa będzie seksowna Od tyłu :D tu mnie masz :D:D:D

Heheh :D no ale figura piękna :)

Gość HochlandChiński
No to wniosek sam się nasuwa... zapisać się na siłownię! Wtedy i z zielonymi będę mieć powodzenie... :O :D

fioletowe włosy są bardzo ładne:D pofarbowałam kiedyś włosy na taki kolor, wyszedł ciekawy brązowofioletowy:D

xxxxpapap - podobna sytuacja, ale ja nie chcę, żeby jeszcze jaśniały:P mam kolor mniej więcej taki: http://www.fryzury.net.pl/wp-content/uploads/2008/12/005n2.jpg tyle, że bardziej matowy, bez połysku. Najbardziej odpowiadał mi taki http://www.khadi.pl/sites/khadi.pl/files/orzechowy_braz_khadi_1.jpg jaki miałam gdzieś w podstawówce:P

Gość xxxxxxxxxxxpapap
Serek Hochland z reklamy a wiesz dlaczego tak sie dzieje?

geny moja droga, geny się reaktywują:P

Gość GazowanaMusztarda
Ciemnienie włosów jest uwarunkowane genetycznie. Wraz z wiekiem dochodzi do zmiany ekspresji genów melanin (eumelaniny - odpowiadającej za włosy ciemne i czarne oraz feomelaniny - odpowiadającej za włosy blond i rude). Przy zmianie ekspresji tych genów zmieniają się proporcje tych barwinków we włosach, a co za tym idzie może nastąpić ciemnienie włosów. Niestety nie można zapobiec temu procesowi. Podcinanie włosów również może powodować ciemnienie włosów w takim samym mechanizmie (zmiana ekspresji genów melanin), nie ma natomiast związku z promieniowaniem słonecznym. Ciemnienie ma charakter stały i dotyczy wszystkich włosów.

Gość gość
szko da przykro mi z tego powodu niezmiernie