Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nioki

zastanawiam się nad kupnem psa

Polecane posty

Gość nioki

jakie rasy polecacie?? NIe chcę żeby to był duży zwierzak ani taki który kosztuje majątek. Czy z psiakami z długą sierści a często trzeba chodzić do fryzjera?? Jak często chodzić do weterynarza?? Pomórzcie bo nie potrafię się zdecydować

Gość Szatattyn
Zaraz przyjdzie Ewa33 i zacznie pierdolić WIĘC UCIEKAJ!!!!!!

Gość zaqwsxcde
IRASIAD rządzi

Gość powiem i ja ......
ja też jestem za tym żebyś wzięła psa ze schroniska raz że będziesz mogła wybrać takiego jakiego chcesz a dwa taki pies jak będzie dobrze przez Ciebie traktowany to będzie oddany na lata w schronisku udzielą Ci wtedy wszelkich informacji odnośnie dbania o psa jak i też wizyt u weterynarza

Gość nioki
no dobra ale pytam się o psa.

Gość nioki
branie psa ze schroniska nie jest brane pod uwagę.

Gość avaro
nioki czemu nie ze schroniska??

Na stronie pedigree.pl jest tekst,na podstawie którego dobierają rasy psów, które pasują do twojego stylu życia i warunków w jakich mieszkasz.

Gość ale to chyba normalna
pies kosztuje około 1000- 1500zł ale to chyba normalna cena. Rzekłabym,że tani bo za komputer dajemy około 2000 tysięcy minimum!!! A to tylko rzecz. Należy zmienić swoje podejście do psów. Pies to kompan na długie lata i nie ma co oszczędzać. Niestety prawda jest taka,że jak CIę nie stać na psa to go lepiej nie bierz. Bo później pies zachoruje a Ty nie będziesz miał kasy na leczenie i pies zejdzie z tego świata. ileż to ja takich przypadków widziałam. Jak kupisz szczeniaka w wieku 8 tygodni to musisz się liczyć z kosztami szczepień, odrobaczeń, środków na pchły i kleszcze, dobrej karmy i witamin. Nigdy nie przewidzisz pełni wyadatków bo pies złapie kleszcza i zarazi się bebeszjozą i już 100zł nie Twoje. Jak wezmiesz sukę i będziesz chciał wysterelizować to też jest to wydatek rzędu około 400zł. Musisz pomyslec bo zrobisz z psem na wakacje. I prawda jest taka,że psa albo bierzesz w konretnym celu np. do pilnowania owiec albo jako towarzysza. A w tym drugim przypadku trzeba byc milosnikiem psow zeby brac sobie psa a nie go pozniej meczyc. W przeciwnym razie kup sobie znacznie mniej wymagajace zwierze niz pies. Zawsze mozesz tez isc do schroniska. Sa tam naprawde swietne psy, rowniez rasowe. Jak pies jest dorosly to odpada Ci koszt szczepien, koszt zakupu, sterylizacji. Wiekszosc schronisk jednak ma oplate za psa w wysokosci okolo 100zl. Nalezy jednak pamietac, ze nie wiadomo jaka pies mial przeszlosc. trzeba byc bardzo cierpliwym zeby zdobyc psa zaufanie. Czasami bedziesz musial uczyc doroslego psa zalatwiania sie itp. itd. Dobra karma też trochę kosztuje wiec jak sie patrzy na koszty lepiej wziac malego psa. Dobre karmy to np. arion premium, nutra nuggets, fitmin i te drozsze acana, orijen. Apropos siersci nie ma reguly ze dluga siersc to mnostwo siersci a krotka to malo. ja mam psa, ktory ma krotka a wlosy sa WSZEDZIE. idzie ocipieć. Teriery te trzeba trymować jak się nie chce mieć sierści jest to wydatek rzędu 60zł na dwa miesiące. WYbierz sobie takiego psa, którego poza czesaniem i kąpielami okresowymi nie trzeba dodatkowo trymowac. Oszczedzisz sobie roboty

Gość nioki
bo tu gdzie mieszkam nie ma schroniska a nawet jak byłam w jednym to żaden mi się nie podobał....

Gość miesiąc temu
kupiłam czarnego labladora. Jest uroczy . Kosztował 500 zeta .

Gość ale po co pies
po zadanych pytanaich wnioskuje, ze nie wiesz po co Ci pies, nie wiesz o nich nic! Poza tym chciałam przypomnieć, ze są schronieska, tam jest masa psiaków do pokochania, można popatrzec i wybrać tego, z którym cos przyszłego włascicela moze połączyć :)

Gość nioki
Zadałam pytanie jakiego psa mogę KUPIĆ! schronisko nie wchodzi w gre i koniec kropka

nic nie piszesz czy chcesz tego psa wystawiać, czy chcesz uprawiać z nim sporty. Napisz, latwiej bedzie doradzic KUPUJ WYLACZNIE PSA Z RODOWODEM. Tu masz np chinskie grzywacze za 300 zł http://allegro.pl/chinski-grzywacz-rodowodowe-szczenieta-i2460312648.html to smiesznie tanio, tylko te owlosione bo nagie sa drozsze. Moim zdaniem jednak tylko te owllosione sa ladne i slodkie. Nagie sa beeee ;p mopsy za tysiaka http://allegro.pl/mops-mopsy-szczeniaki-i2459598710.html shih tzu za 580 zł http://allegro.pl/shih-tzu-cudne-szczeniaczki-i2459592552.html beagle za 750 http://allegro.pl/beagle-beagl-z-rodowodem-wlkp-i2456665863.html trzeba z nimi sporo biegac i troche wiekszy pies labrador za 600 zl http://allegro.pl/labrador-lablador-retriever-z-rodowodem-i2451173785.html wiekszy pies to wieksze wydatki i potrzebuja ruchu sporo poczytaj o kazdej rasie, ktora ci najbadziej pasuje

a ja powiem tak, wydaje mi sie ze pies ze schroniska wybiera nas, nie my jego ;) - zawsze mialam takie wrazenie ;) a tak pozatym mysle ze nie jestes gotowa na psa

Maravilha masz racje, wiekszosc idzie po innego psa a wraca z zupelnie innym Zreszta jak ja kupowalam swojego psa to pojechalam po x a wrocilam z y. mimo ze y byl znacznie brzydszy od x ale za to y usilnie pragnal kontaktu ze mna, strasznie sie cieszyl, nawet jak go odsuwali zebym obejrzala x to on i tak do mnie ciagnal. Spojrzalam na siostre i bierzemy? obie wiedzialysmy ze chodzi mi o y :D i tak y zamieszkal u nas ;) Bo y mnie wybrał ;)

Gość Oczywiście że
polecam zakup posokowca bawarskiego.Nieduży,bardzo łagodny i posłuszny.

Gość powiem i ja ......
skoro nie chcesz ze schroniska to poszukaj w necie ras psów ...zazwyczaj są z opisami i będziesz wiedziała jaki pies Ci by odpowiadał a później szukaj gdzie takiego psa można kupić jak pies ma długą sierść to musisz o nią dbać wyczesywać ...przycinać a to są koszty jak wiadomo weterynarz to też nie jest tania rzecz....szczepienia....jakieś choroby itd....za wszystko płacisz

Gość nioki
mieszkam w mieszkanie duzym ale mieszkaniu więc wolałabym mniejszego pieska . Nie pracuje w tej chwili ale zawsze moze sie to zmienic. Nie uprawiam sportów więc napewno nie pudla czy harta ktore potrzebuja duzo ruchu.

Gość hhhhhhhhh
cocker spaniel

kua, pies to nie dodatek do ciuchow, mam wrazenie, ze ty nie chcesz psa jako zywego stworenia ale masz ot taki kaprys... daj sobie spokoj

Gość nioki
Ja jestem bardzo inteligentna i proszę mnie nie obrażać! Wiem na przykład że kto wygrał w bitwie pod Verdun (Francuzi), wiem kto jest obecnie ministrem spraw wewnętrznych we Francji (Michele Alliot- Marie), wiem jak się nazywa stolica Chile (Santiago) a nawet kto napisał "Pieska przydrożnego" (Miłosz) :classic_cool:

skoro myślisz o pracy, to po co Ci pies? zwierzę się potwornie męczy całymi dniami siedząc samotnie w domu. bez sensu męczyć czworonoga dla własnego, chwilowego kaprysu..