Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

metafora .

Dieta warzywno-owocowa - robię coś nie tak?

Polecane posty

Cześć Wam. Od 3 dni jestem na diecie warzywno-owocowej, ale nie wiem, czy nie popełniłam jakiegoś błędu, bo nie mam żadnych, żadnych objawów poza chęcią zeżarcia jakiegoś mięsa albo pizzy Jem następująco: rano woda z sokiem z cytryny, ząbkiem czosnku i łyżką miodu (takiego drinka serwuję już sobie od jakichś 3 miesięcy i nie chciałam z niego rezygnować), herbatka z pokrzywy, do południa owoce (np. dzisiaj: 2 kiwi, grapefruit, pomarańcza), w porze obiadowej warzywka (np. dzisiaj korzeń pietruszki i kilka pomidorków koktajlowych), potem do końca pracy jeszcze kilka owoców (np. dzisiaj gruszka i kolejne dwa kiwi) i po pracy (pracuję do późna, do 19) jakieś warzywa na ciepło, np. przedwczoraj zjadłam 500 g bobu, wczoraj paczkę warzyw na patelnię z grilla doprawionych ziołami, no i jeszcze potem ogórka kiszonego i trochę kapusty kiszonej, i na koniec dnia herbatka z bratka. Niestety nie mogę zrezygnować z części leków, biorę tabletki uzupełniające braki kwasu żółciowego, femibion, bo niebawem będziemy się starać o dziecko i furagin, bo chcę wreszcie raz na zawsze zażegnać infekcję układu moczowego Czy nie jem za dużo? A może to przez te leki?

Chudnięcie to nie tylko efekt ograniczenia kalorii, czy wyeliminowania z jadłospisu pewnych składników pokarmowych - Pani wyeliminowała tłuszcze, białko pochodzenia zwierzecego i węglowodany złożone. W związku z tym Pani aktualna dieta jest bardzo uboga, być moze brak spadku masy ciała jest efektem obrony organizmy przed utratą cennych składników. Brak spadku masy ciała moze takze wynika z zatrzymania płynów w organizmie - w reakcji na zmianę diety. Korzystniej byłoby zastosować zdrowe zasady odchudzania i ważyc się raz w tygodniu aby obserwowac skuteczność diety. W razie dodatkowych pytań prosze o kontakt mailowy monikach@diety.poznan.pl

Po pierwsze to tylko 3 dni. Czasem efekty pojawiaja sie po 10. Po drugie - jesli to typowa dieta warzywno owocowa, to Twoja dieta dieta nie jest, poniewaz jesz niewlasciwe rzeczy ktore sprawiaja ze organizm nie przestawia sie na odpowiedni tryb - a mianowicie miod, kiwi, pomarancza, gruszka. na tej diecie nie je sie wiekszosci owocow, bo zawieraja kupe cukru, niektorych warzyw np. marchewka z tego samego powodu i nie wcina sie weglodowodanow czyli miodu. Owszem, lepiej tez odstawic leki.