Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yu89oihyui8ol

Czy warto KUPIĆ mały parowar?czy ktoś schudł jedząc tak dłuższy czas ???????????

Polecane posty

Gość yu89oihyui8ol

Czy jedzenie z parowaru jest smaczne ??

zamiast parowaru proponowałabym szybkowar... to taki wielki gar, który wytwarza bardzo wysokie ciśnienie i w ten sposób bardzo szybko gotuje warzywa/zupy/mięcha, co tam sobie tylko wymyślisz. a w parowarze jak się nie mylę, można zrobić tylko pokarm stały? gotowane znacznie mniej kaloryczne od smażeniny, także spokojnie schudniesz. jeśli chodzi o szybkowar, to polecam tefal. w avansie do niedawna mieli te gary, popatrz sobie. moim zdaniem warto kupic.

Gość Landa
Ja również jestem za szybkowarem. Mi bardzo smakuje jedzenie z niego, a kiedyś myślałam, że nigdy nie posmakuje mi inne mięso, niż smażone. Nałogowo używałam tłuszczu, oleju, a teraz tylko i wyłącznie szybkowar. Schudłam 7 kg w cztery i pół miesiąca, tak naprawdę nie odchudzając się w ogóle. Model jaki polecam to taki Beem : http://www.stylowazastawa.pl/produkt/8303/szybkowar_6_l_vital__x.html Cena w porządku, jakość również. :)

Ja tam jak gotuję na parze to biorę zwykły garnek, nalewam wody, kładę przykrywkę ale odwrotną stroną i na tą przykrywkę kładę warzywa. 15 min. mrożone, 5 min. świeże :D

Ja też mam parowar. Moim zdaniem warzywa wychodzą z niego lepsze niż "z wody" ( no poza brokułem, który uparowany jest paskudny). Podobnie kasza gryczana :) Mięsko jest bardziej soczyste. Chociaż ja tylko drób paruję. Nawet wędliny można sobie w parowarze zrobić ( duży filet z piersi indyka natarty czosnkiem i ziołami i mocno związany żeby był ściśnięty). Czy się schudnie to zależy od miliona innych czynników ale uparowane jedzonko jest z całą pewnością zdrowsze i lżejsze niż smażone :)