Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poplatanie z pomieszaniem

Co sadzicie o malzenstwach Polek z obcokrajowcami majacych dzieci?

Polecane posty

Moja sasiadka wyjechala kilka lat temu do DE sprzatac kible i tam poznala Wlocha, puscila sie z nim, zaszla w ciaze. a ze on Wloch, po 30 to jego rodzina wymusila zeby wzieli slub. Teraz mieszkaja w Szwajcari, ale tak: dziecko chodzi do francuskojezycznego przedszkola, oni miedzy soba gadaja po wlosku (wczesniej po niemiecku), natomiast dziecko jak przyjezdza do PL na wakacje z matka to ciagle jest przyuczane polskiego. Czy takie wymieszanie jezykow (wloskiego, francuskiego, niemieckiego i polskiego) nie jest dla 4 latki szkodliwe? Rodzina tego kolesia jest za biegla nauka wloskiego i dodatkowo niemieckiego i francuskiego, natomiast rodzina tej dziewczyny przede wszystkim polskiego i dodatkowo niemieckiego.

Gość problem z babcią
dziecko jest w stanie opanować tyle języków im wcześniej tym lepiej ale lepiej będzie gadało po francusku niestety

Gość jak to mawial Rousseau
Czlowiek przed nauka jezyka ojczystego powinien do 6 roku zycia opanowac francuski. Dzieki temu bedzie mowil z poprawnym, czystym akcentem. Ale ja tez bym sie spierala czy taka ilosc jezykow dla 4latki jest dobra. Potem moze jej sie w glowie pomieszac. Do tego juz zupelnie inna kwestia jest brak porozumienia miedzy malzonkami i ich rodzinami. Nie wrozy to dobrze na przyszlosc.

Gość grg354
co cie obchodzi zycie i dziecko sasiadki!?

obchodzi bardzo

Moja sąsiadka (w sumie była sąsiadka) mieszka we Włoszech. Tam 3 latek uczy się włoskiego, matka mówi do niego po polsku, a ojciec po arabsku i francusku. I maluszek miesza języki:) Ostatnio bedąc w Polsce, mały krzyczał na ulicy: Mamo, tiens cane. Cos takiego:)

Tyluł topicu jest mylacy. A tak w ogole to co mam myśleć? Moje dziecko będzie mówiło np w 3ech językach i będzie je przyswajalo w naturalny sposób od rodziców i ze szkoły. I jest to możliwe. To że będzie mylilo języki to naturalne ale po jakimś czasie to będzie dla niego normalka. Wielki plus dla rodziców. Teraz takich dzieci jest sporo. A tak w ogóle to określenie że puściła się z Włochem...zazdrość przemawia co nie? :p

Co sadze ? NIC, nie intersuje sie czyims zyciem. Gdy nam kiedys urodzi sie dziecko bedzie wychowywane po polsku niemiecku z czasem angielski.

Jesteś straszliwą suką, wpieprzającą nos w nie swoje sprawy. Nienawidzę takich plotkarek - siedzących w swoich 4 kątach i tylko kukających przez okno co, kto, jak i gdzie.