Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szatynkachabrowa

śmieszą mnie ludzie żyjący i pracujący za granicą a gdy przyjeżdżają do Polski

Polecane posty

Gość derds
Kurde, wszędzie są tacy czy to Polscy czy Anglii, irlandii czy w afryce. 🖐️

derds tak masz racje sa i tacy i tacy , sa ci co szpanuja i sa tacy co dla nich znaczek nie gra roli tylko chodzi o jakosc , ale tak bylo i bedzie do konca jedni tacy inni tacy nic sie nie poradzi

w polsce masakra z kasa. w polsce sie czlowiek za portfel chwyta bo na kazdym kroku drozyzna. tutaj ja sie nie martwie o ceny nawet nie wiem co ile kosztuje. a w polsce odnosze wrazenie ze wszystko jest drozsze. Tutaj 700 funtow ma jakas wartosc w polsce to jest gowno!!!!!! Powaznie

Gość RaZR
I to właśnie Ci Polacy o których pisałem robią nam reklamę za granicą. Dlatego na świecie tak nas źle oceniają. Za chamów, pijaków, prostaków, złodzieji, bo właśnie taka jest większość polaków za granicą. Dopiero teraz po Euro gdy przyjachali do Polski to zobaczyli że tu ludzie są inni, że żyją normalnie, że mamy kulture i tak dalej.

Gość annemarie..
andrzej z uk to samo chcialam powiedziec ze sie butow czepili :P hehe, sa buty tanie to upuja ludzie, no sory... tez jestem za granica i znam samych normalnych ludzi i okej znalazlo sie pare glupich osob ale z nimi po prostu zaprzestalam kontaktow, wiec nie mozna mowic ze wszyscy z za granicy to wielkie panstwo swiatowe... tez widzialam taki przypadek ze osoba po 5 miesiacach za granica juz nie pamietala co niektorych slow polskich.. no to troche to dziwne okej, ale ci co maja leb na karku sobie dobrze radza za granica i wcale panow udawac nie musza, a co do uboru kazdy lubi chyba dobrze wygladac i juz, kwestia gustu

Gość Mieszkam w Irl 6 lat
I bardzo chcę wrócić do Polski. Jeśli będzie trzeba to wolę tam biedować niż tutaj siedzieć i wpierdzielać najlepsze jedzenie świata. Pogoda taka że depresja gwarantowana. Nie ma to jak Polska, mój kraj, moja rodzina, przyjaciele. Mam w dupie Irlandię, wracam za rok i niech się dzieje co się chce.

RAZR nie wiem skad masz takie zdanie!!!!!!!!!!! To chyba propaganda w polsce ci wbila do glowy ze tak jest w UK polacy sa traktowani jako dobrzy fachowcy , dbajacy o rodzine o domy, nikt tu zle sie o polakach z anglikow nie wypowiada

RaZR- a się naczytał pierdół i powielasz. Od razu widać że dupy z Polski nie wychyliłeś.

andrzej to tak jak u nas (skandynawia) tu doceniaja polakow bo znja sie na fachu na tym co robia i jest opinia ze polacy sa madrymi ludzmi , ktorzy maja glowe na karku ale jak wszedzie znajda sie jednostki , ktore taka opinie popsuja

Gość annemarie..
Mieszkam w irl 6 lat no to czemu nie wracasz juz teraz? mowie ci zmienisz zdanie i bedziesz chcial/chciala wracac... bo jednak tu jest inna 'bieda' niz w pl, tutaj nawet jak niby pieniedzy nie masz to i tak jakos je masz ps. przez te pogode tez mam ochote jechac gdzies indziej (nie do pl) a dzisiaj to juz w ogole... ;/

w polsce tez byle gimgowno w nike czy adidas chodzi a tu was kole w oczy? Fakt tu mozna sie w adidasie od stop do glow ubrac w najnowsza kolekcje z tygodniowki i jeszcze zostanie. W polsce to jakis widze luksus. Tu normalna rzecz- idziesz kupujesz

Gość Ant......
Ja miałam ostatnio dziwną sytuacją.Koleżanka od kilku lat w Anglii mieszka.Przyjechała do Polski na wakacje.Gadamy o bzdurach i spytała się czym się zajmuję.Powiedziałam że jestem inspektorem ds. jakości. Spytała ile zarabiam.Fakt-niewiele, ale da się życ.Wtedy zaczęła się ze mnie wyśmiewac.A sama na zmywaku robi... Głupio mi się zrobiło w jej imieniu.Do tego krytyka wszystkiego co polskie:odzieży. jedzenia, kosmetyków...Skoro tak się jej nie podoba to na cholerę na wakacje tu przyjeżdża?Jeśli taka bogata i światowa to niech na wczasy na Ibizę leci a nie spędza czas w "zacofanej i zasyfionej Polsce"(jej słowa). Ogólnie jednak wyjazdy za granicę w celach zarobkowych stały się tak powszechne że większośc ludzi po powrocie nie robi z siebie "gwiazd". Nie przechwalają się i nie wywyższają.Osoby takie jak moja koleżanka są na szczęście w dzisiejszych czasach niechlubnymi wyjątkami zasługującymi na politowanie.

prawda jest taka- nieudacznicy wracaja z podkulonym ogonem do polski i robia opinie jak to w anglii zle i sie mieszka w biedaszeregowcach . Ci co maja leb na karku do czegos tu dochodza i o powrocie nie mysla. Bo do czego wracac????

anne marie- no nie teraz, bo muszę dostukać jeszcze ten rok żeby nie biedować, ale jak przyjdzie bieda to nawet nie pomyślę o powrocie do tej piwnicy bez słońca.

ant. wyjazdy w celach zarobkowych??? nikt juz tu nie jezdzi na zarobek!!!!!!!!! tu ie rzyjezdza zyc na zarobek to sie przy tych cenach w polsce juz nie oplaca

Jak to do czego wracać ? do swojego kraju, do rodziny, przyjaciół, do Polskiej pogody, do wszystkiego co kocham.

Mieszkam w Irl 6 lat takie pytnko, to dlczego wogole wyjechaleś?

Pogoda przeszkadza mi chyba najbardziej, ale nawet gdybym mieszkała w jakiś ciekawszym klimaciku to na bank też bym chciała wracać.

Gość 666609
skoro jesteś taka patriotka to dlaczego zdradziłaś swój kraj,dla pieniędzy...?

Dowi- no jak to dlaczego ? :)

DOWI a skad dokaldanie jestes? Ja musze sie przyznac , ze nie bylam nigdy w skandynawskich stronach :-) Ja nie planuje narazie powrotu do Pl ale nigdy nie wiadomo co bedzie np za 5 czy 10 lat.

Większość wyjeżdzało, wiadomo w jakim celu. Ja akurat chciałam uzbierać na dom.

ja mam w dupie pogode- tylko maj slonczeny caly czerwic i lipiec leje. zimno jak cholera - ale co ja moge poradzic????? to ze w czerwcu grzalem w domu bo zimno jak cholera? mowi sie trudno.

Gość RaZR
Byłem, w Holandii, byłem w Niemczech i wiem co się dzieje

Gość finzeja aleee
ten się już doszukuje patriotyzmu, jak się nie ma do czego przyczepić to się czepia do czego się ma :) też mam dość i chcę wracać.

Gość finzeja aleee
Ja wyjechałem po to żeby kiedyś wrócić, nigdy nie myślałem o tym żeby zostać tutaj na stałe/

Gość annemarie..
mieszkam w irl 6 lat no okej, zarobisz tutaj kase pojedziesz wydasz w mgnieniu oka i pozniej co? mi sie wydaje ze zatesknisz za jakoscia zycia po czasie.. zobaczysz ja wiem ze sie teskni za rodzina itd. ale trzeba tez walczyc zeby godnie zyc, bo rodzice tutaj malo pomoga.. niestety ja tez chce stad spadac bo ta pogoda juz mnie dobija... hiszpania mi sie marzy a tam ponoc tez maja kryzys.. ja tez juz nie raz chcialam wracac, bo rodzina w pl bo pogoda tutaj to tragedia... no ale jednak warunki tutaj 'zyciowe' sa lepsze niz w polsce wiec zostalam