Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie karmienie

mam pytanie-jeśli w ciąży piersi urosły o 1 rozmiar a po porodzie nie karmi się

Polecane posty

Gość nie karmienie

dziecka piersią to czy ten rozmiar ma dużą szansę taki zostać, i czy piersi wtedy zostaną jędrne czy też okapną?

Gość nie karmienie
podnoszę, czy zachowam piersi, które teraz mam jeśli nie będę karmić piersią? mam teraz większe i jędrne i chciałabym takie mieć dalej

Gość nie karmienie
podnoszę

Nie wiem jak inni, ale ja po porodzie i po kilkumiesięcznym karmieniu mam tak samo ładne piersi jak przed ciążą tylko o jakieś pół rozmiaru mniejsze, chociaż jestem 3 kilo cięższa niż przed ciążą więc logiczne byłoby gdyby piersi były większe. Tyle że mnie to nie martwi bo za żadne skarby nie chciałabym większych :p Wśród znajomych też nie słyszalam żeby komuś zostały większe piersi po ciąży, chyba że w połączeniu z ogólnym przyrostem wagi

Gość nie karmienie
ale piersi nie opadają tylko zostają po ciąży tak samo jędrne? mam 29 lat, to moja pierwsza ciąży i chyba jedyna

A z jakiego powodu mialyby opadać? Myślę że jeśli nie utyjesz zbyt dużo i będziesz nosiła porządny biustonosz to nie ma powodu żeby Twoje piersi miały się jakoś znacząco zmienić, nawet jeśli byś karmiła, ale nie zamierzasz więc tym bardziej.

Gość jutubiofkors
ja urodzilam bliznieta maja teraz 2 latka w ciazy przytylam 17 kg, piersi mialam duze ale nie olbrzymie ( w ciazy) a po porodzie zmniejszaly sie kazdego dnia i teraz sa mniejsze niz przed ciaza i b wiszace i sflaczale, karmilam tylko 1 blizniaka bo drugie nie ssalo i to w sumie tylko 1 miesiac karmilam. Mam 170 cm wzrostu i 53 kg wagi wiec waze tyle co przed ciaza a piersi zmalaly niestety.

Gość Niuniulkai
przed ciążą miałam biust miseczka duże B w ciąży duże C a teraz normalne B czyli troche zmalały (karmiłam miesiać)

Gość ja uwielbiam cukinie
ja karmilam 16 miesiecy i mam piersi o 1 rozmiar wieksze niz wczesniej. sa tak samo jedrne ale przy takim rozmierze to normalne ze raczej troszke ciaza do dolu bo takie prawo grawitacji. ale nic mi nie wisi

Gość ja uwielbiam cukinie
i wasze wypowiedzi tylko potwierdzaja to ze to nieprawda ze jesli nie bedziesz karmic piersia dziecka to Twoje piersi pozostana jedrne i piekne. w moim przypadku bylo zupelnie odwrotnie bo nie dosc ze mam wieksze to jeszcze nadal sa ladne i jedrne

Gość niby jak mialaby stac sie
wieksze, chyba, ze nie zrzucilas jeszcze wagi po ciazy? w okresie karmienia sa iwkesze, pozniej oklapna

Gość nie karmienie
z tego co tu czytam to przeciwnie, jak się nie karmi to piersi maleją i opadają częściej niż wtedy kiedy się karmi to dziwne

Gość nie karmienie
niby jak miałyby stać się - ale ja nie zamierzam karmić wcale, próbowałam te 3 dni i nie wychodzi, nie mam chyba wcale pokarmu co dziwne bo piersi urosły, nie mam zastoju ani nic, po co mam się katować, dam butlę i tyle, ale co z moimi piersiami?

pewnie przez pokarm, ktory jakis tam pewnie jest

Myślę, że tak naprawdę to zależy od tego jakie kto ma ciało i ogólnie predyspozycje.

nie slyszalam zeby komus piersi zostaly wieksze po ciazy niezaleznie czy ktos karmil czy nie, chyba, ze przez ogolny przyrost wagi i rosciagniecie, ale wtedy nie sa jedrne

Gość nie karmienie
mam 29 lat, to pierwsze dziecko, przed ciążą ważyłam 65kg, na koniec ciąży ważyłam 80kg, piersi przed ciążą to duże C a teraz to E.

Gość yaneczkas
ja nie karmilam wcale a piersi i tak są oklapnięte... W ciąży przytylam niecale 10 kg. Nie karmiłam ani jednego dnia i są mniejsze niż przed ciażą.

Gość MamaIzona84
Pisalam na innym temacie, karmilam tylko kilka dni. Przed ciaza rozm. 70D, po 75G, teraz, 4 lata po porodzie 70FF, nie wisza, nie mam flakow, nawet w niekrorych sukienkach moge wyjsc bez stanika. Moja przyjacilka 2 dzieci urodzila i wykarmila piersia (pierwsze karmila 18 m-cy, drugie 5). Przed ciaza miala B, teraz ma D-ladne i ksztaltne. Mam jednak sasiadke, ktora przed ciaza miala wielgachny biust, a po porodzie to juz masakra byla-cycki jak wielkie balony, tyle, ze jej niestety wisialy strasznie, nawet w staniku.

Gość MamaIzona84
Mi sie wydaje, ze wplyw na negatywny wyglad piersi moze miec duza i szybka utrata kg po ciazy. Moja kuzynka miala swira na punkcie szybkiego odchudzania i jej piersi sa male i takie plackowate, rozm. A (przedtem miala C). cale cialo ma wysportowane, nogi szczuplutkie, brzuch plaski i umiesniony, ale piersi brzydkie. wiec niedawno maz sprezentowal jej nowe cycki :P Powiekszyla sobie do tego C.

Zależy od organizmu. Z zasady piersi nieco tracą na jędrności po ciąży, rozmiar raczej wraca do tego z przed ciąży ale są przypadki gdzie kobietom pozostał biust większy. Ponoć karmienie piersią nie ma na biust takiego wpływu jak ciąża właśnie.

Gość mi urosly o rozmiar
z miseczki a do b, nie karmilam prawie wcale, moze z tydzien łącznie- piersi sie zmniejszymy i co gorsze, troche sflaczaly.Po około roku wróciły do swojej normy, czyli zwyklej mioseczki A/t takze nie miej zludzen :P poza tym piersi rozną chyba od mleka, tzn wypelniaja sie mlekiem i golnie pod wplywem hormonow, wiec nie moze to byc trwala zmiana