Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madziuunia

kończąca się umowa o pracę po porodzie

Polecane posty

Gość madziuunia

jestem w 25 tyg ciazy a termin mam w polowie października. Jestem zatrudniona na umowe o prace ktora kończy sie 31.10 czy pracodawca automatycznie przedluza mi umowe?

Gość Podobnie
Może Ci nie przedłużyć i niestety zostaniesz bez pracy. Ma obowiązek przedłużyć tylko do dnia porodu.

Gość w11.
pracodawca ma obowiązek przedłużyć Ci umowe o prace do dnia porodu,potem dostaniesz zasiłek macierzyński(wychowawczy Ci juz nie bedzie przysługiwał) jak Ci sie skończy zasiłek macierzyński to zarejestrój sie jako bezrobotna,dostaniesz zasilek ale tylko pod warunkiem,ze przepracowałas pełny rok

Gość Zaraz zaraz...
A jak autorka juz zarejestruje sie w urzędzie pracy to nie może przejść nagle na wychowawczy? Zdaje mi się że może...hm?

Gość ale rozwód
lepiej się zarejestruj, nie zarejestrój. W ciągu ostatnich 18 miesięcy musisz mieć pełne 12 przepracowane, żeby otrzymać zasiłek. Sądzę, że pracodawca uniknie problemu i nie przedłuży umowy, wówczas ZUS będzie ci wypłacał macierzyński, to oszczędność dla firmy.

Gość Podobnie
wychowawczy to przywilej pracownika. Jak nie będzie pracownikiem to z urlopu wychowawczego nie będzie mogła skorzystać.

Gość ale rozwód
Na wychowawczy nie moze, urząd pracy nie finansuje takich rzeczy, miasto owszem, o ile ma stała pracę, do której ma powrót, a tu- bramka będzie zamknięta. Zarejestrowani w UP nie mają prawa do wychowawczego.

Gość fsfghjn
już to widzę jak bananowy raj zasuwa z 5 dzieci i następnym w drodze w swojej firmie! ne wiecie jak to się robi masz swoją firmę nic w niej nie robisz opłacasz sobie zus a jak jesteś w ciąży to idziesz na L4 i ciągniesz z państwa. potem kolejna ciąża i rodzinny interes się kręci. znam takie jak ty.

Gość fsfghjn
no a najlepsze są jeszcze takie co przed pójściem na L4 podwyższają sobie składkę żeby na L4 jak najwięcej wyciągnąć

Nie tyram tak jak ci się wydaje :) Mam pracowników. Ja pracuje przy komputerze. Na pewno ci się wydaje, że ktoś kto ma dzieci musi być biedakiem z patologi a widzisz błąd :)

Gość ***hanna***
Bananowy raj widać ze kochasz dzieci.Zawsze marzyłam o 3 a narazi nie stać mnie nawet na 2.

Gość fsfghjn
ja nie powiedziałam że jesteś patologią czy nie kochasz dzieci wręcz przeciwnie tak tak bardzo ciężko pracujesz niech ci będzie ale nie pojeżdzaj po kimś kto na prawdę ciężko pracuje i ma normalną pracę że kantuje na prawo i lewo tylko dla tego że kończy mu się umowa a swoją drogą to nie spotkałam się nigdy z żadną patologią która kręci sobie takie rodzinne interesy. a wiesz dlaczego. bo tu trzeba coś na początek zainwestować a patologii na to nie stać