Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Patka1000000

obowiazkowa sluzba wojskowa powinna wrocic!!!!

Polecane posty

kto wam naopowiadał, że w wojsku jest poniżanie? może taki "pizduś" tak to uzna. Tam jest kształtowanie charakteru!

uwazam,ze cos takiego nie zniszczy psychiki;p tylu mezczyzn bylo w woju i jakos zyja do tej pory i nie skoncyzli w psychiatryku... oni sa od tego zeby wlasnie dudowac silna psychike,a to ze teraz co drugi by sie rozplakal w tych koszarach to juz kwestia innego,slabszego pokolenia. i nie wydaje mi sie zeby kobiety lecialy na takich pedalkow.... ja w kazdym badz razie w zyciu;D

Gość kierowca rosomaka
domeon jakbys z chęcia poszedł to idź na zawodowego kto ci broni?

Sądzę jednak, że obowiązkowa służba wojskowa nie wyleczy młodszych pokoleń, siła mediów, subkultur, ich idoli, naciski otoczenia.

Gość noiporuchalem
bylem !!! odsluzylem !!! pobor WIOSNA '03 i zostalem na stale od tamtego czasu !!! studia se zrobilem zaocznie wojsko piekna sprawa. zrobili ze mnie prawdziwego faceta.

kierowca rosomaka, nie chce na stałe wiązać się z wojskiem, chęć przygody. Nie ma sensu iść na zawodowego z zamiarem wystąpienia

Gość Apasz
Kształtowanie charakteru :D. Jaja sobie robisz chyba, mam kilku znajomych wojskowych, z czego dwóch ze stopniem ppor, obaj to małe, grubawe ... gnidy :). Nie wyobrażam sobie żeby taki człowiek był moim dowódcą:). Po prostu może mam wybujałe ego nie wiem :). Nie jestem pizdusiem, tego jestem pewien. Żelu nigdy nie miałem na włosach ale nie pozwolę by jakiś inny tępy fiut który dochapał się stanowiska darł na mnie ryj. Pewnie zaraz by wyłapał i większość służby bym spędził w karcerze o przepustkach nawet nie marząc :)

Jak się dostaje w dupę to kształtuje charakter, taka moja opinia.

Gość kierowca rosomaka
noiporuchalem bylem !!! odsluzylem !!! pobor WIOSNA '03 i zostalem na stale od tamtego czasu !!! studia se zrobilem zaocznie wojsko piekna sprawa. zrobili ze mnie prawdziwego faceta. WŁASNIE KURWA WIDZĘ, PO NICKU CO Z CIEBIE ZROBILI :P, :P, :P

Gość Apasz
Dlatego tyle ciamajd życiowych idzie do psiarni albo do wojska. To daje im pozorną władzę ... siłę:). Odbijają sobie te wszystkie lata w których byli gnojeni na podwórku i okradanie z kanapek w podstawówce :)

Gość mój mąż swojej żony
"dla państwa lepiej mieć porządną zawodową armię niż bandę facetów, z których 3/4 tylko odbębniło obowiązkowy czas... " to byłby ideał tymczasem obecnie NASZE Wojako Polskie zatrudnia do ochrony swoich terenów, koszar itp. firmy ochroniarskie (sic!) czy jeszcze gdzieś na świecie wojsko zatrudnia do pełnienia warty firmy ochroniarskie??? firma jak to firma, biznes is biznes, kto więcej zapłaci temu służy...

Apasz domyślam się, że masz jakieś traumatyczne przeżycia z dzieciństwa, albo kolejny wyznawca, z resztą zakrzywionego przez gimbusów, jp i firmy.

tak sobie tlumaczcie...prawdziwy rasowy mezczyzna nie balby sie sluzby,bo dalby sobie tam rade i tyle. a gadanie ze wojskowi sa zli i krzycza... no coz taka ich rola.

Eteryczna, dom, rodzice, ludzie, którzy Ciebie wychowali mają chyba jednak decydujący wkład w kształtowaniu charakteru, oczywiście doświadczenia życiowe, kopy w dupę również

pewnie ,ze tak, tego nie neguje,ale w domu raczej ksztaltujesz osobowosc emocjonalna a tego czego nauczyli sie w wojsku nie nauczysz sie w domu ,jest cos takiego ze jesli dostaniesz po dupie umocni to charakter,a z domu tego nie wyniesiesz. tak mi sie bynajmniej wydaje.....

Gość Apasz
W żadnym wypadku nie mam skrzywionej psychiki, po prostu mam wielu znajomych, ostatnio do wawy przyjechał mój dawny kumpel, okazało się że jest w prewencji (jedne z wielu policjantów dbających o spokój podczas EURO), Tylko ze on jest facetem 165 cm i z 60 kg ...zawsze go ludzie gnoili, sam kilka lat temu stanąłem w jego obronie bo już nie mogłem tego słuchać. Widać ze poszedł do policji by mieć większy szacunek. Firmy i JP (Jestem pedałem) nie uznaję ...mam duży szacunek do BOA czy Wydziału zabójstw. A co do trepów ... prawie zostałem jednym z nich :). Szkółka oficerska we Wrocławiu, miejsce załatwione (bo przecież normalnie dostać się nie da)... Pewien incydent jednak bardzo szybko rozwiał moje chęci bycia trepem ...właśnie wypowiedź małego, mizernego trepika i to jak zwracał się do osób z niższym stopniej a tym bardziej jak zwracał sie do rekrutów :). P.S. Nie chce mi sie czytać tego tekstu jeszcze raz wiec wybaczcie ewentualne błędy :)

Gość m jak motłoch
psioczycie na kiboli, że zadymiarze itp a oni mimo że nie byli często w woju to dbają o siebie 100 razy bardziej niż chłopcy w rurkach

Gość Apasz
JP- jestem pedałem to rzecz jasna rozwiniecie skrótu ja należę do szczęśliwców niedotkniętych homoseksualizmem :)

moze i kazdy ma troche swojej racji ,ale dawniej zreczywiscie tak bylo,ze gej czy nie gej musial isc do wojska i koniec i wg mnie to byla dobra rzecz i koniec a lementowanie,ze brak szacunku,ze krzycza ,ze czolgac sie kaza to nie prowadzi do niczego bo krzywda sie nikomu tam nie dziala no chyba ze sam sobie na to pozwolil;D

tylko że moim zdaniem to o czym pisze autorka to nie tylko wina braku obowiązkowej służby wojskowej tylko wychowania.

Gość Apasz
Kobietko Ty nigdy nie zrozumiesz męskiego ego, więc najmniej powinnaś się wypowiadać. Jestem facetem, 190 cm, 102 kg wagi, dobrze zbudowany, nie żadna pizda, lubię sport, bieganie itd. ale nigdy nikt nie poniży mnie do tego stopnia bym czołgał się jak jakaś glizda po ziemi. Jak to ogarniesz to wtedy porozmawiamy :)

no tak bo troche pomieszaly sie tutaj dwa tematy.... ale to nie zmienia faktu,ze wojsko od tylu lat nie bylo po nic. moze ktos trafil na takiego chuja,dyktatora,ktory uwazal sie za Boga w tej jednostce,ale nie zawsze i nie wszedzie tak bylo.

Według mnie autorka ma racje :) Faceci by się nauczyli dużo rzeczy :O We współczesnym świecie brakuje tego :classic_cool:

no tak bo troche pomieszaly sie tutaj dwa tematy.... ale to nie zmienia faktu,ze wojsko od tylu lat nie bylo po nic. moze ktos trafil na takiego chuja,dyktatora,ktory uwazal sie za Boga w tej jednostce,ale nie zawsze i nie wszedzie tak jest .

Gość Apasz
Zresztą Ty kobieto tak boisz się roli kury domowej, która zajmuje się domem i facetem. Bo nie chcesz by ktoś Tobą dyrygował a namawiasz by faceci płaszczyli się w wojsku. Przemyśl to :)

Gość Apasz
Z opowieści moich kumpli, ojca, wujka wynika że jedyne co nauczyło wojsko to dobrego chlania wódy :D

Gość pierdoletz
oczywiście domeon tam był i wie jak wyglądało wojsko :) zawieszenie poboru to jedyne za co mogę być wdzięczny ryżemu :D a pokory uczy życie a nie tępa banda wyżywających się trepów 🖐️

oj ego .... bez przesady !!! tylu ludzi przezylo wojsko i nie placza z tego owodu ,ze ktos kazal sie im czolgac i krzyknal na nich !! nie byles? nie wiesz jak by tam bylo i czy kazalby Ci sie ktos czolgac i szorowac kible szczoteczka do zebow. chyba za duzo naogladales sie filmow amerykanskich typu szeregowiec benjamin;D,naczytales o kotach i fal iw wojsku.