Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Patka1000000

obowiazkowa sluzba wojskowa powinna wrocic!!!!

Polecane posty

oj nie ja sie niczego nie boje,ja stwoerdzam,ze sa granice i kobieta nie ma wlasnej dumy zbierajac brudne skarpety za swoim pozal sie boze partnerem;)

Gość hdusususuus
a cóż to za panowie sie odezwali?- chyba tacy co sami nie potrafią zrobić kanapki z serem i umyć kibla i marzy im się kobieta, która będzie za nimi łaziła po domu jak mamusia. dobrze, ze ja nie mam w domu takiego pasożyta

Gość Apasz
Wiem o wojsku dużo więcej niż byś się spodziewała :) o fali tym bardziej, bo słucham sobie kumpli czasem jak opowiadają co któremu dla jaj robią i jak go gnoją przed unitarką :). Gówno wiesz kobieto, wybacz za wyrażenie ale to Ty się naoglądałaś filmów w których to faceci po wojsku stają się Rambo :D, Ciota zawsze pozostanie ciotą :). Obowiązkowa służba wojskowa polegała na tym by się nachlać i pokombinować by się nie przemęczyć:).

Gość pewnie ze powinna !!!
dziesiejsi faceci to mieczaki i placzki ! w wojsku nauczyliby sie byc mescy

Gość Apasz
Mieszkam od 6 lat sam, umiem ugotować, zając się domem lepiej niż nie jedna młoda, wylansowana cipka :), Do niczego nie było mi potrzebne wojsko :)

Gość Apasz
To kobietom by się przydało wychowanie z kobietami "starszej daty" najlepiej ich babciami a już najlepiej na wsi :D. Może ogarnęłyby na czym polega prasowanie, gotowanie, pranie ... i takie tam niepotrzebne dla nieporadnych życiowo kobiecych kalek :)

haha prosze Cie ;D gdybys byl taki kozak nieugiety nie mialbys nic przeciwko sluzbie, bo jak wspominalam poradzilbys sobie z zartami kolegow i wszystkim innym. a to ze nauczyli sie tam chlac to zostaje dla nich i beda miec co wspominac przynajmniej i opowiadac dzieciom. bo wzbraniasz sie przed tym tak jabys lada dzien mial dostac wezwanie,widac na sama mysl zbiera Cie sie na placz kolego.

Gość pierdoletz
Wspominać? Jeżeli dla kgooś jedynymi wspomnieniami z młodości jest gnojenie, chlanie i zadymy w wojsku to szczerze współczuję 🖐️

Apasz: nie twierdze z ekobiety sa idealne,bo sama znam takie laseczki ktore nie umyja po sobie szklanki bo by si ejej tipsy polamaly,ale tu zalozono watek o sluzbie meskiej w wojsku wiec znajdz inne argumenty a nie odbijaj pileczki mowiac ze kobieta powinna sie uczyc doic krowy i plewic grzadki. bo zapewniam Cie ze nie ma takiej ktora nie potrafi prasowac czy gotowac czegokolwiek,sa tylko takie ktre maja sie za ksiezniczki i nie chche sie im tego robic

Gość nie kształtowanie charakteru,
"Tam jest kształtowanie charakteru! " tylko nauka przemocy

Gość Apasz
Nie czytałaś mnie uważnie, pisałem że chciałem swojego czasu być trepem i do tej pory mam możliwość pójścia na 11 miesięczne "szkolenie" do szkółki podoficerskiej we Wrocławiu :). Tylko nie rozumiesz, że nie chcę, mimo że mi to proponowano :). Nie zrozumiesz śmieszna kobietko bo jesteś ograniczona. bo ktoś CI wmówił ze facet po wojsku to macho :). Tyle z mojej strony :). Pozdrawiam pocieszna kobietko :)

no wiesz lepsze takie wspomnienia niz zadne..... a najlepsze jest to ze tutaj wypowuiadaja sie tacy ,ktorych minela sluzba i nie wiem dlaczego tak narzekaja nie znajac realiow.

"uwazam,ze cos takiego nie zniszczy psychiki;p tylu mezczyzn bylo w woju i jakos zyja do tej pory i nie skoncyzli w psychiatryku... oni sa od tego zeby wlasnie dudowac silna psychike,a to ze teraz co drugi by sie rozplakal w tych koszarach to juz kwestia innego,slabszego pokolenia." oni są od rujnowania psychiki i są osoby, który gdyby poszły do wojska, to albo by skończyły w psychiatryku, albo by już nie wróciły, bo serducho by nie wytrzymało i skończyło by się zawałem

"Jak się dostaje w d**ę to kształtuje charakter, taka moja opinia. " właśnie, to tylko twoja opinia

Gość hdusususuus
Apasz ale z ciebie biedaczek bojący się kobiet mizogin .. marzący o kobietce, która będzie gotować, piec, robić przetwory, chodzić do magla i cerować skarpetki mężczyźnie, który będzie sensem jej zycia.. te czasy nie wrócą- pracujemy zawodowo i mamy swoje życie, nasz świat nie kręci się koło faceta i nie jest podporządkowany jego potrzebom

Gość pierdoletz
Ja nie narzekam na żadne realia, tylko na postawę głupich cip, którym marzy się Rambo w każdym domu. Naprawdę nie wiem jaki cel miały zadania w postaci np. mycia kibla szczoteczką do zębów. Ktoś się lepiej nauczył strzelać z karabinu dzięki temu? Były znane przypadki samobójstw w wojsku, aż do lat 90, niektórzy po prostu nie wytrzymywali. I po co to komu? Służba zawodowa jest tańsza i bardziej wydajna. Co nie zmienia faktu, że podstawowe przeszkolenie wojskowe w zakresie obrony cywilnej, czy nawet podstawowych zajęć poligonowych powinno być prowadzone, choćby w szkołach średnich. JEdnak jak wyglądają lekcje przysposobienia obronnego w Polsce nie muszę chyba pisać - obraz nędzy i rozpaczy 🖐️

szczerze? od czasu kiedy wojsko jest sprawa drugorzedna i lekcje PO sa byle czym bo po co maja przygotowywac do tego w szkolach skoro na 500 osob jedna moze sie zdecyduje na sluzbe? to jest kolo ktore sie zamyka i nie ma co dyskutowac.

Gość pierdoletz
Lekcje PO wcale nie mają przygotowywać do służby wojskowej, tylko mają stanowić przeszkolenie w zakresie obrony cywilnej 🖐️

Gość tylko pipki mówią, że wojsko
dla każdego byłoby ok

jakich rambo? dobrze wiemy,ze wychodzac z takiej jednostki chlopcy juz wogole nie mieli stycznosci z wojskiem,bylo minelo i zapomnieli,ale to czego si enauczyli zostalo im na cale zycie. rambo w dzisiejszych czasach to taki ,ktory jest odpowiedzialny i radzi sobie z przeciwnosciami losu,a nie napakowany pedalek ktory dba o siebie wiecej niz niejedna kobieta,odiwedza kosmetyczje i fryzjera 2 razy w tygodniu.

Gość pierdoletz
No to czego takiego się taki "absolwent" zasadniczej służby nauczył co mu się przydało na całe życie. Słucham uważnie.

a pamietasz cos takiego jak przygotowanie do sluzby wojskowej? sa tacy ktorzy pamietaja bo dawniej kladzoiona na to nacisk a teraz ma sie w dupie dawne wartosci

Gość ŻonaWojskowego
Nigdy drogie koleżanki nie bierzcie sobie wojskowego za męża, co kilka lat przeprowadzka, mąż dużo pije, nie boi się podnieść ręki na mnie i na dzieci, jestem niestety na jego utrzymaniu ale myślę o rozwodzie. Ktoś tu pisał, że wojsko rujnuje psychikę ...owszem, mój mąż jest tego idealnym przykładem. Mówi mi, że pije bo nie ma nic inneog do roboty na jednostce, poza męczeniem dzieciaków... ;/

Gość pierdoletz
Ma się w dupie dawne wartości, bo są przestarzałe i można dziś żyć inaczej, ot co.

Gość no dokładnie,
"to chyba trafilas na jakis margines sopleczny" czyli na wojskowego :)

Gość JanekPoborowy98
E tam, wojsko jest super, pójdziesz na ten poligon, jak masz w porządku sierściucha to trochę pobiegasz i fajeczka. Po unitarce głownie się piło :D. Jedyny problem to nocne warty ale też można było przykimać:D. Wojo jest super, szkoda że nie pozwolili mi zostać, nie mam wykształcenia więc wojsko sporo by mi pomogło. Niestety nie wyszło

kazdy zyje po swojemy, jasne ze tak a potem na ulicy stoi lump jeden z drugim a jedynie co potrafi to zwinac jointa i kombinowac co by tu sprzedac,kogo by tu okrasc zeby zdobyc kase bo przeciez nie bedzie pracowal bo to dla idiotow