Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość intelloł

Która z was w TAJEMNICY przed mężem odkłada pieniądze?

Polecane posty

Gość intelloł

Na czarna godzinie? Na wypadek jak by wam nie wyszło?

Gość .tmg+
dobry pomysl

Gość intelloł
żadna?nie wierze... ja odkladam bo nie mam sie zamiaru kiedys obudzic z reka w nocniku i nie miec grosza przy duszy w razie czego

ja z narzeczonym ustaliłam że każde z nas będzie miało własną kasę

Gość cinisinimimni
intelloł A z czego odkładasz?

A czemu w tajemnicy?? Nie można miec osobnych kont i tylko na opłaty i jedzenie sie składać po połowie??

też uważam że mimo wszystko 2 konta to niezły pomysł

Gość intelloł
Ja nie rozumiem kobiet które siedza z mezami a jest tragicznie. A siedza bo nie maja grosza przy tyłku. Ja odkladam w miesiac w miesiac po ok 150 zł, juz mi sie duzo uzbierało i w razie gdyby bylo miedzy nami zle ( a już różowo nie jest) to odchodze i mówie baj baj

Gość powiem i ja ......
ja odkładam co miesiąc na osobne konto ale mąż o tym wie i nie rozumiem z czego tutaj robić tajemnice przecież to nasze wspólne pieniądze

Gość powiem i ja ......
acha dodam tylko że ja pracuje a pieniądze nie są odkładane na wypadek że nam nie wyjdzie

Gość intelloł
to na co odkłądasz na osobne konto skoro zakladasz ze nie odejdziesz nigdy ty od niego ani on od ceibie? po co ci drugie konto w takim razie?

Gość intelloł
Pamiętajcie kobiety dzis może być kolorowo ale już za 5-7 lat nie i co wtedy zrobicie nie mając swojego zabezpieczenia finansowego?

uważam za głupotę, żeby nie miec własnych pieniędzy. A potem płacz...

Gość intelloł
hgg albo topiki na forum że mąz mnie bije a nie mam gdzie uciec z dzieckiem bo nie mam nawet na waciki:-( Jak my sie o siebiena zatroszczymy to nikt sie nie zatroszczy

Gość i nie zapomnij nam napisać
Oczywiście, zgadzam się z autorką tyle, że ja zaczęłam odkładać dopiero 4mce temu. Już mam niecały tysiąc złotych, mam nadzieję, że wytrwam w tym oszczędzaniu i odkładaniu. Umówmy się, że 90% kobiet, które nie odchodzą od mężczyzn pozostają z nimi przede wszystkim ze względów finansowych :o I co to za pieprzenie, że ktoś tam odkłada sobie kasę jawnie na swoim koncie? :D Przyjdzie większy remont mieszkania, mąż powie "no to dołóżmy pieniądze z tych naszych prywatnych kont" i trach.. pieniędzy nie będzie :o

Gość intelloł
Nawet na starość możesz byc porzucona dla modszej, tak było w przypadku mojej cioci. Odchowali dzieci i mezuś szybko znalazł sobie młodszy model. A ciotka z ręka w nocniku bo nie ma żadnych oszczednosci:-(

Gość a ja nie muszę odkłądać
mam około 1,5 miliona zł i jakby nam nie wyszło, to mąz tego i tak mi nie zabierze

Gość intelloł
dokładnie, wspolne konto to co innego. Ja każdemu polecam za lożenie sobie osobnego konta i wpłącanie tam w tajemnicy jakiejs okreslonej kwoty. A tym bardziej polecam to kobietom którym sie nie układa w zwiazku i myślą o odejsciu.

to jest także dobre rozwiązanie jak jest duża przepaść finansowa między małżonkami. No bo jakim prawem jak żona ma 50tys/miesiąc, a mąż 1000 po rozwodzie ma się to dzielić po równo?!!

Gość cinisinimimni
intelloł pracujesz?

Gość KONTRABANDA
twój mąż też pewnie w tajemnicy przed toba odkłada na taka czarną godzinę ,zeby jakby co nie musiał sie z toba dzielić - małżeństwo XXI wieku .

Gość a ja nie muszę odkłądać
nie pomyslałyście, żeby pójśc normalnie do roboty i nie żyć na garnuszku męża? wiadomo, że jak się nie zarabia, to problemy się wcześniej czy póxnioej pojawią

Gość e tam -e tam
odlkadam, oczywiscie, ze odkladam. Stara babcia dawno temu mi powiedzila, sluchaj dziecko, w zyciu jest roznie wiec pamietaj po pierwsze zawod, a po drugie wlasne pieniadze odlozone. Babcia byla juz starenka, jej malzenstwo z dziadkiem bylo udane, ale pracowala jako akuszerka i duzo widziala. jakos wzielam sobie jej slowa do serca.

Gość cinisinimimni
Jeżeli kobieta nie pracuje zawodowo,a odkąłda zaskórniaki z pensji meza i bez jego wiedzy,to po prostu meza oszukuje,okrada.

"Jeżeli kobieta nie pracuje zawodowo,a odkąłda zaskórniaki z pensji meza i bez jego wiedzy,to po prostu meza oszukuje,okrada." a z tym to się może i zgodzę

Gość powiem i ja ......
intelloł po pierwsze decyzja o założeniu osobnego konta na odkładane pieniądze była wspólna żeby nam się nie mieszało ....tak po za tym mamy z mężem wspólne konto na które wpływają nasze wypłaty a ja co miesiąc przelewam jakąś tam kwotę na to osobne do którego oczywiście mąż ma dostęp po drugie jestem już ponad 20 lat po ślubie i mam dorosłe dzieci po trzecie po co brać ślub jeśli z góry się zakłada że się nie uda dla mnie to chore myślenie....ja rozumiem że są skrajne wypadki gdzie mąż pije i bije i wtedy warto by było mieć coś odłożone ale w normalnych wypadkach po co to robić ?

Gość cinisinimimni
Jezeli kobieta pracuej i odkąłda kase nie móiac o tym mężowi,to oznacza,ze w małzenstwie zadne ze str.nie wie ile partner zarabia.

Gość to głupota żeby wiązac
sięz facetem, zaraz zachodzic w ciążę i przez kolejnych 10 czy 15 lat siedzieć w domu. Potem pracy nie doataniecie, a w oczach mężą będziecie nikim. Dla mnie takie coś jest żałosne. Trzeba samemu zadbać o własną emeryturę, bo może być różnie. Kiedyś nasze babki siedziały w domu, wychowywały dzieci i nie raz dostawały po mordzie, ale dziś w XXI wieku tak być nie musi.

przede wszystkim uważam za koszmar być zmuszonym do związku z facetem "bo sama się nie utrzymam". Głupota kompletna.

Gość barankaaoa
to głupota żeby wiązac Tylko nie zawsze kalkuluje sie pracowac. Ja np.za 1 tys zł w swojej miescienie nie będę pracowała,bo więcej nerwów starce niż pieniedzy zyskam.