Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość intelloł

Która z was w TAJEMNICY przed mężem odkłada pieniądze?

Polecane posty

Gość barankaaoa
Aha,i 50 lat jeszcze nie mam i sporo mi do pół wieku brakuje :-)

Proszę jaka mądra jesteś ;-) Nie cytowałam. 'cizia_mizia oby ci sie powiodło,ale rzadko kto dochodzi nawet za granica swoją cieżką pracą do bogactwa.Bardziej cwaniactwem,oszustwami,wykorzystywaniem ludzi ludzie sie bogacą' Czyli legalna praca nikt do niczego nie dojdzie. Ja myśle inaczej.

Gość e tam -e tam
cizia-mizia nie karm trolla, ktory pisze trzy po trzy i na dodatek nie pamieta co napisal. Pewnie mysli, ze skoro jej nie udalo sie dojsc do niczego legalna praca to nikomu tez sie nie uda.

Barankowa dobrze sobie nick dobrała swoją droga ;-) Nie czytałam jej wypowiedzi od początku, teraz wiem skąd w niej taka niechęć do osobnych kont ;-)

Gość gumka do włosów ,.
a z czego mam odkładać?! najpierw w tym zasranym kraju musielismy wziąć kredyt na auto-bo za gotówke nie było szans kupic potem trzeba było się jakos umeblować potem długi eleczenie niepłodnosci gdy przyszło dziecko-wiadomo ,ma swoje potrzeby teraz trzeba brac kredyt na dom lub mieszkanie z czego ja mam kurwa odkładac jak mnie zostawi to tylko pozostaje sie powiesić kocham cie Polsko...

Gumka do włosów - czemu staraliscue sie o dziecko, skoro nawet na samochód was nie stać? Nie od dzisiaj wiadomo, ze dziecko kosztuje i to nie mało. Druga sprawa nie macie możliwości wyprowadzki? Nie chce Cię atakować, po prostu sie zastanawiam po co zostawiać w Polsce, jeśli na nic nie ma kasy??

Gość pytająca Magdalena
ja mam swoją lokatę mąż w TAJEMNICY prze demna (taki prezent urodzinowy) wpłacił na nią pokaźną sumkę więc kase na czarną godzinę mam

Gumka do włosów - czemu staraliscue sie o dziecko, skoro nawet na samochód was nie stać? Nie od dzisiaj wiadomo, ze dziecko kosztuje i to nie mało. Druga sprawa nie macie możliwości wyprowadzki? Nie chce Cię atakować, po prostu sie zastanawiam po co zostawiać w Polsce, jeśli na nic nie ma kasy??

taaaa... wszystkie takie madre.... jest tylko bardzo wielkie ale, mianowicie bez intercyzy/rozdzielnosci majatkowej to mozecie sie w czolko calowac z oddzielnymi kontami itd.

Gość MartaKrakow
a jak wyśledzić takie konto w razie rozwodu, lub śmierci? Zna ktoś jakieś procedury? Jeśli kobieta w tajemnicy przed rodziną założy konto w Polsce, lub za granicą i odkłada kasę przez lata i któregoś dnia zginie w wypadku, to jakim sposobem ktokolwiek się dowie o istnieniu tego konta? Musiałby chyba trafić na jakieś papiery w rzeczach osobistych, prawda?

ale ja do ciebie nie pije... jest juz 6 str tego, przeczytalam tylko pierwsza... po prostu smiac mi sie chce, gdy slysze moje pieniadze, ja zarabiam. a przeciez w prawie jest jasno napisane, ze po slubie dochody sa wspolne, rowniez przy podpisaniu intercyzy. Roznica jest i to zasadnicza jezeli masz lokate zalozona przed slubem i przed intercyza, choc i tutaj jest bardzo zagmatwane. tu jest spis rzeczy/przedmiotow, ktore nie podlegaja wspolnocie: Odrębny majątek (art. 33 KRO) każdego z małżonków stanowią: 1) przedmioty majątkowe nabyte przed powstaniem wspólności ustawowej 2) przedmioty majątkowe nabyte przez dziedziczenie, zapis lub darowiznę chyba, że spadkodawca lub darczyńca inaczej postanowił 3) przedmioty majątkowe nabyte ze środków uzyskanych w zamian za przedmioty wymienione w punktach poprzednich 4) przedmioty mające służyć wyłącznie do zaspokojenia osobistych potrzeb jednego z małżonków 5) przedmioty mające służyć do wykonania zawodu, jeżeli zostały nabyte ze środków należących do odrębnego majątku małżonków wykonującego ten zawód. Nie dotyczy to jednak przedmiotów służących do prowadzenia gospodarstwa rolnego lub przedsiębiorstwa 6) prawa niezbywalne czyli roszczenia alimentacyjne, prawo dożywotniego zamieszkania, zadośćuczynienie za krzywdę ciała 7) przedmioty uzyskane z tytułu odszkodowania za uszkodzenie ciała lub wywołanie rozstroju zdrowia 8) wierzytelność za wynagrodzenie o pracę lub za inne usługi świadczone osobiście przez jednego z małżonków 9) prawa autorskie twórcy wynalazków Przedmioty zwykłego urządzenia domowego służące do użytku obojga małżonków są objęte wspólnością ustawową, także w wypadku gdy zostały nabyte przez dziedziczenie, zapis lub darowiznę, chyba że spadkodawca lub darczyńca inaczej postanowił.

a tak prawde powiedziawszy, to mnie notariusz powiedzial, ze najlepsza lokata dla kobiety jest bizuteria. bo ta zawsze przy rozwodzie nalezy sie kobiecie. nie nadarmo pewna blondynka spiewala, ze najlepszym przyjacielem kobiety sa diamenty ;)

Gość MartaKrakow
tylko, że ciężko biżuterie upłynnić po dobrej cenie

Gość zbqwerty
Tajemnice, knucie za plecami, sekretne odkładanie wspólnych pieniędzy, gratuluję :o Puste egoistki 🖐️

Gość gumka do włosów ,.
nie chodzi o to,ze nas nie było na to stać-nie mielismy takiej gotówki, aby kupic dobre auto-maz jechał po nie do Niemiec-chcielismy mieć takie,aby było bezpieczne, dla dziecka , którego pragnęlismy kto ma w chwili obecnej taka gotówke, aby kupic za nia jutro dom, auto, czy mieszkanie-normalni ludzie pracujacy w tym kraju nie zawsze na to mają nie jesteśmy biedni-mamy z czego zyc, inna sprawa,że nigdy w zyciu nie bylismy na wakacjach, w kinie, nad jeziorem, w zoo, czy na innej wycieczce-nie wydajemy kasy na przyjemności a wyprowadzka-kjażdy chce mieszkac sam, na swoim, ja tez mam takie marzenie-czy to,że nie mam gotówki na realizacje tego marzenia dyskwalifikuje mnie jako matkę?

Gość gumka do włosów ,.
po co więc wiazać sie na stałe-czy to w kościele czy tez w urzędzie-skoro od razu, z góry zakładamy,że cos nie wyjdzie i trzeba kase na boku ciułać?

Gość gumka do włosów ,.
wyjechac tez nie jest tak łatwo-nie chodzi o mozliwości-ale układanie zycia na nowo nie jest prosta sprawą