Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milennaa

zdjecie z usg w 5tyg a pusty pęcherzyk?

Polecane posty

Gość milennaa
a co to w ogole to blid??

nie wiem, może wymiar pecherzyka, bo to wyzej zupełnie nie pasuje, a nie mam przy sobie moich wymiarów i tego słowa nie znam napewno to blid?

Gość milennaa
o cholerka, bild, pomyliłam sie ...

milena nie chciałam Cię dołować, napisałam tylko jak było u mnie, ale jak widzisz u innych dziewczyn zakończyło się to dobrze... więc glowa do góry!

ano widzisz bild po niemiecku to obraz to jest jakiś obraz, ale czego? może być tak, ze całość zdjecia ma wymiar 95 czego nie wiem a to 5,9 to moze być pecherzyk ciążowy albo ten wymiar 95 to pęcherzyk i powinien być podany w mm

Gość milennaa
deminges no ok rozumiem i wspolczuje ci, w sumie sama juz raz to przeszłam, dlatego tak bardzo sie tego boje a moze i obraz, ale skoro jest 5,9 cm to pewnie to jest ten pecherzyk. Ale chyba nie ma co sie nad tym co zastanawiac, pojde dzis na drugie i bedzie jasniej nieco, postaram sie wypytac o wszystko

Gość milennaa
no napewno sie odezwe jak dostane zdjecia to wrzuca, trzymajcie kciuki zeby ta lekarka znalazla zarodek !!!

Gość Ewa w rosole
I ja dokładnie obejrzałm fotki. Jak na moje oko, to zarodek tam jest. Prawy dolny róg!

Tak na pocieszenie to Ci powiem, że byłam w 6 tygodniu + 6 dniu i nie było nic widać i serduszko usłyszałam dopiero w 7 tygodniu i 6 dniu. Powodzenia, będę trzymać kciuki:)

Gość milennaa
Hej ja już po wizycie :) Troche sie uspokoiłam, zarodka jeszcze nie widać (pani doktor potwierdziła) ale za to widać (widziałam na monitorze i na zdjeciu mam) pęcherzyk żółtkowy, dla mnie to juz cos. Jest nadzieja ze po prostu zaszłam w ciąże później niż mi sie wydaje, i dlatego zarodka nie widać. Kolejne usg wyznaczyła na 31 lipca i wtedy będzie jasne. Teraz sie zastanawiam bo u mojego gina co chodze normalnie usg mam miec 23 lipca a u niej 31 lipca, mam isc na oba? Ogolnie chyba do niej bede chodziła bo lepiej podchodzi poki co do tematu jesli chodzi o ciaze, jesli o zwyczajne wizyty tez jest ok, mimo ze prywatna. Jak dla mnie moge nbiby isc na oba usg ale nie wiem czy to jakos nie szkodzi w ciazy jak za czesto jest. Jak myslicie? Wstawic fotke z usg nowego??

Gość milennaa
hej jest tu ktos jeszcze?? :)

Gość kochanaautorkoooo
ja jestem obecnie w 8 tygodniu ciąży. W 6 tygodniu byłam u lekarza, który pod nosem z usg sobie odczytał 5 tydzień i któryś dzień - był pęcherzyk, większy niż w 4 tygodniu o wiele ale też pusty i pani doktor powiedziała, że za tydzień będzie już zarodek. 8 tydzień licze od OM.. z niecierpliwością czekam na wizytę:(

Gość milennaa
a kiedy masz wizyte nastepna? Trzymam kciuki zeby zarodek byl ladny i widoczny :)

Gość nikanik
No i dobrze że uspokoiłaś się. Jeśli ta lekarka jest lepsza to może chodź do niej. Moim zdaniem nie ma sensu latać do dwóch ginów. kochanaautorkoooo, ja miałam 2tyg. różnicy między terminem z OM a z usg. Poszłam w 8tyg. wg okresu a wg usg był to 6tydz. Ciąża rozwijała sie dobrze. :)

Dobrze ze jest dobrze :) Pokaz to dzisiejsze usg- porównamy Btw. Ja tam bym poszła na te usg- dopóki nie ma serduszka to bym nie spała spokojnie Zreszta ja w pierwszych tyg ciąży miałam ze 4 usg (5,8,9 i 12 tc) więc trochę tego było- a młody to okaz zdrowia i inteligencji :)

Gość milennaa
http://www.baby2see.com/development/ultrasound_sonogram/im/5w4d.jpg to nie moje zdjecie ale mw tak to wyglada, pecherzyk ciazowy ma 1,51 cm. No chyba pojde 23 na to usg i 31. W ogole to no nie wiem czy moja ciaza moz byc młodsze, bo om miałam 4 czerwca a termin kolejnej 1 lipca, a test juz wyczuł ciaze 25 czerwca. Czy to mozliwe by bylo jak by ciaza byla mlodsza??

Gość nikanik
Ja na twoim miejscu jak już pisałam zrobiłabym beta hcg -będzie jasne czy to ciąża i jaki mniej więcej jest jej wiek.

Gość milennaa
ale ja juz robilam bete 2 razy. 27 czerwca i 29 , 27 byla 22,6 czy jakos tak a 29 93,2 czy jakos tak

Gość lela***
U mnie w 5 tyg ciąży też wydawało się, że pęcherzyk jest pusty. Przy następnym USG już się uspokoiłam - wszystko było jak należy. Nie martw się na zapas.

Gość małaBrunetka___
w 8 tyg. ciąży pęcherzyk był pusty. Tydzień później było OK

Gość milennaa
no ale stresuje mnie to troche ze lekarze mowia ze w 5 tygodniu powinno byc widac cos wiecej, a nie widac i mowia no ze na przyklad ciaza moze byc mlodsza, no ok moze byc. Ale moja chyba nie bo ja ja wykrylam sporo przed @, 25czerwca juz wiedzialam a 1 lipca mialam miec niby @, takze jest mozliwa mlodsza ciaza? troche dziwne to by bylo

Gość milennaa
matko co tu sie dzieje, mala brunetka jak to mozliwe???

Gość nikanik
No to powtórz -zobaczysz ile wzrosła przez ten czas.

Gość lela***
Mnie też lekarz powiedział, że już powinno być coś widać... ale nie było. Na następnym usg wszystko było juz ok - ciąża jak malowana :) Nie stresuj się na zapas. U jednych kobiet widać, u innych widac trochę później.

Gość milennaa
na razie nei bede robila bety, niepotrzebny dodatkowy stres, jakos wytrzymam te 2 tygodnie bez bety bo co ma byc i tak bedzie

Gość nikanik
Dlatego na usg nie ma sensu od razu pędzić. Potem tylko stresy. Musisz czekać i nie zamartwiać się.

Gość lela***
zobaczysz- będzie dobrze!