Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mirrrrella

Powiedzcie mi jak można wierzyć w boga

Polecane posty

Gość Mirrrrella
Szczerze ? Ja nic nie chce wiedzieć, już wszystko wiem, żadnego boga nie ma, łudzą się tylko głupi na lepsze życie po życiu

Gość Mirrrrella
@Pogrążona, otóż to ;)

Gość pogrążona z duchem czasu
to moze mi powiesz skad ta pewnosc ze Boga nie ma (bo z tego co widze to jest tyle samo procent pewnosci co do nie istnienia jak i Jego istnienia)

Gość Mirrrrella
raz na własne oczy widziałam trola w swoim ogródku ale w to też nie wierze

widziec a poczuc to roznica (poczuc sercem - wyjasniam zeby nie było watpliwosci)

Gość Mirrrrella
Po prostu nie ma i już, a dlaczego miałby być :)

to odpowiedz mi dlaczego miałby nie byc

masz jakies namacalne dowody ze go nie ma ?

Gość Mirrrrella
No właśnie nie ma żadnych dowodów czyli nie ma :) a w takim razie skąd ludzie wiedzą o jego istnieniu skoro nigdy się nie ujawnił :D jakiś schizol sobie wymyślił o tłum się łudzi

Gość sialalalala.,.
pogrążona, nie można kazać udowodnic nieistnienia:) to tak na marginesia, co do glównego watku to Mirella jest kretynka:D

Gość Mirrrrella
Po prostu ktoś miał chora główkę, wmowil innym że jest pewien pan który wszystkich kocha i wybacza, czarni podlapali rozprzestrzenili wiarę na skalę światowa i zbierają pieniążki :)

nie mozna udowodnic nie istnienia jak i istnienia Boga (chociaż z pewnymi wyjatkami) ale chodzi mi o to by pokazac te 50% szans ze jest i 50% ze go nie ma a czy a utorka słyszała o cudach swiadkach itp czy oni tez sobie wszystko wymyslili a cuda które sie nie da wytłumaczyc to co niby twoim zdaniem krasnoludki

Gość sialalalala.,.
Mirella co zadroscisz? kto zabrania kościołowi zarabiac, jakos zyc muszą, to wielka forma więc biznes musza prowadzić

Gość sialalalala.,.
*firma

Gość Mirrrrella
Żeby uwierzyć w boga ja musiałabym przeżyć takie cudo, objawienie, a masz pewność czy aby ci ludzie nie byli podstawieni przez kościół ;) ?

Gość Mirrrrella
Ok kończmy pomału i tak nie ma sensu kontynuować tej dyskusji, a poza tym zaraz wpadną moderatorzy :)

no coz jak bedziesz miec ochote przezyc,poznac Boga to założ podobny temat moze pomoge albo podpowiem co zrobic

Gość Mirrrrella
Nie, nawet jak bóg istnieje napewno nie jest po mojej stronie :) trzymaj się !

Gość królowa Jadwiga
Mirelko też kiedyś miałam wątpliwości, one nie są niczym złym:) właściwie nie ma prawdziwej wiary bez wątpliwości i marny to święty, który nie doświadczył w życiu żadnej pokusy:) zycie jest jak różaniec, ma swoje tajemnice, również tą że gubi się Jezusa, ale potem odnajduje, jak Maryja z Józefem:) otóż moje dziecko, Bóg istnieje. Jezus jest Jego Synem, a nie może istnieć Syn bez Ojca. Podobnie nie może istnieć żadne dziecko bez matki, rozumiesz. Każde dziecko ma rodziców. Jezus jest Synem Boga Najwyższego. widzisz można wierzyć, można nie wierzyć... Ci których dotknęła Jego miłość nie mają wątpliwości żadnych że On istnieje, a On pozwala znaleźć się tym, którzy Go szukają.. może jeszcze sama o tym nie wiesz, ale zadając to pytanie, na poziomie serca próbujesz go znaleźć, tylko chcesz się tutaj upewnić czy nie będziesz szukać na próżno

Gość ostatni moheranin
to teraz użyjcie rozumu przecież chrześcijaństwo powstało w czasach gdy był zeusa i i ile tam bogów rzymskich ,egipskich .asyryjskich wiec mogli sobie wybierać do woli w kogo wierzyć dlaczego wybrali chrześcijaństwo przecież przez 350 lat byli prześladowani i zabijani nawet to Sienkiewicz opisał w Quo-Vadis (arena1) http://www.youtube.com/watch?v=7SNU6x_WzNY&feature=related

a powiedz mi czy jakis zeus pomoze ci w problemach tarapatach czytałes o jego cudach ? tak jak napisano powyzej i jak mowiłam wczesniej trzeba poznac Boga samemu bo inaczej nic nie zrozumiesz

Gość Mirrrrella
Dlaczego wybrali boga ? Bo był dobry :) w przeciwieństwie do zeusa który nie miał tyle miłosierdzia co wasz Bóg ;)

i jeszcze jedno jesli uzyjemy rozumu to owszem zgadzam sie ale teraz zostosuj to z połaczeniem z serca (wiem ze ostatnio ciezko zawierzyc swojemu sercu przeciez tyle razy jest krzywdzone a rozum ma zawsze racje ale w innej konfiguracji nie pojmiesz Boga-chociaz nie wiem czy chcesz to robic)

a moze dlatego ze go doswiadczyli a zeusa nie

Gość nosferatu 77
no pewno, hinduisci, buddysci, , również doświadczają cudów, ozdrowień, wyprowadzenia na prostą z patologii itp. jeden wspólny mianownik- wiara.

Gość królowa Jadwiga
dlaczego wybrali Boga? bo On jako jedyny potrafił zdziałać prawdziwe cuda, których nie potrafili tamci bożkowie. Bóg wybrał Abrahama na ojca narodu wybranego, sprawił,że począł mu się syn Izaak, choć z medycznego punktu widzenia nie bylo na to szans, Sara była starą kobietą, Abraam również. Potem wyprowadził swój lud z niewoli egipskiej, wcześniej spuszczając na faraona i Egipcjan 10 plag. Ale nie tylko dlatego. Bóg na tamte czasy był rewolucjonistą jeśli chodzi o prawo, zawarte w 10 przykazaniach. Zaden naród w tamtych czasach nie miał dnia wolnego od pracy, a Bóg nakazał świętować szabat. Żaden naród nie nakazywał chronić rodziny i traktować się nawzajem z szacunkiem, nie wolno bylo kraść, zabijać, pożądać rzeczy bliźniego oraz jego małżonki. To były ograniczenia służące dobru każdej rodziny.

Gość ostatni moheranin
hinduiści, uważają samych za siebie ze są Bogami i wierzą w reinkarnacje czyli bóg jest im nie potrzebny chociaz maja bogów np kali do 19 wieku składali jej ofiary z ludzi wdowy buddysci, nie wierzą w Boga modlą sie do demonów buda był zwykłym człowiekiem

Gość gość
Religia jest dla debili i nie ma sensu z debilami o tym rozmawiać. Ślepa czarna masa.

Gość martyna 33
Jeśli nie wierzy ktoś w Bo.ga, Stwórcę to rzeczywiście a) "śmierć jest snem bez snów" - Napoleon Bonaparte b) "Nie zamierzam więcej pełzać po tej ziemi" - Beethoven c) "Piekło jest puste, a wszystkie diabły są tutaj" - Szekspir I to byli wielcy ludzie? Nie...... Byli wielcy dla nas ludzi, bo dostal talent od Bo.ga. Natomiast dla Bo.ga, Stwórcy największy jest ten najpokorniejszy. I on zostanie wywyższony po śmierci. Więc każdy ma wybór. Albo - albo. Albo się słucha wielkich ludzi i idzie się do piekła na wieczność bez końca. Albo słucha się Bo.ga, Stwórcę i żyje się po śmierci z Nim w Raju. Pamiętajmy. Każdy z nas ma wpływ na swój los po śmierci. Pamiętajmy. Dusza jest wieczna. To ciało idzie do piachu, bo "z prochu powstałeś i w proch się obrócisz".