Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość plusik_

a może kwiecień 2013 :)

Polecane posty

Uważajcie dziewczyny na zęby w ciąży. Mnie już drugi raz wypadła ta sama plomba. Po pierwszym razie zaczęłam jeść więcej wapnia - kanapki z twarożkiem i szczypiorem do tego 2 szklanki mleka, jogurty. Potem zrobiłam krótką przerwę z tą dietą i od razu świeża plomba poleciała. Od 25 tygodnia zapotrzebowanie dziecka na wapń ogromnie wzrasta, jak się mu go nie dostarczy, to sobie weźmie z naszych zębów, kości. Lepiej tego nie bagatelizować, zwłaszcza że wizyty u dentysty do najprzyjemniejszych nie należą! Od przyszłego tygodnia zaczynamy zakupy dla malucha. Zacznę chyba od wizyty w aptece i zakupu rzeczy do szpitala dla mnie i dla małej + ciuchy dla nas - dla mnie koszula do karmienia (w naszym szpitalu i tak do porodu każą zakładać szpitalne więc wystarczą mi dwie moje) - dla małej wyprawka - jeden komplet bo i tak przez kilka dni będzie leżeć w szpitalnych ciuszkach Jeśli chodzi o wózek to jesteśmy zdecydowani na ten: http://allegro.pl/3w1-wozek-baby-heaven-line-alu-fotelik-wozki-tako-i2903249028.html

Uważajcie dziewczyny na zęby w ciąży. Mnie już drugi raz wypadła ta sama plomba. Po pierwszym razie zaczęłam jeść więcej wapnia - kanapki z twarożkiem i szczypiorem do tego 2 szklanki mleka, jogurty. Potem zrobiłam krótką przerwę z tą dietą i od razu świeża plomba poleciała. Od 25 tygodnia zapotrzebowanie dziecka na wapń ogromnie wzrasta, jak się mu go nie dostarczy, to sobie weźmie z naszych zębów, kości. Lepiej tego nie bagatelizować, zwłaszcza że wizyty u dentysty do najprzyjemniejszych nie należą! Od przyszłego tygodnia zaczynamy zakupy dla malucha. Zacznę chyba od wizyty w aptece i zakupu rzeczy do szpitala dla mnie i dla małej + ciuchy dla nas - dla mnie koszula do karmienia (w naszym szpitalu i tak do porodu każą zakładać szpitalne więc wystarczą mi dwie moje) - dla małej wyprawka - jeden komplet bo i tak przez kilka dni będzie leżeć w szpitalnych ciuszkach Jeśli chodzi o wózek to jesteśmy zdecydowani na ten: http://allegro.pl/3w1-wozek-baby-heaven-line-alu-fotelik-wozki-tako-i2903249028.html

Karolowa w chińskim centrum kupiłaś spodnie ciążowe? No chyba się rozejżę jednak, i leginsy też jakieś muszę kupić. Te spodnie ciążowe moja znajoma zimą nosi bo jej cieplo :) Co do ruchow to ja tez nie czuje kopniakow tylko takie rozpychanie i skaczącą żabę ;)

Gość Kasiaa :)
Funiak ja tez kupiłam wózek tako laret niebieski :)

funiak swietny ten wozek... Ciesze sie ze po USG wszystko dobrze... E ona ja tez widzialam te spodnie w chinskim centrum.. My wrocilismy zmeczeni do domku... Mamy na cos ochote ale sami nie wiemy na co... Dzisiaj sobie odpuscilismy kosciol bo piecze mnie niemilosiernie... Znowu ta wstretna infekcja sie przypaletala... Ja tez mam zamiar w przyszlym tyg pokupic sobie i maluszkowi wszystko co potrzebne do szpitala...

Hej laski, Monika, trzymaj się ciepło. Nie martw się, lekarze przebadają Cię od stóp do głów, będziesz pewna , że wsio jest ok.Czasem każdej z nas przydałyby się takie dokładne oględziny ;) To dla dobra Dzidziulka. Z twardnieniem powiem doktorkowi za tydzień, bo do tej pory tylko wpadałam do gabinetu, na nic się nie skarżyłam tylko : wszystko super, nie czuje żadnych dolegliwości i przez to też mi juz dwa miesiące dziurki nie zbadał. Tym razem będę jęczeć jak stara hipochondryczka ;D to się za mnie wezmie porządnie. Kurza twarz, ja jeszcze nic dla maluszka nie mam w sensie wyprawki , kosmetyków. Wiem tylko, że nie warto kupować na początek wielopaków np chusteczek do pupci, bo może się okazać że uczula nasze małe i rzeczy wylądują w koszu. Biorę się pod koniec stycznia za zakupy ciuszkowe, kosmetyczne, apteczne.Torbę do szpitala mam zamiar spakować w marcu jakoś tak w połowie. Sękowa, to chyba fakt z tą moją aktywnością, ponieważ na codzień ciągle latam, coś robie, natomiast w weekend wkońcu przesiedziałam cały dzień na wykładach i konkretne harce były w brzuszku :) Podobno już co nieco można określić temperament maluszka po jego aktywności w brzuchu. Karolowa rzeczywiście to niesamowite jak czas zleciał.Niedawno nad fasolkami się rozczulałyśmy, a teraz parę chwil i z wózeczkami będziemy w parku przesiadywać :) Otulko, właśnie chyba do konca stycznia popracuje, zamknę miesiąc i spadam z pracy. Pozniej przy malutkiej raczej nie odpoczne, wiec wole teraz na spokojnie sobie poleniuchowac, sprzątać, spacerować, a nie biegiem wszędzie. Antonówko, witaj. Mnie właśnie przereżają te 3 godz siedzenia w szpitalu po glukozie. Chyba dobrą książkę wezme. Bożka, ja też mam gaviscon w domowej apteczce, zjadłam go moze ze dwa razy ale raczej zapobiegawczo, bo jeszcze zgagi nie mam, ale mimo wsyztsko uważam, że rennie jest najlepsze. Funiak super ,że z małą ok. Kurcze, ale mało przytyłaś. Fajnie. Ja juz się pilnuje chociażby ze słodyczami bo przeginalam troche. Ide ogarniać dom, poodkurzać, zrobie obiadek i lece do pracy. Miłego dnia

agalesna zlecialo strasznie szybko, chociaz czasami chcielibysmy juz Malego trzymac na rekach... wszystko byoby pieknie gdyby nie ta wizja porodu :( ale i tak im blizej terminu tym czesciej mysle o Malym a mniej niz na poczatku o porodzie :) to chyba naturalne :) ale nas dziela tylko dwa tygodnie a kto wie ile rzeczywscie bedzie nas dzielilo :) w terminie rodzi sie maly procent dzieci w koncu ;) 🌼 e ona ja kupowalam spodnie i w chinskim i w c&a, w c&a tez mozesz trafic na promocje, ale nie przebija chinskiego, bo tam za spodne dawalam chyba ok. 30-35zl ;) 🌼 przyszlaMM a liste masz juz zrobiona? czy ze szpitala sie dowiedzialas co jest potrzebne? 🌼 monika_kwietniówka mam nadzieje ze zabierzesz laptopa i dasz znac co u Ciebie i dzidziusia... odezwij sie jak najszybciej :) 🌼 olabia ja tez nie narzekalam u lekarza :) ale chyba tez troche zaczne :D chociaz mnie bada na fotelu i usg co miesiac ale czasami boli mnie brzuch i niewiem czy sa to tez skurcze przygotowawcze juz czy cos innego, takie tepy krotki bol... to naprawde nie masz jeszcze nic z wyprawki dla dziecka? :) to Cie czeka :) szczerze mowiac ja sie ciesze jednak ze zaczelam wczesniej bo w trakcie okazuje sie ze jest tyle jeszcze rzeczy wazniejszych i pierdolek... ja mam liste z tym co chce zakupic bo mozna sie pogubic :) 🌼 przedwczoraj w pepco kupilam juz pieluszki tetrowe i falnelowa jedna jeszcze i dla noworodka szeleszczaca przytulanke, a moj maz "wykopał" sliczny gryzak-grzechotke :) bedziecie mialy lozeczka drewaniane czy turystyczne?

karolowa masz racje kto wie kiedy moze nastapic porod. jak podczytuje lutowki i styczniowki to tam nawet miesiac wczesniej rozpakowały sie mamuski" wiec czas pokazde ale dobrze by bylo do 37 donosic ;)) ja mam i turystyczne i drewniane. jednak wole drewniane, a turystyczne mam na wyjazdy. funiak fajny ten wozek - a ktory kolor wybraliście? fajne sa te wozki bo mozna sam fotelik na stelaz polozyc - na lato jak ulał monika -k - w szpitalu o ciebie zadbaja, wypoczniesz sobie. zero gotowania, sprzatania - tylko lezenie (przydaloby sie i mi ) w c&a jest drozej niz w h&m. jakos te ciuchy z ca takie workowate mi sie wydaja. w hinskim fajne te spodnie tez kupilam.

hej hej ;D Monika - trzymaj się ciepluto!!!! My dla Małego mamy narazie ubranka i jeden kocyk ;D końcem miesiaca kupujemy wanienkę, przewijak, pociel, ręczniki, butelki, smoczki... w lutym myśllałam żeby kupić już większość rzeczy dla siebie i dokupić dla Małego co tam trzeba... musimy kupić jeszcze materacyk do łóżeczka i turystycne, żeby mieć w salonie... to jeszcze 3 miesiace, więc mam czas ;D tak to sobie tłumaczę ;D poza tym nieskończylismy jeszcze pokoju dla niego i meble mają być dopiero w lutym więc wtedy będę wysztko układać i kończyć zakupy ;D Miłego dnia!!!

monika daj znać co Ci robili w szpitalu, jestem ciekawa jak taki pobyt wyglada, szukaj pozytywow, na pewno bedziesz bardzo uspokojona po powrocie :) Karolowa jak to juz 30sty tydzień? Kurcze, zlecialo nie? Mi sie jeszcze dluzy a dzisiaj wchodzimy w 27 tydzien dopiero. A te spodnie to z panelem kupilyscie czy bez? I czy bardzo farbowaly skoro to chinszczyzna? Zobacze czy u nas są, jesli chopdzi o c&a to w moim miescie porazak ten dzial ciazowy, same wielgachne rozmiary i tylko kilka sztuk.

karolowa, tak mam liste ze szpitala... Inaczj bylabym zielona... Wczoraj jeszcze podpytalam bratowej i np doradzila ze warto kupic sobie te podklady poporodowe bo mimo ze moj np szpital zapewnia, to sie przydaja. Bratowa podala jako przklad ze w nocy poplamila nie musiala wolac nikogo tylko wyjela sobie swoj z torby bez stresu i tyle.. X mnie dopada bardziej strach o to czy poradze sobie z dzieckiem... X i tez sie zastanawiam jakie lozeczko wybrac... Jeszcze miesiac temu bylam zdecydowana na turystyczne a teraz... Sama nie wiem X

karolowa, tak mam liste ze szpitala... Inaczj bylabym zielona... Wczoraj jeszcze podpytalam bratowej i np doradzila ze warto kupic sobie te podklady poporodowe bo mimo ze moj np szpital zapewnia, to sie przydaja. Bratowa podala jako przklad ze w nocy poplamila nie musiala wolac nikogo tylko wyjela sobie swoj z torby bez stresu i tyle.. X mnie dopada bardziej strach o to czy poradze sobie z dzieckiem... X i tez sie zastanawiam jakie lozeczko wybrac... Jeszcze miesiac temu bylam zdecydowana na turystyczne a teraz... Sama nie wiem X

Hej. Mnie jakiś psychiczny zjazd formy dziś dopadł :( Dołek się rano przyczepił i nie chce się odczepić. Pomóżcie! ;) *antonówkaa moja lekarka bada szyjkę przede wszystkim ręcznie, ostatnio przy każdej wizycie. W razie wątpliwości jeszcze usg dopochwowe. *Funiak cieszę się, że badanie wykazało, że wszystko u kruszyny ok. Oby tylko tak dalej. Ładny ten wózek wybraliście. Z zębami masz rację. Mi też właśnie druga plomba się ukruszyła :( *e ona, skaczącą żabę mówisz? Takiego określenia co do ruchów w brzucholku jeszcze nie słyszałam :D *monika trzymajcie się cieplutko! Trzymam kciuki, byście szybko wrócili ze szpitala cali i zdrowi. Jeśli będziesz miała możliwość, odezwij się ze szpitalnego łóżka i daj znać, co u Was. *olabia mnie to się jakoś wcale nie spieszy do pakowania torby do szpitala :) W pierwszej ciąży byłam taka bardziej niecierpliwa w tych sprawach. Praca mnie też zaczyna pod pewnymi względami dobijać - sama zaczynam myśleć, czy wraz z końcem stycznia nie zafundować już sobie odpoczynku. *karolowa ja zostaję przy drewnianym łóżeczku :) Lubię takie :) *dagaa jak Ci się siedzi w pracy? Kręgosłup Ci nie doskwiera? Ja mam powoli problem, by wysiedzieć te 8 godzin. Po 5-6 przestaję czuć tyłek :) Ostatnio mam straszną ochotę na słodycze. Ale to taką obsesyjną wręcz ;) Muszę się kurcze pilnować, ciężko czasem z tym ;)

agalesna ja wolalabym jednak max. 2 tygodnie przed terminem urodzic, z racji tego ze lepiej dla Maluszka, a i wtedy zalapie sie na macierzynskie :( powiedz mi jakie masz turystyczne? z podwieszanym dnem? przewijak tez masz? jestem w trakcie wyboru i niewiem czy te gadzety sie przydaja czy nie, mysle jednak ze moskitiera sie przyda jak maly usnie mi na tarasie moze w dzien to sie przynajmniej o owady martwic nie bede... a Ty jak myslisz? 🌼 dagaa ja tez mam zamiar miec dwa lozeczka, masz upatrzone jakies juz turystyczne? ale juz czesc wyprawki masz...? 🌼 e ona Kochana juz w 27 tc :D zaraz myknie 30, a pozniej bedzie coraz blizej i blizej... :D w chinskim kupilam jedne pod brzuch a drugie z panelem :) nic nie farbowały ;) tylko musisz dobrze przejrzec, bo mi sie tez nie rzucily w oczy, kilka wieszakow z spodniami i przegladajac wieszaki wyhaczylam dopiero te spodnie... jeden wieszak okazal sie spodniami ciazowymi ;) w c&a w ogole rozmiary sa spore, ja nosze 38, a spodnie kupilam 36 i wcale nie sa ciasne ;) 🌼 przyszlaMM musze tez pamietac o tych podkladach bo nie raz byl to chwlaony zakup :) poradzimy sobie wszystkie, w koncu bedziemy mamusiami, pewnie na poczatku bedzie ciezko, ale z czasem bedziemy juz swietnie "czytaly" znaki naszych dzieciaczkow :) jak czytam jakie te Maluszki sa bezbronne, slabe jeszcze, i te ciemiaczka i w ogole, to troche tez przerazona jestem :) ale to My bedziemy dla nich najwazniejszymi istotami na ziemii, i tatusiowe, wiec poradzimy sobie, i Ty tez sobie swietnie poradzisz z pomoca tatusia oczywiscie, nie martw sie 🌼

agalesna ja wolalabym jednak max. 2 tygodnie przed terminem urodzic, z racji tego ze lepiej dla Maluszka, a i wtedy zalapie sie na macierzynskie :( powiedz mi jakie masz turystyczne? z podwieszanym dnem? przewijak tez masz? jestem w trakcie wyboru i niewiem czy te gadzety sie przydaja czy nie, mysle jednak ze moskitiera sie przyda jak maly usnie mi na tarasie moze w dzien to sie przynajmniej o owady martwic nie bede... a Ty jak myslisz? 🌼 dagaa ja tez mam zamiar miec dwa lozeczka, masz upatrzone jakies juz turystyczne? ale juz czesc wyprawki masz...? 🌼 e ona Kochana juz w 27 tc :D zaraz myknie 30, a pozniej bedzie coraz blizej i blizej... :D w chinskim kupilam jedne pod brzuch a drugie z panelem :) nic nie farbowały ;) tylko musisz dobrze przejrzec, bo mi sie tez nie rzucily w oczy, kilka wieszakow z spodniami i przegladajac wieszaki wyhaczylam dopiero te spodnie... jeden wieszak okazal sie spodniami ciazowymi ;) w c&a w ogole rozmiary sa spore, ja nosze 38, a spodnie kupilam 36 i wcale nie sa ciasne ;) 🌼 przyszlaMM musze tez pamietac o tych podkladach bo nie raz byl to chwlaony zakup :) poradzimy sobie wszystkie, w koncu bedziemy mamusiami, pewnie na poczatku bedzie ciezko, ale z czasem bedziemy juz swietnie "czytaly" znaki naszych dzieciaczkow :) jak czytam jakie te Maluszki sa bezbronne, slabe jeszcze, i te ciemiaczka i w ogole, to troche tez przerazona jestem :) ale to My bedziemy dla nich najwazniejszymi istotami na ziemii, i tatusiowe, wiec poradzimy sobie, i Ty tez sobie swietnie poradzisz z pomoca tatusia oczywiscie, nie martw sie 🌼

Otulko mnie tez cisnie na slodycze, a teraz waga mi sie rozhustala i staram sie, staram... ale czasami nie moge po prostu sobie odmowic :D A jaki powod tego dola jest? Pomysl ze za chwile wiosna bedzie, ze jeszcze troszke i przytulisz Tymonka :) i kawalek czekolady polecam ;) :D

Otulko mnie tez cisnie na slodycze, a teraz waga mi sie rozhustala i staram sie, staram... ale czasami nie moge po prostu sobie odmowic :D A jaki powod tego dola jest? Pomysl ze za chwile wiosna bedzie, ze jeszcze troszke i przytulisz Tymonka :) i kawalek czekolady polecam ;) :D

ja ogladalam spodnie z panelem... Dzisiaj znowu dokucza mi kosc lonowa ledwo chodze... I zaczyna zgaga palic:/ karolowa znowu pytanie o butelki:) kupilas te waskie czy te szerokie... Ja chcialabym szerokie mala i duza...

no wlasnie slodycze... :D zaraz zaczynam :D babeczki czekoladowe i 3bit ;) :D zapraszam :D

przyszlaMM ja tez mialam watpliwosci bo slyszalam ze male sie nie oplaca bo zaraz dziecko wyrosnie, ze najlepiej te duze butelki od razu kupowac itp. itd.... ale ja zakupilam na razie jedna waska 240ml i szeroka 120ml, po pierwsze to chcialabym karmic piersia, ale butelka sie zawsze przyda nawet do herbatki na kolki, a jak juz bedzie trzymal przedmioty w raczkach to podasz mu w takiej malej butelce herbatke zeby sam probowal pic, napewno bedzie wygodniejsza niz ta waska duza... ale duza tez zakupilam, w razie czego to bedzie bardziej dla mnie do karmienia bo na dluzej starczy, bo wieksze porcje mleczka mozna w takiej podac, miarka jest wiec i z mniejsza iloscia mleczka tez problemu nie ma ;) i mam jeszcze z laktatora butelke ale aventa, to raczej do przechowywania mleczka, poki co uwazam ze dwie sztuki dr browna starcza na start w zupelnosci, zobaczymy jak to sie pozniej potoczy a w razie czego mam juz jakby byly od razu potrzebne ;)

Karolowa, poważnie nic jeszcze nie mam dla malutkiej. Jezeli chodzi o wyprawke to wyslalam kase przyjaciólce i ma mi kupic za granicą sporo rzeczy.Ale ja tez ie odmowie sobie tej przyjemnosci i polatam po sklepach :) Kosmetyki i reszta, ruszam pod koniec tyg. Chce kupić laktator AVENT, bo o ile bede miala pokarm(w poprzedniej ciązy miałam aż nadto i męczyłam się z zapaleniami) bede odciągać mleczko wyjedzając na cały dzien z domu. Ja planuje zakup butelek Tommee Tippee. Bardzo podoba mi się design i mają super opinie. Doradzcie mi dziewczyny jakie pojemnosci butelek kupic? Na początek ile o poj 150ml, czy oże większe?Chyba musze więcej bo w czym trzymać dzienną porcję odciągniętego mleczka? Bede odciągać Aventem i przelewać do kilku butelek? czy takie przelewanie nie zaszkodzi? Nie jestem 1 raz w ciązy, ale nic a nic nie pamiętam :) Czy macie kolki? ja od ok tygodnia czuje kolki. Łapią mnie co jakiś czas i nie podczas wysiłku.

Olabio tak na szybciutko, Avent ma chyba zestawy startowe z butelkami do odciagania i przechowywania mleczka i nawet pojemniki czy woreczki do pokarmu do zamrazarki, tak mi sie kojarzy, choc ja kupowalam laktator chyba z dory miesiac temu ;)

Witam, Olabia mi właśnie przyszły akcesoria do karmienia. Kupiłam w zestawie laktator avent z 2 pojemniczkami małymi na pokarm do tego 2 butelki 125ml i 2 butelki 260ml, 3 pojemniki duże na pokarm, szczotka do butelek i smoczek uspokajający, za ten zestaw zapłaciłam 147 zł.

Funiak, u mnie tydzień temu wychodził 26 tydzień i mała ważyla 860g, dalej tydzień mniej niż z om, podobnie jak u ciebie. A wózek ten co wybrałaś bardzo mi się spodobał i będę rozglądać się za podobnym. A ja znowu chora i na antybiotyku. Glukoza wyszła super bo po obciążeniu 92. Pozdrawiam brzuchatki i teraz będę się odzywać częściej.

Wcięło mi posta, Olabia, małe butelki używałam na początku jedną do herbatki, drugą do mleka bo dokarmiałam, dwie duże później do mleka, a małe do herbatki i soczków. U mnie w poprzednich 2 ciążach taka ilość się sprawdziła, zależy od tego jak długo będzie się karmić piersią. Funiak, moja mała w 26 tygodniu ważyła 860 gram, podobnie do ciebie, a z usg dalej wychodzi o tydzień mniej. A ten wózek co pokazałaś bardzo mi się spodobał i będę się rozglądać za podobnym. A ja znowu chora i na antybiotyku. Teraz będę się częściej odzywać. x Co do wyprawki to mam już ciuszki, parę kupiłam, reszte dostałam, dostałam drewniane łóżeczko i właśnie to wszystko do karmienia oraz aspirator do noska i podgrzewacz. Na dniach zamawiam wszystko do łóżeczka.