Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedoświadczona jeszcze

Jak wyglądaja podkłady poporodowe?

Polecane posty

Wszędzie piszą, że po porodzie trzeba leżeć na podkładzie i na niego leci ta wydzielina. Ale jak to wygląda, czy to taka gruba podpaska, która się mieści między nogami czy taka duża płachta? Bo już zgłupiałam całkowicie i nie wiem, co kupić.

Gość mamusia dzidziusia...
to taka "płachta":)

Gość podklady poporodowe to nie
zadna plachta tylko taka wlasnie gruba, prosta i duza podpaska. wpisz sobie w google podklady poporodowe BELLA MAMMA

Jeśli chodzi o podkłady poporodowe to są ta właśnie te duże płachty. I każdy szpital, który każe je mieć, ma na myśli właśnie TO. Są właśnie po to, bo kłaść na łóżku szpitalnym i nie pobrudzić go. A te duże podpaski to wą wkładki poporodowe, nosi się je właśnie jak podpaski, najczęściej jeszcze szpitale zabraniają nosić majtek i trzeba mieć tylko to między nogami :D No ewentualnie majtki jednorazowe :D

skoro to ta płachta to jak z czyms takim chodzi się do łazienki?

nie chodzisz z tym do łazienki, to leży na łóżku żeby go nie zabrudzić, a tak jak pisze TaMiła do łazienki bedziesz chodzila z wkładkami poporodowymi:) kup to i to bo napewno się przyda:)

Z podkładem poporodowym nie chodzi się do łazienki, tylko leży on na łóżku cały czas. Jeśli chodzi o te duże, grube podpaski z belli to one są tak wielkie, że jakoś się między nogami trzymają nawet bez majtek :D

hihi, podklad (płachta ) lezy na łózku, a miedzy nogami masz taka grubą duza podpaske i to z nia miedzy nogami drepczesz do lazienki, a plachta zostaje na łózku:D

:D

A widzicie to ważny temat bo gdzie nie wejdę to pisza, że się leży na podkładzie bez majtek i z tym idzie do łazienki kaczym chodem, przytrzymujac to nogami. Ale to sobie nie wyobrażam jak w sali będa odwiedzający a ja bede musiała wstac i zakładac sobie ten podkład między nogi :O

Hahahahaha, właśnie sobie wyobraziłam ten wielki podkład między nogami i jak taka pacjentka człapie do łazienki :D

Hmm..podkłady to dla mnie to coś co się kładzie na łożku a wkłady to te wielkie podpaszyska.

Nie wie jak zalecają w Polsce, ja rodziłam sn w Uk i nikt mi nie kazał leżeć z gołym dupskiem..Krok to ja sobie mogę wietrzyć w domu i też tak robiłam-majty w dół,kładłam się na łożku na podkładzie i mandolina się odświeżała i wietrzyła:D w szpitalu miałam bawełniane majtki większe rozmiar czy dwa od normalnych i podpachę.

u mnie nie bylo takiego problemu, bo nie bylo odwiedzin na salach poporodowych tylko w wyznaczonej ali, chyba że lekarz pozwolił, moze u ciebie bedzie podobnie, zreszta wkładke poporodową masz cały czas miedzy nogami, nawet jak leżysz, ja miałam przez pierwszy dzien później zaczelam uzywać alwaysów tych największych na noc, u mnir sie sprawdziły

Rozumiem, że szpital zapewnia takie podkłady? I te podpaski też?

jak rodzisz w pryatynym to pewnie tak ale jak w panstwowym to raczej zapomnij

To zależyod szpitala,ja rodziłam w Uk i na salach na noworodkach gdzie były mamy już z dziećmi stała w każdej takiej sali szafka na kółkach i podkłady i wkłady mogłam sobie brać sama. Musisz zadzwonić do szpitala w któreym będziesz rodzić co musisz mieć samaa a co oni zapewniają.

Przeciez to rodzaj opatrunku i nie wierzę, że szpital nie będzie posiadał takich podstawowych rzeczy. Chociażby na porodówce kłada to na łozko, na którym się rodzi.

Rodzaj opatrunku może i owszem.Ale np.21 czerwca moja matka miała operację głowy-musiała mieć swoje opatrunki tupu gaza,jakiś płaski plaster,swój termometr...Kiedy ja do dyspozycji po porodzie miałam szafkę z podkładami i wkładami,oraz 2x dziennie chodziła pielęgniarka z termometrem i ciśnieniomierzem i badła kobiety/

Gość flsdksjghsas
Ja jedno opakowanie to dostałam, ze szpitala, miałam majtki, nie było problemu, nie wyobrażam sobie bez majtek, przeciez to wygląd atak jakby się miało okres tylko bardzo obfity, stąd te podkłady , podpaski ni e wystarcza.