Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość loljjj

co sadzicie o zdejmowaniu obuwia u kogos?

Polecane posty

Gość loljjj
Ale moje dziecko jest z nami w salonie,wiec jaka roznica? Wygodnie wam caly dzien siedziec w butach w cieple??

Gość zwyczaj ze wsi bo jak po
to nie zapraszaj gości, bo na ubraniach też zarazki przynoszą :D A propos szpitali - jest zakaz zakładania szpitalnych ochronek na buty od zeszłego roku!!!

Zawsze sciagam, nie wyobrazam sobie lazic w butach po czyims domu. Chyba, ze gospodarz sam powie, zeby nie sciagac, ale mimo to czuje sie niekomfortowo. I nie lubie jak ktos wchodzi w butach do mojego mieszkania.

Hej, bierzcie do znajomych buty na zmiane, a u blizszych zostawcie jakies kapcie na przebranie (albo wieczorowe buty jesli wola) :)

Gość Magyster d/s zbytecznych
Nigdy nie zdejmuje butów wchodząc do kogoś :)

Gość loljjj
Grzybica rozwija sie w wilgotnym srodowisku,wiec nie przeskoczy na dywan,ludzie. A co do zarazkow,to sugerujesz,ze na bluzce masz wiecej niz na podeszwach?

Gość tyuytytytty
Myjcie nogi,zmieniajcie skarpetki,rajtuzy,wietrzcie buty,uzywajcie dezodorantów do ubuwia i nóg i wtedy nie bedziecie sie krępowali zdejmowac buty u kogos. ja nie dosc , że się nie krępuję, to wręcz nikomu nie pozwalam sciągac butów u mnie. Luudzie. Co za prostactwo, w czymd o was ci goscie przychodzą? Robicie uroczystosc, mają granitury, i dajecie im papcie??? Przeciez to zenada

Gość sefaer5gzaqer
80% WYPOWIEDZI POPIERA WIEJSKI ZWYCZAJ NIE ZDEJMOWANIA OBUWIA

Gość żadna kultura
w szpitalach zakłada się przedziwne wory na obuwie z prostego powodu - by mniej było do sprzatania. proste i logiczne. poczytajcie sobie gdzie tkwi najwięcej zarazków. w gąbce do mycia ciała, w zmywaku kuchennym i w ludzkiej gębie - w zależności od wiele czynników.....no ale gębę trudno zostawić przed drzwiami...chociaż czasem warto by było;O

Gość Kofeina na mnie nie działa
ewentualnie jak ona zaproponuje to można nie zdejmować* to chcialam napisac :P

Gość ja zdejmujęę
Magyster d/s zbytecznych myj nogi,zmieniaj skarpety i nie chodz w tych samych butach non stop,to nie bedziesz miał problemu ze zdjeciem butów.

Gość loljjj
Ja zaznaczylam,ze nie zadne party i odswietne stroje,tylko normalna wizyta.

Gość kotek00701
w uk tez zdejmuja

Gość tyuytytytty
Grzybica nie potrzebuje przeskakiwac, gdzyby potwornie łatwo się roznoszą, wystarczy że ktos na to choruje...

Gość zwyczaj ze wsi bo jak po
przecież to wiocha zdejmuje i nakazuje zdejmować gościom!!!

Gość Miksssssssss
Chyba jest różnica między zarazkami na ubraniu - odrobina z powietrza, a tymi na butach z ulicy (gdzie srają i szczą psy, koty, walają się śmieeci, rzygają ludzie)...

Gość loljjj
Wychodzenie do ogrodu i wlazenie w tych samych butach do salonu,targajac resztki slimakow i jakies paprochy. to jest ok?? Dla kogo?

Gość tyuytytytty
ja słyszałam, że najwięcej bakterii jest na klamce od drzwi i desce do krojenia :p

Gość ja zdejmujęę
tyuytytytty jestes idiotka?nikt nikomu nie kaze w papciach chodzic gdy jest na galowo ubrany.Osoba taka powinna sama zadbac o odpowiednie obuwie,dostosowane do galowego ubrania.Po to zabiera sie ze soba dodatkowe obuwie aby nie chodzic w obłoconych butach.

Gość loljjj
To po co w ogole sprzedaja kapcie? Wszedzie,nie tylko w Polsce? Jaki sens,skoro lazicie w buciorach?

Gość tyuytytytty
Wychodzenie do ogrodu i wlazenie w tych samych butach do salonu,targajac resztki slimakow i jakies paprochy. to jest ok?? Dla kogo? rozumiem że to moze byc problem ale chyba dla niepełnosrpawnego umysłowo... :p Normalni- wiedza, że mozna uzyc cudownego wynalazku zwanego wycieraczką...

Gość tyuytytytty
tyuytytytty jestes idiotka?nikt nikomu nie kaze w papciach chodzic gdy jest na galowo ubrany.Osoba taka powinna sama zadbac o odpowiednie obuwie,dostosowane do galowego ubrania.Po to zabiera sie ze soba dodatkowe obuwie aby nie chodzic w obłoconych butach. to jest w łaśnie w Polandii b. czeste, potem na zdjęciach- te widoki ludzi w garniturach i samych skkarpetkach, wszyscy się z tego nabijają, ale ty oczywiscie pierwsze słyszysz

Gość ja zdejmujęę
Fajnie sie oglada amerykanskie filmy,gdzie ąłża po domu w buciorach i potem,po kąpieli chodza w białych skarpetkach po domu ,a potem do łzoka ida w tych skarpetkach,albo chodza po domu boso i do łóżka idą i po tej samej podłodze ktos chodzi w butach prosto z dworu :-)

Gość loljjj
Ttytytyy Chyba nie masz swojego domu,bo nie wiesz o czym mowisz.

Wsiowe to moim zdaniem jest chodzenie w butach po czyims mieszkaniu, po to wymyslili kapcie, zeby lazic w buciorach. Dla sprostowania ze wsi nie jestem a dla gosci mam osobne kapcie.

To zobaczcie głąby jak wygląda facet w garniturze bez butów :D Może być nawet Armani ! Ale kurwa!!! , bez butów ????? :O

Gość ja zdejmujęę
tyuytytytty ty jednak jestes IDIOTKA,bo nie potrfias zczytac do tego. Idiotko,jak ktos idzie w galowym stroju z wizytą i nie chce brudzic ,bo np[.pada,jest błoto,to zabiera ze soba dodatkową parę butów,aby je przebrac.

Gość loljjj
Ile razy trzeba ci mowic,ze impreza w garniturach to co innego a mowimy o zwyklej wizycie w jeansach i koszulce. P

a co ? u was po domach goście łażą całą dobę jak po dworcu PKS ?

Gość tyuytytytty
kapcie dla gosci? buachachacha... współczuję twoim gosciom. Jak mozna dawac komus noszone przez kogos kapcie? Co za wiocha, ogarnij się kobieto. Ja mieszkam w miesice pow. 500 tys. i nie mam ani jednej znajomej osoby, co sie tak zachowuje.