Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość loljjj

co sadzicie o zdejmowaniu obuwia u kogos?

Polecane posty

Ale o czym Wy dyskutujecie? Autorka wyraznie napisala, ze chodzi o sytuacje gdy nie jestescie w garniturach, a powodem jest raczkujace dziecko co pakuje wszystko do buzi

Gość raczej nie jest to skomplikowa
łazić po oplutych i obsranych przez psy chodnikach a potem po domu? O nie!!! Ani u siebie ani u kogoś bym tak syfu nie roznosiła

Gość loljjj
Nie potrafisz zrozumiec?

Gość ja zdejmujęę
tyuytytytty ja np.mam nie pacie,ale zwykłe klapki basenowe.Mam 20 par takich klapek i daję gosciom czyte,bo po kazdej wizycie takei klapki piorę.

Gość loljjj
Tytyttty Bez komentarza.

Gość tyuytytytty
klapki basenowe???? LOL

Gość ja zdejmujęę
tyuytytytty tak.ładne,besenowe klapki.

Gość Puk puk kto tam ?
Do Przeciwników ściągania butów u kogoś. Czy naprawdę fajnie czujecie sie z tym ,że w po waszym domu (który jest miejscem zasadniczo intymnym przecież) ktoś chodzi w tych samych buciorach , w których chodził po chodniku gdzie szczały i srały psy ? Jeśli ściąganie butów to wiejski zwyczaj to przyznaje sie bez bicia , wole być w tym przypadku wieśniakiem :)))

Gość ja zdejmujęę
w klapkach sami chodzimy,bo nałatwiej je utrzymac w czystosci.

Gość sdgwdg
bo jestes jebnieta

Gość Magyster d/s zbytecznych
Głąby patentowane !!! Jak idę do siostry, brata, szwagra, itp. to robię tak jak oni chcą , KURWA ! Rozumiecie !!!! Ale jak idę OFICJALNIE, to butów nie zdejmuję. ROZUMIECIE ???

Gość ja zdejmujęę
Nie dziwę sie,ze niektórzy nie lubią zdejmowac u kogos butów.Mam takie znajome dwie osoby,które zdejmując buty rozsiewaja taka niemiłą won,ze az sie niedobrzerobi.

Gość tyuytytytty
ja w domu mam psa, i tez po nim chodzi, czuję się dobrze z ty, , co dzień zamiatam podłoge, czasem mopuję i jest ok. Goscie przyjezdzaja głwónie samochodem, maja zniego 15 metrów chodnikiem , który jest mój własny, jak się buty strasznie ubrudzą- nie za bardzo wiem od czego by to mialo byc- mozna umyc podeszwę w łazience i po sprawie

Gość ja zdejmujęę
Jak sie idzie do kogos na impreze w ubiorze galowym,to wiadomo,ze sie butów nie zdejmuje,tylko zakąłda zapsaowe,d\odpowiednie do ubioru,w razie brzydkkiej pogody.

i jeszcze jako argument, że tak trzeba łazić po mieszkaniu w buciorach, co niektórzy podają że pochodzą z wielkiego miasta, a twuuuuuu na taki syfiarski zwyczaj, też wolę być zacofaną wieśniarą w tym przypadku i koniec!

Gość ja zdejmujęę
ja tam wole byc wiesniarą .

Gość tyuytytytty
na wsiach po prostu często nie ma dróg, jest syf, błoto, więc jest i problem. W miescie prawie nie da się urbudzic, jak wszędzie chodnik... czy to ciężko zrozumiec?

Gość Magyster d/s zbytecznych
No warunkiem nie zdejmowania buciorów, jest mieć BUTY NA BŁYSK A nie buciory właśnie :)

tyuytytytty - oj, jak nagle dokładnie precyzujesz swój przypadek... tylko że w topiku nie omawiamy tak wyszukanego przypadku, wszyscy wiedzą o co chodzi

Gość Kofeina na mnie nie działa
też wolę być już pedantyczną wieśniarą niż miastową z bakteriami po kale psa na podłodze.

Gość Zdejmuję z szacunku
do gospodarzy, ich domu i ich pracy w sprzątaniu. Guzik mnie obchodzi jak jest na Zachodzie, nie mam zamiaru czerpać z żadnych wzorców, prócz tego, co sama uważam. A uważam, że grzecznie jest ściągnąć, szczególnie w naszym klimacie, gdzie przez większość roku błoto, deszcze, śniegi i wszelki syf. Jak ktoś u mnie bierze się do ściągania, to oczywiście mówię, że nie trzeba, ale goście i tak zawsze ściągają, bo też tak wolą. A jeśli chodzi o wzorce, to w Japonii nie ma większego chamstwa niż w butach się pchać, tam nawet na eleganckich kolacjach są panie w toaletach wieczorowych, panowie w garniakach i do tego każdy pomyka w kapciuszkach :) Także nie zaplujcie się tu tym zachodem, "polaczki" kalające własne gniazdo, bo co kraj, to obyczaj. Ja zdejmuję i zdejmować będę.

Gość loljjj
Dlaczego tak trudno pojac niektorym,ze nie mowa o oficjalnej wizycie na galowo? To ja tez jestem wiesniara wobec tego. Uwazam,ze tam,gdzie sa malutkie dzieci,lepiej sciagnac buty,zwlaszcza takie,ktore maja podeszwy z rowkami,w ktore wchodza np kamyki.

tyuytytytty - a łaź sobie w butach razem ze swoini gośćmi ile ci się podoba, ja i inni "wieśniacy" nie mamy zamiaru tego robić i tyle w temacie, pa pa

Gość Kofeina na mnie nie działa
tyuytytytty tak sie składa ,że mieszkam w mieście powyżej 500 mieszkańców i juz nie pier*dol ze chodniki są takie czyste a juz napewno nie w okolicach strefy Euro gdzie waliło szczochami jeszcze tydzień po zakończeniu (i nie pisze tylko o psich szczochach)

Gość ja zdejmujęę
tyuytytytty zidiociała kretynko,.w miastach ejst taki syf,ze buty są brudne

Gość loljjj
U niej goscie sie teleportuja a pozniej ida wysterylizowanym chodnikiem.

Gość loljjj
Ktos dobrze powiedzial,ze co kraj to obyczaj.

Gość Beznadzieja!
Jeżeli zapraszam gości nie pozwalam zdejmować butów.Zimą przynoszą z sobą swoje pantofle,ale nie z mojej incjatywy,sami to robią.A jak komuś śmierdzą nogi to co? Ma mi stemplować spoconymi girami parkiet i dywan i zasmrodzić cały salon?! to już wole jak jest w butach!

Gość loljjj
Czy uznana zostane za materialistke,bo wkurzylo mnie dodatkowo to,jak przejechal takim kamykiem w podeszwie po panelu i zrobil ryse? A wszystko dlatego,ze nie chcial pewnie byc wiesniakiem.

Gość Zdejmuję z szacunku
I oczywiście, jak już tu było pisane, nie mówimy o oficjalnej "imprezie", bo wtedy zasady są oczywiście inne, buty są elementem stroju i jasne, że nikt ich nie ściąga. Chodzi w temacie o zwykłą, domową wizytę.