Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kokilka22

Now Cardiff!

Polecane posty

Gość Kokilka22

Mam 22 lata i niedługo przeprowadzam się do Cardiff i chętnie poznam jakiś fajnych ludzi :) A może ktoś chce po prostu porozmawiać o życiu w tym mieście, jego blaskach i cieniach, to również zapraszam!

Gość Kokilka22
Witaj Plenerowa :) Ze chcesz napisać coś o sobie? Jak Ci się żyje w Cardiff? Co tam robisz? I jak to się stało, że tam jesteś?:)

mam 31 lat, przyjechalam do cardiff w 2004 roku, mieszkalam w centrum 4 lata, a teraz mieszkam pod cardiff. bardzo lubie to miasto i mysle ze tobie tez sie spodoba. a pracuje part time w takiej tam malej firmie w newport, wlasciwie to od wrzesnia zmieniam miejsce pracy (dluga historia..), mieszkam z narzeczonym, mamy 3.5 letniego syna. a jak sie stalo ze tu jestem? wyjechalam od razu po inzynierce, spakowalam sie i pojechalam, wlasciwie mial byc londyn ale w miedzyczasie poznalam kogos w cardiff, zgralismy sie i tak jakos wyszlo :)

Gość uk is ok
Plenerowa, czym zajmowalas sie w Pl przed wyjazdem do UK? Gdzies wyczytalam, ze mialas dobra prace, ale i tak zdecydowalas sie wyjechac... Prawda?

Gość Kokilka22
Fajnie, że masz tam najbliższych :) I rozumiem że raczej nie planujesz powrotu? Ja 3 lata mieszałam w raczej małym miasteczku, gdzie studiowałam (też w Walii) a teraz przenoszę się do Cardiff na magistra. Ja pokochałam to miasto odkąd je ujrzałam ;) i od razu wiedziałam, że kiedy tu będę mieszkać :) Aktualnie szukam mieszkania i pracy, również part-time :)

Gość Kokilka22
A możesz mi coś powiedzieć o traktowaniu Polaków w Cardiff? A jak pracodawcy podchodzą do tego faktu? Wiem, że może ciężko coś powiedzieć, bo co człowiek to inna historia, ale może akurat masz jakieś doświadczenia, odczucia :)

przed wyjazdem pracowalam w firmie projektowej, prowadzilam biuro. praca swietna, bardzo ambitna ale nieslychanie nieprzyjemna. slabo placili i prawie mnie doprowadzili do zalamania nerwowego.. takze nie mam za czym plakac. kokilka --> a mozesz zdradzic nazwe tego miasteczka?? gdzies blisko cardiff? bo jak juz pisalam mimo ze pisze ze jestem z cardiff tak naprawde obecnie mieszkam 10 mil od cardiff, wiec moze niepotrzebnie sie wypowiadam w temacie :) zawsze bylam super traktowana i na rowni, i pewnie stad ten moj niekonczacy sie entuzjazm na temat pracy w uk ;)

Gość Kokilka22
Ach, nie, ja studiowałam w Aberystwyth, natomiast teraz będę mieszkała gdzieś w centrum Cardiff :)

Gość Kokilka22
Studiowałam psychologię, skończyłam BSc ze średnią II(1) (jeśli wiesz o co chodzi) i właśnie mam mały problem, bo nawet nie wiem jakiej pracy mam szukać! ;) Przez okres studiów pracowałam part-time w pizzerii i BARDZo bym nie chciała już pracować w żadnym fast-foodzie, sklepie z jedzeniem itp. Szukam czegoś poważniejszego, w końcu z licencjatem chyba mogę już coś złapać? Jak myślisz? Na razie wysyłałam CV na recepcjonistkę i asystentkę nauczyciela i nie wiem co dalej :( Może masz jakiś pomysł dla mnie? Byłabym bardzo wdzięczna! 🌼

Gość Kokilka22
A przeprowadzam się już niebawem,pod koniec lipca :)

Gość beata24.
hej! Dziewczyny wiecie cos na temat tego jak mieszka sie we francji?

Gość beata24.
mam licencjat z fil. ang nauczycielskiej, uw. Mialabym jakies szanse na normalna prace w uk?

nie mam pojecia co sie robi po psychologii poza byciem psychologiem... jezeli chcesz zostac asystentka nauczyciela to wiem tyle ze najpierw musialabys zalatwic sobie praktyki w szkole, tak z 2 miesiace by wystarczylo a potem dostalabys prace chocby przez agencje. bez praktyk raczej nie masz na to szans.. beata24. --> nie wiem na co sie przydaje filologia angielska kiedy sie mieszka w uk. zasada znalezienia konkretnej pracy jest prosta:w czyms musisz byc lepsza od innych. wiec sama sobie odpowiedz w czym jestes lepsza.. moze tak jak kolezanka zaczac od asystenta nauczyciela??

Gość beata24.
plenerowa zona we wrzesniu wyjezdzam do francji na staz jako nauczycielka ang. Po roku chcialabym do uk i oczywiscie przed wyjazdem postaram sie zdac certyfikat ze znajomosci j.fr. Jakie sa zarobki nauczycieli?

beata --> moja tesciowa jest nauczycielka i zarabia bardzo duzo. ale to tez zalezy jaki nauczyciel, czego uczy i jaka szkola. najlepiej poszukaj sobie ogloszen o prace.

Gość Kokilka22
Dzięki Plenerowa. Rany mam nadzieję, że szybko coś znajdę...