Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Znowu jestem w Polsce no i.

Wrocilam do Polski na pare tygodni i plakac mi sie chce

Polecane posty

Gość gość
Wiesz czasem to wlasnie jest duma jak wspomnialas... oni tez jak sama wiesz w jakich realiach zyja moga byc zmeczeni samym zyciem i myslec ze im juz nic sie nie nalezy i dlatego twoja pomoc odrzucaja... Wiem jak sie czujesz, w polsce nie bylam od kilku lat, nie widzialam sie przez ten czas z ojcem bo moj ma ten sam problem co twoj, do tego rozbil rodzine i nawet nie chce utrzymywac ze mna kontktu.. niby sie z tym pogodzilam ale czasem po nocy chce sie wyc.. Pamietaj nie uszczesliwisz nikogo na slie, nie daj sie wciagnac w ta depresje jaka panuje w polsce jesli ludzie sami sobie nie pomoga to nikt im nie pomoze.. Moje dwie siostry zwlekaly 5 lat zeby wkoncu zobaczyly ze w polsce nie da sie zyc i przyjechaly do mnie i do mamy.. Moze twoja rodzina potrzebuje tez czasu, a jesli nie, to tez nie twoja wina. Trzymaj sie mocno! Walcz o swoje szczescie i nie zapominaj o rodzinie moze kiedys sie obudza, jesli nie, to ty zrobilas i tak co moglas a oni zyja wlasnym zyciem

Gość gość
W Polsce nie da sie zyc??? Haha, wiekszych glupot juz dawno nie czytalem. Ale tak to jest jak ktos w zyciu nawet ksiazki nie przeczytal.

Gość gość
Ludzie, pzreciez w Polsce sa rozne rodziny, rozne srodowiska. Nie kazdy ma nieporadna rodzine z problemem alkoholowym!Bardzo wielu ludzi zyje wygodnie, ciekawe i nie narzeka. Znam NZ - owszem czysto, milo, zielono, bezpiecznie- ale jak dla mnie zyc sie tam nie da, chyba, ze na emeryturze. Tam nic sie nie dzieje- jesli przyjedzie jakas wystawa czy koncert to wielkie wydarzenie. Oprocz Hobbitow nic wlaciwie. Takie luskusowe więzienie. Wszedzie daleko. W Polsce mam na okragło jakies wydarzenia kulturalne, poza tym myk myk i jeste w innym państwie- latwo i za tanie pieniadze. I szczerze - jak ktos jest nieudacznym alkoholikiem, to i NZ go nie zbawi.

Gość gość
Tak, tak wszedzie imprezy kulturalne... bilety po 200 zl... a wyplata 1200... Tak I te podroze po Polsce... Komu ty kity wciskasz... Ten co umie liza dupe szefa I nie przejmuje sie ze mu gowno wisi pod nosem, a przy okazji podpierdala I uwala swoich kolegow, ten w PL zarabia, jak ktos jest uczciwy to albo nie ma pracy, albo pracuje za minimum I tyle sobie moze pozwiedzac, szegolnie jak musi zaplacic wynajem za mieszkanie, bo nie mial starych co za komuny mieszkanko od panstwa dostali...

Gość gość
to wypier....laj ! i nie pisz bzdur ty tanie pomiotło o Polsce ! jedź wyliż dupska niemcom i holendrom tak jak potrafisz najlepiej ! czyli jak tania dzifffka nie wracaj do PL i nie wypisuj kłamstw świnio !

Gość gość
dzifffki, pisssdy, kurfffy, parooowy

Gość gość
Dodatkowo pazdzierze i szmaty, czyli cala smietanka emigracyjna :D

Gość gość
oooo, widze ze kafeteryjna pluskwa od "lizania doopy" i "paroowy"sie pojawila i znow wszystkich wyzywa :D Kij ci w oko, pacanie :D :D :D XX Mnie najbardziej boli ze starszych ludzi, po kilkudziesieciu latach ciezkiej pracy, nie stac na godne zycie. Niestety fenomen bedzie sie poglebial, emerytury nie beda rosly tylko jeszcze beda ucinac .... a nasze pokolenie pewno wogole emerytury nie dostanie :O ...

Gość gość
Np. nie dziala pralka od roku, proponuje ze kupie nowa, to nie, bo niepotrzebna, bo sa zbyt dumni by przyjac. Chce posprzatac, kupuje jakies plyny do WC i szoruje wanne, naprawde jest mega brudno, az wstyd, mowie ze pomoge wymalowac pokoj bo sciane czarne zagryzbiale, ale nie chca, ale przesuwaja na potem. Powiem ci jedno. Gdybyś chciała to byś kupiła i tak, powiedziałabyś ze to prezent! nikt by nie wyrzucił nowej pralki za drzwi! nie przyszło ci do głowy że twojej matce moze być zwyczajnie wstyd ciebie prosić o takie rzeczy!! jesteś jej dzieckiem i jak to rodzic nie chce żebyś traciła na nią pieniądze! a mi jest wstyd za ciebie! bo zarabiasz zapewne sporo a przyjezdzasz i narzekasz ze ci zle! smród i brud! zmień to masz możliwosci!!tepa wredna zadufana hipokrytka! mi by było wstyd gdyby mojej matce źle się dzialo a ja oplywalabymw luksusach tlumaczac że ona nie chce niczego zmieniac wtydz sie!!

Gość gość
a i dodam jeszcze, że gdyby moja corcia ukochana przyjezdzala i z laska albo z docinkami ze brudno zaczela myc mi wanne wyrzucilabym ja za drzwi! to ze matka zyje z ojcem alkoholikiem nie zanczy ze masz jej calkowicie nie szanowac! bo to wlasnie robisz! ludzie w pewnym wieku nie chca niczego zmieniac, ale cholera gdbys z usmiechem na ustach powiedziala : mamus widzialam takie piekne kolory farb chodz ze mna zobaczymy! moze odswiezymy mieszkanie, nie bedzie chciala powiedz ze sama upatrzylas jakis kolor, ktory ona lubi i kupilas! walek w reke i malujesz! skoro matka sie wtydzi przed ekipa remontujacą ojca alkoholika! korona ci z twojej zagranicznej glowy nie spadnie!

Gość gość
bo to pieprzony pustak ! w główce parówce się poprzewaracało pojechała dziadówa do jeszcze większych dziadów niemieckich czy holenderskich i stała się na wzór tych popartolonych zachodnich scierek ,tam rodzina już od dawna się nie liczy ,żyją oni wszyscy jak zera bez żadnych wartości ! i tego nie nawidzę właśnie u Polaków którzy wyjeżdżają za granicę ,cioły pieprzone ! Gdybyście byli urodzeni na zachodzie to bylibyście takimi samymi wywłokami bez zasad ani wartości jak oni !

Gość gość
jasne! powinna wrócić i zarobione pieniądze przechlać z matką pijaczką i tatusiem alkoholikiem -

Gość gość
Napisałaś : ,, Bieda, problemy, ciasnota, brud. Nie tyle spoleczenstwo, sklepy, obsluga w urzedach, wszedzie smutne i zazdrosne twarze, zlodziejstwo, ludzie zebrzacy o jedzenie itd. " , kurcze chyba przesadziłaś i to mocno. W Polsce bieda? Gdzie? Te sklepy pełne towaru i jeszcze pełniejsze ludzi ładujących całe wózki to według ciebie bieda?? A brud i ciasnota to niby gdzie? Ja mieszkam w Gdańsku i jakoś czysto tu i nieciasno zupełnie, no jedynie w tramwajach w godzinach szczytu. Ludzie weseli, młodzi zwłaszcza wesoło sobie rozmawiają, śmieją się. Czasem chętni do rozmowy a czasem mniej ale zazwyczaj życzliwi i pomocni gdy się o coś zapytać na ulicy. I jakoś zazdrości specjalnie też nie widzę, pewnie tyle co w każdym innym kraju. A żebrzących o jedzenie to w Polsce nie ma wcale. Bo tak naprawdę ci co żebrzą o jakiś grosz to na alkohol a nie jedzenie, oni nie głodni tylko spragnieni :) W Polsce są jadłodajnie dla bezdomnych, noclegownie i ciuchy za darmo, opieka socjalna jest na takim poziomie że raczej nikt nie głoduje. Tym bardziej że jedzenie ( te gorszej jakości ale jednak) jest bardzo tanie np. ostatnio widziałam cienkie parówki - kg za 3,99, margaryna do chleba 500g - niecałe 2zł. Wyżywić się może najbiedniejszy, skromnie ale z głodu nie umrze. A tych żebrzących jest o wiele więcej choćby w Ameryce. Nie wiem gdzie mieszkasz, że tak żle oceniasz swoją własną ojczyznę. Nie jest tu idealnie, owszem, ale powiedz mi gdzie jest? Nigdzie. Każdy kraj ma swoje problemy a akurat w Polsce aż tak żle nie jest. Mi się podoba, to jest mój kraj, moja najkochańsza ojczyzna, moja Polska, i ciężko mi słuchać jak ktokolwiek, a zwłaszcza Polka tak ją krytykuje. Rozumiem, że masz problemy w swoim domu rodzinnym. To że rodzice są wykształceni to może nic nie znaczyć w życiu codziennym skoro ojciec jest alkoholikiem. Wykształcenie mu w nałogu nie pomoże, on powinien się leczyć. Może jesteś po prostu rozżalona, że tak jest u twoich rodziców i dlatego przenosisz wszystko na całą Polskę. Ale uwierz, tak żle jest u ciebie w domu ale nie w całym kraju. Są oczywiście w Polsce rodzinny patologiczne i tam rzeczywiście jest brud, smród i bieda, ale ogromna większość rodzin jest całkiem normalnych, czystych i pieniędzy na życie im nie brak. Więc nie oceniaj całej Polski przez pryzmat własnej patologicznej ( nie chcę cię urazić ale rodzina alkoholowa taka właśnie jest) rodziny, bo jesteś nieobiektywna i się mylisz. ps: A tatę namów na leczenie w poradni AA, może mu się uda i cała rodzina będzie szczęśliwsza.

Gość gość
Ktoś napisał, że najbardziej go boli że ludzie na emeryturze tak biednie w Polsce żyją. Tylko powiedz: którzy? Chyba ci co niewiele pracowali przez całe swoje życie. Bo widzisz, ten kto uczciwie przepracował tyle lat co trzeba, ma emeryturę przyzwoitą. otóż w czasach PRLu ( a z PRLu wywodzą się przecież obecni emeryci) każdy zarabiał podobnie. Były różnice w wypłatach ale naprawdę minimalne. Teraz jest tak że kierownik zarabia dziesięc razy więcej niż podwładny, natomiast za PRLu miał najwyżej drugie tyle. Moi rodzice zarabiali tak jak większość i teraz ojciec ma emerytury1900zł a mama 1600. Czy to mało? Na dwie starsze osoby to bardzo dużo, co miesiąc odkładają jeszcze sporo. Ludzie którzy teraz mają niskie emerytury mają je na własną prośbę, widocznie nie wypracowali tyle lat co trzeba i tyle, bo gdyby pracowali całe dorosłe życie to z całą pewnością na PRLowskiej emeryturze nie biedowaliby.

Gość gość
gość dziś jasne! powinna wrócić i zarobione pieniądze przechlać z matką pijaczką i tatusiem alkoholikiem - głupota w myśleniu aż razi po oczach. kto tu pisał że matka pije? kto mówił że ma wracać? kto pisał że ma przepijac kasę? chodzi tylko i wyłącznie że paniusia narzeka, narzeka na własną rodzinę ze ta nie zmienia nic. a sama mając możliwości by im pomóc nie wychyla się z tym, woli krytykować i żalić się na forum jak rozpieszczone dziecko- rozpieszczone przez tą samą matkę, która jej dała życie, a która od roku nie ma w czym prania robić. i jeszcze damessa śmie tu płakać, że przecież jest tak dobra bo proponowała. tu nie ma o czym dywagować dłużej. gdyby chciała to by kupiła. koniec kropka. jak nie wiesz o czym mowa, to czytanie ze zrozumieniem się kłania. a najlepiej siedzieć i milczeć jak się nie ma nic sensownego do powiedzenia.

Gość gość
"...ojciec ma emerytury1900zł a mama 1600. Czy to mało? Na dwie starsze osoby to bardzo dużo, co miesiąc odkładają jeszcze sporo. Ludzie którzy teraz mają niskie emerytury mają je na własną prośbę, widocznie nie wypracowali tyle lat co trzeba i tyle, bo gdyby pracowali całe dorosłe życie to z całą pewnością na PRLowskiej emeryturze nie biedowaliby. " XXX Wez nie pieerdol glupot :O Jasne ze sa ludzie ktorzy maja dobre emerytury, zdrowie.... zwlaszcza jak sie jest we dwoje to mozna przyzwoicie zyc. Ale nie lkazdy dozywa emerytury w zdrowiu i ze wspolmalzonkiem przy boku. Moja tesciowa przez cale zycie pracowala jako pomoc w przedszkolu, ma 900 zlotych emerytury i za "wlasnosciowe mieszkanie" (bo tego sie przez cale zycie dorobila) placi 500 zl czynszu.... Tes od kilkunastu lat nie zyje, sama troje dzieci wychowala i dzis ma na zycie 400 zlotych miesiecznie ... normalnie miod i orzeszki, prawda ? Kolezanki matka, przy emeryturze 1400 zl co miesiac wydaje ponad 600 zl na leki utzymujace ja przy zyciu. Dodaj do tego wizyty u specjalistow, czynsz, podstawowe oplaty to ile zostaje na zycie ???? Jej maz do rachunkow sie nie dolozy, zmarl 2 lata temu bo NFZ wyczerpal limity i "nie zalapal sie" na operacje... :O I to sa tylko dwa przyklady. Nie twierdze ze WSZYSCY emeryci tak zyja ale takich osob, zyjacyh na limicie nedzy, jest w Polsce mnostwo !

Gość gość
"W Polsce są jadłodajnie dla bezdomnych, noclegownie i ciuchy za darmo, opieka socjalna jest na takim poziomie że raczej nikt nie głoduje. Tym bardziej że jedzenie ( te gorszej jakości ale jednak) jest bardzo tanie np. ostatnio widziałam cienkie parówki - kg za 3,99, margaryna do chleba 500g - niecałe 2zł. Wyżywić się może najbiedniejszy, skromnie ale z głodu nie umrze. W jakim matrixie ty zyjesz ??? Jak opieka socjalna ??? :D :D :D Z glodu moze nie umrze ale ty to naprawde naywasz "ZYCIEM" ??? A juz nie daj Boze zachorowac... wtedy pozostaje rzeczywiscie modlic sie o szybka i bezbolesna smierc ... :(

Gość gość
popieram calkowicie goscia z 17.55 i 18.07,calkowita Prawda,to samo ma moja Mama i najgorsze jest to,ze jest tak honorowa,ze nie chce przyjmowac pomocy,a ja widze i plakac mi sie chce gdy dzieli jablko na pol,i zjada na nastepny dzien. Teraz juz nie proponuje jej pieniedzy tylko robie zakupy w Niemczech i daje jej w prezencie,to samo robi moj brat i po cichu cieszymy sie. Co za idiota wypisuje o tanich parowkach i margarynie,to po to moja Mama dla Polski 40 lat pracowala,zeby teraz takie swinstwa jesc (to sa odpadki,tylko przerobione). Ta ktora zaczela pisac na tym Forum,tez napisala prawde np.o polskich urzednikach,czy ekspedientkach. Ten kto nie poznal urzednikow za granica,nie jest w stanie porownac ich kultury w obsludze petenta. Niestety,ale w polsce 90% urzednikow wyslalabym na nauke do Niemiec. Polska sie zawala i wcale mnie nie dziwi,ze tak duzo mlodych ludzi wyjezdza.Zgroza,poza malym procentem ludzi nieco ustawionych i to tez po znajomosci. A jeszcze dodam o niemieckich rodzinach,tez Jakis madry twierdzi,ze to tylko Polacy Maja normalne rodziny.Bzdura!!!! to kogo ty w Niemczech poznales?Ja znam takie same super rodziny jak w Polsce. Niemcy to takze bardzo tolerancyjny kraj,mimo takiego naplywu emigrantow(nie pisze tutaj o Nasistach,tacy sa tez w Polsce.,zreszta mozna poczytac na tym Forum.

Gość gość
Kim ty jesteś skoro twierdzisz ,że szkpy to taki wspaniały naród ? Ty niedorobiona małoletnia pissdo ! Półgłówku debilny małoletni! Jeszcze ci dupskiem te niemcy wyjdą ! Jak przyjdą do Polski to będziesz po******lać w pasiaku i wp*****lac brukiew ! Pusta cipo! Szkopy to z*****iały fałszywy naród każdy jeden i z osobna ! Jedź i pomieszkaj tam to zobaczysz po czasie jak cie będą traktować zeszmacą cię ,chodź już i tak jesteś zeszmacona skoro tak ich wielbisz.

Gość gość
Gosciu! Uwielbiam Niemcow ponad wszystko, za ich kulture osobista za ich dyplomacje za ich dyscypline za uczciwosc za skromnosc za pracowitosc za ich tolerancje za ich inteligencje za ich kreatywnosc i jeszcze za wiele innych wspanialych cech,ktorych ty niestety nie posiadasz, dales popis wyzej swoja piekna polska poezja

Gość gość
tanie suczysko włazidupa padalec sprzedajny k*****.sko tanie szkopskie dymadło :) teraz pasuje ? :D głupia tępa suko

Gość gość
Kreatywność :D skromność :D pracowitość :D itede itepe :D :D :D gościu powyżej masz rację ...to tępa suka :) a tutaj masz sucz do poczytania o wyimaginowanych zaletach Niemców :D http://www.chomikowanie.pl/pod_niemieckimi_%C5%82%C3%B3%C5%BCkami_mobi.html

Gość gość
Typowy Folksdojcz

Gość gość
Ta laska co pisala o dobrobycie w Polsce... dziewczyno obudz sie! Pewnie glosujesz na te popularne partie i wierzysz w kazdy kit który ci wcisna. Moi rodzice, oboje lat 50, ojciec w jednej firmie pracuje 27 lat, podwyzke mial raz! I to przy okazji awansu, 15 lat temu. Przewidywana emerytura dla niego to 1000zl a i tak nie wiadomo czy ja dostanie. Moja mama podobnie, z tym zr wszystko zalatwiane po znajomosci, bo inaczej sie nie da. Ja nie wiem kim sa twoi rodzice... I nie bede insynuowac ze sa starymi komuchami, bo to nie moja sprawa. Moja babcia pol zycia pracowala w pgr, dostaje teraz rente 400zl. Dziadek byl wojskowym, zmarl 10 lat temu. Co ona moze za to 400 zl kupić? Moze jej na lekarstwa starczy i suchy chleb. Dlatego moi rodzice ja przygarneli do siebie. Czy to jest zycie? Gdzie jest ta pomoc socjalna i opiekuncze panstwo? Wyjmij kobieto glowe z wlasnej d**y i rozejrzyj sie dookola!

Gość gość
Moja teściowa, która kwitnie w Niemczech na socjalu, 'bo ona się już w życiu napracowała; (ma lat 63, przepracowała całe pięć, od dwudziestu siedzi na zasilłku) - leń i nierób patentowany ZAWSZE WEŹMIE forsę od syna. Nawet nie zapyta czy to aby nie jego ostatnie grosze. Wyj****e na to ma. Nienawidzę tej starej rury :O

Gość gość
w ogole nie trzeba bylo dospuscic do komuny glupi ludzie!!!!! a teraz macie to gowno z****** co wam komunisci w**********i w klamstawach k***a mac kiedy wy zrozumiecie ze polska zniszczona na 10000 lat!!!!!!! za pozno!!!!!!!!!! srac sie chce!!!!! abyscie zrozumieli ze taki efekt tzw rownosci ludzkiej zaklamanego sk***ysnkiego s****wa!!! a do tego jeszcze w usa tez chca tak zrobic ja k***a juz nie moge z ta zazsrana glupota ludzka!!!!! 333 www.youtube.com/watch?v=w3p-iuXWDXE

Gość gość
Sa i one. Pokurfione szmaty z pgru co nawet na bilet w pl za 200 zlotych zarobic nie potrafily hahahahaha szmaciska bez honoru. Dobrze wam tak, obyscie zdechly zapchlone sciery w tych ukowskich fabrykach.

Gość gość
"w ogole nie trzeba bylo dospuscic do komuny glupi ludzie!!!!! a teraz macie to gowno z****** co wam komunisci w**********i w klamstawach k***a mac kiedy wy zrozumiecie ze polska zniszczona na 10000 lat!!!!!!! za pozno!!!!!!!!!! srac sie chce!!!!! abyscie zrozumieli ze taki efekt tzw rownosci ludzkiej zaklamanego sk***ysnkiego s****wa!!! a do tego jeszcze w usa tez chca tak zrobic ja k***a juz nie moge z ta zazsrana glupota ludzka!!!!! 333www.youtube.com/watch?v=w3p-iuXWDXE" Ella agenci KGB juz czekaja na ciebie.

Gość gość
Typowe proste polaczki,wulgarne,tepe,zachlane. I ty Taki powiesz mi ,ze ty w Polsce pracujesz i dobrze ci sie wiedzie,a kto takich wulgarnych do pracy przyjmuje. Wlasnie mamy nowy naplyw z Polski bezdomnych,ktorzy przeciez w Polsce dostaja wszystko.To co robia w niemieckich kosciolach i innych organizacjach proszac o pomoc. Wy co tak o Niemcach zle piszecie to znacie ich,ale tylko z "Jumy" . Kocham Niemcow i bardzo szanuje za ich cierpliwosc do Polakow waszego pokroju.

Gość gość
Gahahahaha poyebami kurfo a których Niemców to tak kochasz. Tych bogatych z zachodu czy biednych ze wschodu? Moze jednak pałasz tym wielkim uczuciem do ciapatych Niemców ? Polskojęzyczny pokurfieniec, zakochany w potomkach morderców i złodziei. Wykurfiaj na niemieckojęzyczne Horą szmaciugo.