Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młodamama25

Kiedy i w jakiech okolicznościach poczułyście pierwsze ruchy dziecka?

Polecane posty

Gość młodamama25

Ja czekam i czekam może przegapiam i nie wiem że to "to"

Gość ja czułam tak...
pierwsza ciąża 18 tydzień- położyłam się na lewym boku na wieczór po kolacji i ostrej wymianie zdań między mężem spać :P położyłam rękę na brzuchu a synek się odwdzięczył :P druga ciąża 16 tydz pierwsze delikatne ruchy najadłam się też i oglądałam mecz Polska - Grecja i się denerwowałam :P wtedy też poczułam jak się wierci a najczęściej po zjedzeniu słodkiego jak leżę na boku czy siedzę dość niewygodnie pierwsze ruchy możesz poczuć nawet 22 - 24 tydz.

Gość hfkfhokgfoifgoifg
Ja siedziałam na fotelu, ogladałam film ok 17 tc

jestem w 21tc i dopiero chyba poczułam dzisiaj ruch dziecka. Dodam, że to moja pierwsza ciąża

1. ciąża w 16 tyg stałam na przystanku autobusowym i nagle motyle w brzuchu poczułam 2. jakoś w 19 chyba, ale nie pamiętam okoliczności nie miałam na to czasu by mysleć o takich rzeczach :P

1 - w 20 tc, siedziałam sobie u babci przed domem i nagle poczułam "bulgotki", z każdym dniem coraz silniejsze 2- w 16 tc, również bulgotki, z tym że silniejsze, z każdym dniem przeradzające się w mega silne kopniaki :)

Super temat. Ostatnio rozmyslalam jak rozpoznac ruchy malucha i jak to jest. Czekam niecierpliwoscia. 14 tydzien wiec jeszcze co najmniej miesiac. Ale nie moge sie doczekac! :) x

Gość Mama Puszka Bejbuszka
16 tydzień, siedziałam na kafe :D popłakałam się wtedy bo nie było przy mnie wtedy mojego K. a chciałam żeby to ze mną poczuł:(

Gość kendziorek_1991
pierwszy raz poczułam ruchy w 17 tygodniu-jest to moja pierwsza ciaza.Czekalismy wtedy z maleństwem w poczekalni na naszą Panią doktor-chyba wiedział że mamusia bedzie go ogladac przez usg:)a teraz maluszek robi mi taniec brzuszka,wygina sie i w lewo i w prawo...naprawde wspaniałe uczucie i widok:)Pozdrawiam wszystkie mamusie

Gość ojtam ojtam
najfajniej widać w wannie jak się leży a brzuch nagle skacze - tylko woda nie gorąca - ja kąpałam się w takiej ciepłej - ruchy poczułam w 16tc

Gość fgfght
ok 20 tc

Gość niepewna_3
jak rozpoznac ruchy dziecka? Ja ciagle cos czuje i pierwszy raz pewnie to bylo ok 12tyg., ale nie wiem, czy to dziecko. czasem to sa jakby motyle, czasem jakby cos mnie miejscowo pchalo od srodka, czasem inne sensacje. Jak rozpoznac ruchy malego?

Gość ????????????????????????!!!!!!
ja lezalam na podtrzymaniu i modlilam sie zeby dzieciatko przezylo, zebym szczesliwie donosila plakalam a tu nagle cala sie jakby przekrecila, zrobila fikolka czy cos w podobie byl to 16/17 tydzien uznalam to za znak ze bedzie dobrze byly to bardzo delikatne lecz wyczuwalne ruchy

Gość do autorki....
Ja poczulam juz w 15 tygodniu. Lezalam wieczorem na lozku i mialam laptopa na udach i siedzialam na Internecie i nagle poczulam takie pukniecie pod skora na dole po lewej stronie brzucha pod pepkiem. A potem juz coraz czesciej i mocniej. Ruchy dziecka nie da sie pomylic z czyms innym. Po prostu wiesz, ze to dziecko, bo czujesz ruchy albo pukanie i na pewno tego sie nie da pomylic z czyms innym.

Gość babylove84
to ja chyba jestem jakas z kosmosu:) bo ja pierwsze ruchy poczulam w 23 tc.byc moze to ina lozyska na przedniej scianie.Ale za to te pierwsze byly juz bardzo wyrazne i od tamtej pory maluszek bardzo aktywnie sie rusza

Gość katy_11111111111111111
ja poczułam w 18 tygodniu lezałam wieczorem i nagle był malutki kopniaczek. Teraz jestem w 32 tygodniu ciąży i maluszek wierci się całymi dniami niesamowite uczucie