Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hmm..czy to bardzo malo

100 zl w kopercie

Polecane posty

na wesele z osoba towarzyszaca hmmm... + poprawiny.... wesele w miasteczku kolo Wrocławia

Gość booomboooma
mam nadzieje, ze sie pomyliłas i nie dopisalas jednego zera... no chyba, ze to prowokacja

Gość kolorowoooo
100? ups mało od pary min 300

nie... 100 zlotych po prostu 100! zadna prowokacja

Gość ja dałam 100 na komunie
brataniczce i mnie obgadali że mało :( ale ja nie mam wiecej a dla 9 latki 100 zł to majątek bo ona przelicza to na lizaki i gumy orbit a nie tak jak jej rodzice na swoje kredyty kretyni .........

no tak ale na weselu to ciezko bedzie dojsc od kogo... chyba

nom a jak myslicie ile kosztowal talerzyk przypuszczalnie???

Gość alinka 32 6778
wiesz ja za talerz placilam 3 lata temu 280zl wiec malo

Gość Wkurwiona30
jak ciężko, przecież dajesz w pamiątce, która jest podpisana. Ja wiem, które badziewne prezenty dostałam od kogo. Najgorsze badziewie wcale nie od biednych. Kuzyn męża kubki - góra 20 zł. Ciotka jego matka tackę, niechby to kosztowało 30 zł (jeszcze nie użyłam, a już zardzewiała). I jeszcze parę takich cudów... wszystko wiem od kogo. I nigdy im nie wybaczę. Bo my im daliśmy normalnie... a oni z czymś takim! Nie mogę na nich patrzeć nawet ...

ale akurat pamiatke to daje malo kto... wiem bo na weselu ciotki tylko od chrzestnych miala

hmm.. i to sa te cale wesela i prezenty ''nie moge na nich patrzec'' jak tak mozna w ogole.Kazdy ma prawo dac ile chce...

nom tak ale jak dostalas 15 kopert nie podpisanych to nie wiedzialas chyba

Gość siemie lniane
szczerze, jak bym miała dać 100 zł to wolałabym nie isc wcale. za tydzien ide na wesele do znajomych, o weselu wiemy od 3 miesiecy i co miesiac staramy sie coś odłozyc ,bo kokosów nie zarabiamy do koperty damy 500 zł, wesele jednodniowe.

Gość lukressyyja
spaliłabym sie ze wstydu dając 100 do koperty, to nic że się nie podpiszesz i może się nie dowiedzą, ale samej przed sobą byłoby mi wstyd tyle dać. jak wyżej, wolałabym nie isc....

ok no nic po prostu wiem ze i tak sie zdarza

Gość z gilem
100 zł to kpina i wstyd... łaskawco idziesz z osobą towarzyszącą na dwa dni jedzenia, picia i zabawy poza tym nie idziesz do obcych tylko do znajomych bądź rodziny, zakładam że dobrze im życzysz na nowej drodze życia więc to okaż 100 zł ... porażka

ej halo ale daje tyle z satysfakcji tylko nie mam wiecej i gdybym mogla odmowic to chetnie bym to zrobila

hmm.. po prostu mysle ze ja sie sama nie wprosilam a odmowic nie bardzo moglam wiec dam tyle na ile mnie stac i chyba nie bede musiala zywcem plonac

Gość Wkurwiona30
hmm..czy to bardzo malo hmm.. i to sa te cale wesela i prezenty ''nie moge na nich patrzec'' jak tak mozna w ogole.Kazdy ma prawo dac ile chce..." Ale prezentem okazujesz szacunek i radość poprzez obdarowywanie. Może wg Ciebie to fair, wg mnie pozbycie się śmieci z szafy, to nie jest fair. I mojego spojrzenia na nich już nic nie zmieni. Brzydzę się nimi... W ciągu życia te parę stów nic nie zmieni... a takie zachowanie będzie w mojej pamięci na zawsze. Nie wiem, czy to było warte tego ich cwaniactwa. U nas każdy daje pamiątki. Ja dostałam od sąsiadów i nawet dalekich znajomych.

Gość marysyjanka
ja bym płoneła, a jak masz odrobine godności to odmów. wstyd, wstyd wstyd....... niema przymusu, zawsze można odmówić.... zawsze mogłaś coś wczesniej odłożyć... wspólczuje panstwu młodym takiej znajomej...

Gość Wkurwiona30
Takie mendy, to zawsze idą na wesele jak do sponsora. Nażreć się, nachlać, ubawić ... za cudze... i jeszcze fałszywie będą życzyć wszystkiego najlepszego. Żenada.. Nikogo niby nie stać.. Bez przesady. Na wesele nie idzie się co miesiąc.

Gość koszmar z ulicy wieś
no tak nie ma to jak iśc , nażreć się wybawic z chłopem i wszystko za free, może jeszcze ciasto i falszke dostaniesz na wyjscie... koszmar.... zero szacunku dla młodych, zero godności i poczucia że tak sie nie robi, MASAKRA......

mimo wszystko uwazam ze kazdy daje tyle na ile go stac nawet jesli ma byc to 50 zl... a do wkurwionej30 nie wypowiadaj sie juz bo okropne jest to co piszesz-jak mozna palac taka nienawiscia za to ze ktos dal Ci gorszy prezent...szacunek a myslalas o tym jak brat czy ktos tam mial ci odmowic??? bo chyba tylko zaproszenie wepchalas ze slowami''nie przyjmuje odmowy"

to wkurwiona30 robila wesele dla zarobku a nie radosci--- a niektorzy mowia ze najwiekszym prezentem jest ich obecnosc i wspolna radosc..heh

Gość Wkurwiona30
marysyjanka - dokładnie.. Też nie wierzę, że nic się nie dało zrobić, aby jakoś mieć więcej na prezent. Tak jak ta moja rodzinka. Też przed weselem się chwaliła, że jej suknia 600 zł kosztowała, buty tyle.. i w ogóle.. A potem kubki za 20 zł. Bo co też już nie miała na prezent? Sorry, ale jak ktoś chce dać to da... jakoś znajdzie te kasę, a jak nie chce.. to w końcu nikt nie ma za dużo.. i nie da.

Gość Wkurwiona30
hmm..czy to bardzo malo to wk**wiona30 robila wesele dla zarobku a nie radosci--- a niektorzy mowia ze najwiekszym prezentem jest ich obecnosc i wspolna radosc..heh " Tak mega zarobek mi się trafił. Jakbym jeszcze Ciebie zaprosiła, to byłabym ustawiona do końca życia.. Na szczęście cię nie znam..

no dobra ale powiedz tak szczerze na co ty liczylas? ze zarobisz na weselu?

Gość Wkurwiona30
Wspólna radość? Chyba tylko twoja, że sponsorów sobie znalazłaś i się nażresz z uśmiechem na twarzy. Bo Państwo młodzi, tylko mogą udawać, że się cieszą ze sponsorowania ciebie..

chyba tak ze tez takie falszywe osoby jeszcze chodza -- tu z podlym usmiechcem zapraszaja a potem zygaja cale zycie- to ty sie wstydz teraz wlasa rodzine tepic...

ale kto im kazal robic wesele? mama?