Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak to z tym jest..?

jak to jest z ta miesiaczka i tabletkami anty?

Polecane posty

Jesli dostałam okres (z wyniku zapomnianej tabletki trwał ok 6dni.) 2 tygodnie przed przerwą 7 -dn. To czy mozliwe jest to ze nie dostane go w 7-dn przerwie? Czy któraś tak miała? Bo nie wiem czy to normalne jest? Dzięki za pomoc..;)

Pytam dlatego ze nie dostałam i sie zastanawiam czy wszystko ok jest?? W ciązy nie jestem..

Gość Nierozumiexxxxx
Wypowie sie ktoś jeszcze... Może ktoś miał taką sytuację?? :(

Gość kororooweczka
Raczej powinno być normalnie krwawienie w przerwie. Zrób test, przecież dużo nie kosztuje. Jakie tabletki bierzesz?

Gość Nierozumiexxxxx
Zrobiłam test ,wynik negatywny a w ulotce nic o tym nie ma.Inaczej bym nie pytała o to tu... Brałam" kontracept" ale zawsze przed 7dn przerwą plamienie miałam cały tydz no i nastepny okresz z racji 7 dn przerwy. A obecnie biorę "naraya"

Oczywiście, że jest. W każdej ulotce jednoskładnikowych, dwufazowych tabletek jest napisane, że krwawienie z odstawienia może się w ogóle nie pojawić. Jeśli wystąpiła sytuacja, która mogła obniżyć skuteczność antykoncepcyjną to należy upewnić się, że nie jest się w ciąży i normalnie zacząć kolejne opakowanie. Na stronie naraya.pl też jest to napisane.

Gość Nierozumiexxxxx
W ulotce pisze tylko , że jesli nie wystapiło to prawdopodobienstwo ciazy ale to juz wykluczyłam..nie jestem test i wynik negatywny...

Jest napisane, a nie pisze. "CO NALEŻY ZROBIĆ JEŚLI MIESIĄCZKA NIE WYSTĄPI W CZASIE PRZERWY? Jeśli prawidłowo przyjmowano tabletki zawierające substancje czynne (tabletki różowe), jeśli nie wystąpiły wymioty ani ciężka biegunka i jeśli nie przyjmowano innych leków, ciąża jest bardzo mało prawdopodobna." Skoro krwawienie może tak po prostu nie wystąpić przy prawidłowym stosowaniu to tak samo może nie wystąpić przy pominięciu tabletki. Wówczas należy po prostu wykluczyć ciążę, Ty wykluczyłaś, więc o co Ci jeszcze chodzi? :o MYŚL!

Gość Nierozumiexxxxx
na necie o tym nie czytałam tylko odrazu tu napisałam a w tej ulotce nie jest az tak szczegółowo...dzieki...