Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ajapała

Pomóżcie - czy mam się martwić

Polecane posty

Gość Ajapała

Witam Jestem w ciąży. Wg ostatniej miesiączki lekarz wyliczył, że jestem w 8 tygodniu ciąży.Szyjka macicy wskazuje na 7 tydzień ( na zwykłym badaniu ). Badanie USG wykazało, że serduszko zaczęło bić, a płód ma 15 mm. Badanie Beta HCG wynik 10434.0mlU/ml. Lekarze stwierdzili, że wg USG płó ma 5 tygodni i płód jest za mały jak na ten wiek wyliczony wg miesiączki oraz że zaszłam w ciążę później, albo płód rozwija się nie prawidłowo. Czy faktycznie wyniki są niewłaściwe i może być coś nie tak z dzieckiem?

Gość Ciekawy_życia
Nie lepiej usunąć ciąże, póki płód jest tak mały?

Gość Ajapała
Tego nie sugerowali, ale kolega po fachu z którym pracuje w tym samym szpitalu lekarza, do którego chodzę - na wizycie w szpitalu potwierdził tą tezę, że płód jest za mały.

Gość Małgosia :)
nie usuwaj ciąży ! Wwszystko może być OK, tylko ty możesz tego żałować ... najwyżej poronisz, choć tego Ci nie życzę ...

Gość Ajapała
Dziecko było planowane i nikt ani nic nie przekonałby mnie od pozbycia się dziecka. Martwię się i dlatego czekam na opinie czy dzieci innych kobiet rozwijają się podobnie czy faktycznie coś jest nie tak.

Czekaj do następnej wizyty i wtedy będzie wiadomo czy dziecko się rozwija prawidłowo czy nie. Nie ma co porównywać na pierwszej wizycie wielkości dziecka tylko do ostatniej miesiączki - nigdy nie wiadomo kiedy miałaś dni płodne tak naprawdę, a może Ci się miał w tym miesiącu okres opóźnić i później były te dni? Czas ciąży jest zawsze orientacyjny! W wywiadzie lekarz określa który może być tydzień, na usg określa jak to się ma do wywiadu, a na następnej wizycie dopiero widać rozwój

Gość W ciąży byłam
trzy razy i różne bzdury na USG słyszałam. Urodziłam zdrowe dzieci. Nie martw się. Co najwyżej źle wyliczono tygodnie

Gość jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa0
ja miałam podobnie, ale nie doczekałam bicia serduszka :( byłam w 8 tyg a USG wykazało, że dziecko ma 5-6 tyg. płód przestał się po prostu rozwijac, po paru dniach poroniłam :( betę miałam wtedy 480 Tobia zyczę wszystkiego dobrego, bedzie dobrze. skoro beta jest wysoka, serduszko bije to może faktycznie owulacja się przesunęła i zaszłaś później w ciążę :)

Gość ja miałam w 8t3d
18mm,a w 6t4d 61 mm

Gość Ajapała
Beta "HCG cały czas rośnie, na trzech USG stwierdzono, że płód się rozwija, a mimo to się boję aby nie stracić dziecka.

Skoro się rozwija,beta rośnie,serce bije to w czym problem??Jakby nie rosła i nie było by akcji serca to mogłabyś się martwić.Wszystkiego dobrego. Głowa do góry a przede wszystkim myśl pozytywnie:)