Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

fiku mikuuu

dlaczego z naturalnych rzaczy robi się coś czego kobiety powinny się wstydzić?

Polecane posty

Gość kasia..27
Nie mogłabyś mieć dzieci nie mając okresu.

"No właśnie u lekarza byłam. Zapisał Ketonal" świetny lekarz :o

Gość nie popieprzona
Fajne? Nie. Ale obojętne. Mnie ani ziębi ani grzeje czy mam okres, bo używam tamponów, a bolesny jest tylko pierwszy dzień (biorę wtedy tabletki, więc problem znika). To czas taki sam jak inne dni w miesiącu. Plusami jest to, że bzykać się można bez gumki i mam większą wtedy ochotę.

Gość no ja tam nie przepadam mieć
'nie mogłabyś mieć dzieci nie mając okresu' nie no... serio...? :O:O:O przeczytaj raz jeszcze to, co napisałam zanim wyskoczysz z mądrością

nie popieprzona- no ok, a dla mnie jest to dyskomfort i zdecydowanie bardziej wole te dni, kiedy okresu nie mam :-)

Gość wheidfhw
miesiączka powodem do dumy? :O

Gość nie popieprzona
No tak, ale robić z tego tragedię? Być wyłączoną z życia? Moja koleżanka była niby tak obłożnie chora podczas okresu, że jej facet musiał ją podmywać i zmieniać jej podpaski. :O Niektóre kobiety przesadzają po prostu. Jasne, że mamy pod tym względem gorzej od facetów (okresy, ciąże), ale trzeba się przyzwyczaić a nie wciąż hejtować na tak naturalne wydarzenie.

no ale trzeba przyznac ze to nie jest fajne, a nie niepotrzebnie idealizować albo twierdzić, że jest 'normalnie', bo nie jest każdy organizm reaguje inaczej, wiesz- moja Babcia miała tak silne bóle 'za młodu', że czesto mdlała podczas miesiączek ktoś ma 3 dni i lekkie krwawienie, a ktoś inny 7dni i krwawienie obfite

Gość zuziowapani
to czysto fizjologiczna, naturalna sprawa...tak matka natura nas skonstruowała i już. Dla facetów to jest zagadkowa i dziwna sprawa, co miesięczna "tragedia" lub "komedia" w wydaniu kobiet. Przez lata można się przyzwyczaić...jest sygnałem od naszego organizmu o stanie naszego zdrowia, płodności i kobiecości właśnie. Ja raz ja lubie a raz na nia marudze, ot typowo kobiece podejscie.

Gość 23235
Ja jakoś nie widzę, żeby kobiety robiły z tego tabu. Koleżanki (nawet jakieś dalsze znajome z pracy) normlanie mówią np. "mam okres", gdy się je dla przykładu spyta czemu nie mają humoru. A co, wy zmieszane i zawstydzine byście odpowiadały np "a nie wiem, jakąś chandrę mam dzis" ?

no jasne- jak facet nie uczęszczał naekcje biologii, to jest to dla niego zagadkowa sprawa- dla wszystkich innych jest to normalne tak jak wszystko inne, co związane z lludzkim organizmem no, ale spoko- jak kogoś jego miesiączka wprowadza w stan euforycznej radości, to nih tak se jest... tylko niech mi nie wmawia, że i ja mam się z tego cieszyć bo dla mnie jest to NATURALNE, NORMALNE, ale jednocześnie niezbyt przyjemne i komfortowe i tyle

Gość zuziowapani
bolesne i długie miesiaczki mozna złagodzic biorac hormony i ogólnie nalezy sprawdzic czy to nie jest jakis objaw choroby.

23235- no dla mnie to też jest normalka, bo to jest właśnie najnormalniejsze podejście do tematu ale np nie wyobrażam sobie opowiadac ile zużyłam podpasek/ tamponów czy jakoś bardziej sie nad tym rozwodzić stwierdzenie 'mam okres/ inne określenie' chyba dla nikogo nie jest problematyczne- a przy okazji jest to też chyba wystarczająca informacja

zuziowapani- podałam 'skrajny' przypadek (7 dni obfite krwawienie) dla zobrazowania różnorodności ja mam czasem bardzo mocne bóle, które trwają dzien lub 2 i nie mam najmniejszego zamiaru faszerowac sie hormonami, bo mam skłonności do tycia i nie chcę ryzykować- poza tym... to juz akurat jest wbrew naturze i naturalności

Gość zuziowapani
dzis sa super chłonne podpaski i cudowne tampony, wiec naprawde mozna o miesiaczce zapomniec...dawniej to kobiety odczuwały dyskomfort uzywajac waty lub szmatek, eh...

Gość kiiixx
cóż, ja lubie okres, bo bardzo nie chcę mieć dzieci.... więc każdy okres to dla mnie znak, że w ciąży nie jestem

zuziowapani- no jak juz pisałam SPOKO ja wole te dni, kiedy ani podpasek ani tamponów nie potrzebuje :D:D:D