Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość noniestraszcieeeno

DRUGI KIERUNEK 2012/13 - JUŻ PŁATNY ???????????

Polecane posty

Gość noniestraszcieeeno

Czy od tego roku drugi kierunek jest już płatny?

Nie jest platny bo osobo przyjete na pierwszy rok studiow sa jaby przyjete w roku akademickim 2011/12, wiec tym bardziej bezplatne.

Gość hbhsbvjhbvh
a wiecie moze czy bede musiala placic za drugi kierunek rozpoczety w 2013, jesli pierwsze studia ukonczylam zaocznie, czyli placilam za nie?

Jezeli bedzie to jeden jedyny stacjonarny ktory zaczniesz studowac i w tym samym czasie nic innego, to za darmo.

Gość noniestraszcieeeno
Dzięki! Ja wybieram drugi na UJ, pierwszy też studiuję na UJ. Na szczęście bez egzaminu wstępnego, więc nie bedzie obaw o to czy się dostane czy nie. a w ogóle zapomniałam nadmienić, że chodzi o studia II stopnia! Problem w tym, że jeszcze się nie obroniłam na licencjacie...jak się nie uda pod koniec sierpnia/ lub 1/2/3/4/ września to mam ostro przechlapane, bo III tury (żebym wyrobiła zz terminami) mogą już nie zrobić... i co wtedy? :( 1.Czy mam ustalać z koleżankami majacymi tego samego promotora wspólną datę? Bo one wracaja z zagranicy więc nie mogą być zbyt flexible na moje 'widzimisie" :( 2.Czy zdarza się, że komisja zbierze się w sierpniu?

bardzo dobra inicjatywa - popieram, skoncza sie magistrowie "od pozal sie boze trzech faklutletow" - socjologii, anglisktyki i zarzadzania;-)))

z reszta studiowanie wiecej niz 1 kierunku swidaczy o braku decyzyjnosci - no chyb ze sa to kierunki komplementarne - np.medycyna i farmacja, architektura i inzynieria itd.

jezeli ktos studiuje 2 na raz, to wyraz ambicji jezeli ktos konczy jeden kirunek i zaczyna 2. to brak podejscia zyciowego i unikanei doroslosci

i dobrze, niektórym skończy się nielegalne pobieranie stypendium na 10 kierunkach.

" fiku mikuuu jezeli ktos studiuje 2 na raz, to wyraz ambicji jezeli ktos konczy jeden kirunek i zaczyna 2. to brak podejscia zyciowego i unikanei doroslosci" jelsi ktos studiuje dwa niekomplementarne kierunki to znaczy ze nie ma pomyslu na siebie i lapie 10 srok z aogon z nadzieje "ze jakos to bedzie" - a jakos=bylejakos;-)

"żabciu, juz od zeszlego roku mozna bylo miec stypendium tylko na jednym kierunku" nie od zeszłego roku, tylko od wieeeluuu lat. ale i tak oszukują 🖐️

"jelsi ktos studiuje dwa niekomplementarne kierunki to znaczy ze nie ma pomyslu na siebie" jeśli kogoś interesuje historia i chemia to tobie gówno do tego 🖐️ nie mam nic przeciwko studiowaniu 2 kierunków, ale namnożyło się strasznie dużo patologii zapisującej sie na inne studia co semestr i wyłudzającej stypendia socjalne i miejsca w akademikach. może teraz się to trochę ukróci.

jezeli ktoś jest dobry w dwóch dizedzianch i faktycznie studiuje, a nei przychodiz pod koneic semestru i wyłudza 3 to nei mam nic przeciwko dwukierunkowcom 2 kierunki tylko dla dobrych studentów i pasjonatów

"jeśli kogoś interesuje historia i chemia to tobie gówno do tego" uderz w stol a nozyce sie odezwa ;-)) kogos tu "nerw" zlapal i spail posladki;-)) jesli ktos chce rozwijac wlasne zainteresowania niech robi to na wlasny koszt - as easy as it is;-) z pujtku widzenia pracodwacy sie wypowiadalam;-) ------------------------------

żabciu, ale to nei ma nci do prawa, oni łamali prawo, traz tz moze lamac prawo i studiowac 2 kierunki, jesli oszuka uczelnie że nei studiuje

"uderz w stol a nozyce sie odezwa " wymyśl jakiś nowy tekst, bo jesteś nudna jak flaki z olejem. zazdrościsz ludziom studiowania 2 kierunków? co cię tak w tym boli?

" [zgłoś do usunięcia] fiku mikuuu jezeli ktoś jest dobry w dwóch dizedzianch i faktycznie studiuje" duzo jest ludzi dobrych we wszystkim za co sie biora - studia to nie rozwijanie hobby;-) poza tym nie da sie wykonywac dwoch zawodow na ogol;-)

"wymyśl jakiś nowy tekst, bo jesteś nudna jak flaki z olejem." ale w tobie mam - jak widac - stala czytelniczke;-) widac poziom "flakow z olejem" cie zadowala;-)" zazdrościsz ludziom studiowania 2 kierunków? co cię tak w tym boli?" kazdy poelnia bledy mlodosci , nawet ja;-)) ------------------------------

"z pujtku widzenia pracodwacy sie wypowiadalam" jasne, masz 3 firmy i zarabiasz miliony, dlatego przesiadujesz na kafe ze swoimi "mundrościami". ehe. weź już się nie kompromituj.

"ale w tobie mam - jak widac - stala czytelniczke" trudno nie natknąć sie na twoje żałosne wypociny na temat spraw, o których zwykle nie masz pojęcia.

" [zgłoś do usunięcia] fiku mikuuu ROR, czesto 2 dziedziny sie uzupelniaja " to prawda - i dlatego pisalam o wylacznieu studiow komplementarnych;-) podalam nawet przyklady, choc nie upiram sie ze prawwidlowe chodzi mi o tych studiujacych chemie i historie ktorym sie myla studia z kolkami zainteresowan;-)

"jasne, masz 3 firmy i zarabiasz miliony, dlatego przesiadujesz na kafe ze swoimi "mundrościami". ehe. weź już się nie kompromitu' sie komplksiki odzywaja;-) "ale w tobie mam - jak widac - stala czytelniczke" trudno nie natknąć sie na twoje żałosne wypociny na temat spraw, o których zwykle nie masz pojęcia" tlumacza sie tylko winni. slonko;-)

poza tym koncza sie argumenty - zaczynaja sie wycieczki personalne;-))

ROR, czasem jeden student ma większy potencjał niż cały tuzin, niech państwo inwestuje w tego jednego studenta, a nei w imię równości w bandę głupców, którzy studiują byle co, byle żeby mieć papierek nie wszyscy muszą byc specjalistami w jednej dziedzinie (ludize to nei roboty), jezeli są ludzie wszechstronni niech im sie nei podcina skrzydeł

fiku miku - nie gzdazam sie, poniewaz panstwo nie bedzie mialo z tego zdanej korzyci - jeden czlowiek nie moze byc chirurgiem , architektem czy inzynierem produkcji;/