Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Frau Wolf

Jak mam postąpić w sprawie syna?

Polecane posty

Gość Frau Wolf

Witam! Otóż od roku mieszkam na jednym z warszawskich osiedli. Niedawno do sąsiedniego bloku wprowadziła się czarnoskóra kobieta wraz ze swoją córką. Nie jesteśmy z mężem nastawieni dobrze do osób innych ras, lecz staramy pohamować swoją niechęć do nich, w końcu to jednak sąsiedzi. Jednak gdy kilka dni temu poszłam z moim synkiem na plac zabaw, doszło do niepokojącej sytuacji: mianowicie, gdy Adolf bawił się w piaskownicy, podeszła do niego czarnoskóra dziewczynka. Nie spodobało mi się to, ponieważ staram się ograniczać kontakty mojego syna z osobami odmiennych ras, lecz nie zareagowałam. Coś odwróciło moją uwagę, a gdy z powrotem spojrzałam na Adolfa, zobaczyłam, że syn płacze i idzie w moim kierunku. Nie wiedziałam, co się stało, jednak zaraz się zorientowałam. Ale było już za późno - czarnoskóra dziewczynka przechodziła przez bramkę placu zabaw, dzierżąc zabawki mojego syna. Byłam zszokowana. Nie biegłam za nią, ponieważ uznałam, że wyglądałoby niepokojąco, gdybym biegła za obcym dzieckiem. Postanowiłam, że pójdę do sąsiadki i odbiorę od niej zabawki. Wieczorem opowiedziałam o całej sytuacji mojemu mężowi, a on odpowiedział, że pójdzie tam sam. Trochę się niepokoję, że będąc u naszych czarnoskórych sąsiadów zareaguje zbyt impulsywnie. Nie wiem co mam aktualnie robić, czy pozwolić mężowi tam iść, czy poczekać aż sąsiedzi wrócą z wyjazdu i iść tam samej... A Państwo co radzą mi, abym zrobiła?

ja radze tak: Frau Wolf - idz do lekarza na glowe Frau Wolf maz - idz do lekarza na glowe Frau Wolf syn - uwazaj na rodzicow - maja coz z glowa tyle

Gość To znacie się od niedawna?
-10/10 :O

Gość adolffffhitlerrrrr
ale żeście dali mu imię, będzie was przeklinal

Gość Frau Wolf
@Ania - Słucham? Proszę sobie nie żartować.

Gość Dalera
Państwo radzą ci zmykać z kafeterii i wyłączyć komputer w trybie pilnym

Gość Dalera
I posłuchać Ani też ci państwo radza ;-)

Gość Helena-Trojańska
kup ciasto, Adolfika za rękę, męża pod pachę i idżcie porozmawiać z sąsiadami Murzyn też czlowiek

Gość Frau Wolf
@adolffffhitlerrrrr - Adolf to bardzo kochane dziecko, mądry chłopiec. Ma wszystko, czego potrzebuje, nie rozumiem, dlaczego miałby nas w przyszłości przeklinać.

Kobieto, wez mu zmien imie poki jeszcze nie poszedł do szkoły.

Gość Frau Wolf
@manaam - Nasz syn powinien być dumny z imienia, które otrzymał po Wodzu.

Gość aleshi
chcesz chyba ze by syn byl jak prawdziwy adolf....

Gość Helena-Trojańska
przepowiednia Teresy Neumann mówi, że Niemców zostanie tyle co pod gruszą może jednak z tym imieniem cos nie tak?

Gość Trzeba odrazu
reagować albo jeszcze tego samego dnia iść po zabawki w innym wypadku kiedy trafią one już do domu złodzieja , zabawki należą do tego domu....chyba że są podpisane ;)

Gość Trzeba odrazu
Ludzie imię jak imię za to provo dość fajne :D

A ja nadal nie wiem co na to Adolf? I czy pies również był zniesmaczony?

Gość Frau Wolf
@aleshi - To już nasza sprawa. @Trzeba odrazu - Nie pozwolę na to, żeby zabawki kupione za pieniądze mojego ciężko pracującego męża były ukradzione przez jakieś czarnoskóre dziecko. Mam zamiar je odebrać. I wcale nie mam pretensji do dziewczynki, w końcu sama się nie wychowuje.

Gość Frau Wolf
@astralka - Dziecko, jak dziecko, było po prostu bardzo zawiedzione. W końcu żadna czarnoskóra dziewczynka nie powinna kraść zabawek aryjskiemu chłopcu.

Gość olubalikulla
Idz tam sama i pamietaj to tez są ludzie tak jak Ty

Gość okaoka
frau 0/10 ania 10/10 dobrej nocy:-)

Gość eva braun nr 13
a nie masz jakiejs komórki z dopływem gazu? adolf bylby zadowolony i moglby rozwijac swoje umiejetnosci, a murzynka jak znalazl

Gość Frau Wolf
@eva braun nr 13 - Niestety nie posiadam. Ale wezmę Twoją radę do serca i postaram się zorganizować takie miejsce :-)