Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sgwrghwrhr

Chcemy wziąć ślub i mieć dziecko ale...

Polecane posty

Gość jjjjjjjjjjaaaaaaaaaaa.
no moj tez pali papierosy,paczke na dwa dni ale kupuje tyton i sam robi.Mamy dojscie i za 50 zl ma pol kg tytoniu,ktory starcza mu na 2-3 mies.Kupujac paczki wydawalby 150 zl miesiecznie.

Gość sgwrghwrhr
No właśnie w tym problem że Mój nie chce robionych papierosów. Kupuje gotowe LM za 12 zł/paczka. W sumie to go rozumiem bo też kiedys paliłam i nie wszystko mi podchodziło. Na jego papierosy szło 300 zł, teraz ograniczył ze względu an wydatki więc pali za 200 zł/m-c.

Gość ////////////////
Tak ale na pomoc rodzicow nie ma co liczyc. W sumie sama napisalas, ze mieszkanie macie dzieki jego pracy, i ze sie stara. Wasza sytuacja nie jest zadna pzreszkoda w slubie, po prostu nie robcie wesela i tyle, a co do dziecka to poczekaj az skonczysz sie uczyc.

Gość ////////////////
To niech przestanie palic bo to strasznie niezdrowe jest,i kosztuje

Gość sgwrghwrhr
W sumie i tak wesela nie chcieliśmy. Tylko slub kościelny i przyjęcie dla małego grona rodziny.

Gość Przy palnowaniu dziecka nie
możesz brać pod uwagę maksymalnych dochodów, ale w wypadku nie stałej kwoty-dochody minimalne. Z tego co pisałaś Ty minimalnie zarabiasz 2300, a Twój facet od 200 (ale pewnie są miesiące, gdy nic nie zarobi?). Czy przy dochodach 2500 również utrzymacie siebie i dziecko?

Gość sgwrghwrhr
Są miesiące że ni9e zarabia nic.Czasem zarobi 200 a nawjięcej zarobił 2000 zł. No ale średnio jest to 500 zł co miesiąc. nie stać nas na dziecko z takimi zarobkami. On musi mieć stałą posadę za min. 1500 i wtedy możemy mieć dziecko

Gość ////////////////
Tak bylo by najlepiej, ale skoro nie moze znalezc pracy to moglby sie uczyc? Czy jest cos co moglby robic?

Gość sgwrghwrhr
Idzie na studia w październiku. Ja kończe we wrzesniu płacić za moją edukację więc teraz on idzie na mgr. Mamy zaoszczędzone 3000 zł ale tych pieniedzy nie ruszamy nara zie

Gość ////////////////
No i dobrze, czyli dwa lata, jak bedziecie wydawac na jego studia. Jesli przez ten czas nie znajdzie pracy to nie ma co myslec o dziecku, ale z drugiej strony to tylko dwa lata, ktore Ty mozsz wykorzystac na rozwoj swojej kariery. Ja bym tak zle nie oceniala Twojego faceta, fakt ma te 34 lata, ale sama napisalas, ze pracowal za granica - pewnie na czarno

Gość rozumiem że za granicą
był na czarno ? Co tam robił ? Zna się na budowlance ? Pytam bo mój mąż szuka kogoś do pomocy , miejscowośc 50 km od Krakowa

Gość Anonim6285
Dym tytoniowy bedzie szkodzil dziecku bardziej niz dorslemu wiec namow jakos meza zeby przestal palic jesli juz byscie

Gość Anonim6285
Jesli juz byscie zdecydowali sie na dziecko

ślub można wziąć bez kasy ale dziecko? poczekajcie aż się polepszy jak będziecie mieć dziecko plus małe zarobki (poza tym kto zarobi, chyba nie Ty w zaawansowanej ciązy) to zniszczy Waszą rodzinę, stres, frustracja, kłótnie itd poza tym dziecku trzeba dać wiele, nie ma co rodzić dzieci by cierpiały biedę

Gość Jozef i na
Miki Maus dziecku to trzeba dac wiele milosci, z bieda lub jak w autorki przypadku brakiem zamoznosci sobie poradzi.

Gość Ja niestety nmie rozumiem
po co robic studia, ktore wlasnie maja pokazac, jak obie radzic w zyciu i w pracy i kompletnie nie umiec tego wykorzystac. Czegoscie sie na tych studiach uczyli? "Ja po studiach będę managerem HR. Właśnie robię podyplomówkę. Mam już lic. i mgr z zarządzania personelem. Moj jets po lic. z PR"