Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zaskroniec

Mężczyzno stawiaj warunki przed ślubem

Polecane posty

A po cholerę się zenić z jakimś imbecylem, jak singlowskie życie takie wygodne! Późno do tego doszłam,ale jednak.Już niejednej "lamentującej"tu chciałam oczy otworzyć,ale marna moja nadzieja.Niektóre desperatki chca nawet życie sobie odebrać,że są starymi pannami:( chociaż muszę przyznać, że i tu płeć męska trochę racji ma, jak widzę "żonki",które mają wszystko podane pod nos i opływają w kasę, śpiąc do południa, to czasem jak z przemęczenia słaniam się na nogach, jestem wściekła.A ni to ładne,ani mądre i przyszło w jednej koszuli:)

Gość kobiety
Nie wychodżcie za mąż ! Będziecie żałować!

Gość to teoria w praktyka co innego
Stawiajcie warunki Panowie i Panie, piszcie dłuuuuuuugie, szczegółowe kontrakty małżeńskie, - być może przez to staże małżeńskie będą dłuższe niż obecnie.

Gość CsaCsa
Paradoksalnie możesz mieć rację. Więcej rzeczy wyjaśnione przed ślubem, branie odpowiedzialności od początku za wspólny los, rozumienie wspólnoty finansowej jako wsparcia w nagłych wypadkach partnera (brak pracy, choroba) i wspolnego łożenia nadzieci i procentowego na dom (a nie mąż utrzymuje dom, bo kobiety tego nie doceniają, przeliczenie pensji i równy procent na utrzymanie domu) przeciwstawianie żerowaniu jednego małżonka nad drugim. Rozwód to żaden zysk dla nikogo. Jeśli się nie układa i rozstanie to jedyna szansa na szczęście to rozwód jest bezbolesny - nie ma kłótni takich o kasę.

Gość CsaCsa
Panie, ale się boicie tego tematu:D

Gość pomyslowasss
boja sie i to bardzo

Gość to chyba logiczne
A mi sie już rzygać chce tym wszystkim. Szkoda dziewczyny, że nie możecie wejść w skórę mężczyzny choć na 1 dzień, dużo byście zrozumiały. Ten cały syf, te spojrzenia większości kobiet - one tylko CHCĄ, nie ma w tym nic szczerości.

Jak się kocha to nie stawia się warunków, a tak poza tym ciekawe ilu facetów wstwałoby w nocy do niemowlaków lub zmieniało pieluchy:-)

Gość stokrotkaAa...
hahaha.. sie usmialam :D raczej intercyzy nie ma co podpisywac bo jak ktos zarabia 3 tys/ mies to na co komu intercyza ;)) ? dlatego ja nie ide za 'trendami' - jestem 25 letnia - 'stara' :o panna :classic_cool: hahaha

Gość pomyslowasss
stokrotkaAa... a co intercyza do zarobkow? zapoznaj sie z defincja tego pojecia

Gość mruczasty kocur
intercyza-ok badanie DNA na ojcostwo- bardzo wazne, bo tyle teraz nieswiadomie ojcow wychowuje nie swoje dzieci na choroby weneryczne- tez madre, zwlaszcza jak sie planuje miec dzieci a prawda jest taak, ze i to nie pomoze, partnerka/partner musi byc godna zaufania, zreszta nie wiem czy to slowo ma dzisiaj jakies znaczenie, popiprzone pokolenie wychowane przez media, pelno samotnych matek, przygodnego seksu, zdrad, chyba szkoda sie zenic :D

Gość CsaCsa
Nie mówmy o warunkach, bo tyko kobiety mogą stawiać warunki. Jak mnie kochasz to mi okaż zatem ożeń się ze mną, ale cichutko nam nie wolno stawiać warunków. Cichutko, cichutko nawet nie mów o testach dna, bo to kobieta chcę mieć swoje dziecko, ważne, że to jej dziecko, nieważne czy męża, najważniejsze, że ona wie, że swoje, a Ty masz wierzyć, kochać i łożyć, że to Twoje, ale masz być pozbawiony pewności, którą ona ma.

Gość CsaCsa
Znaczenie słowa zapraszm i ZAPAMIĘTAJ (1.1) proponować komuś, aby przyszedł w odwiedziny (1.2) zachęcać kogoś do zrobienia czegoś lub skorzystania z czegoś A NIE OPŁACAĆ CIEMNIAKU:D

Gość CsaCsa
MĄDRY MĘŻCZYZNA MÓJ PRZEDMÓWCA:) TAKICH TRZEBA, A BĘDZIE SPRAWIEDLIWIEJ I UCZCIWIEJ Z KOBIETAMI:) PIona:)

Gość CsaCsa
Post o ciemniaku i zaproszeniu był do innego tematu. Przepraszam.

Gość CsaCsa
Tak jest panowie przed ślubem TO WASZA JEDYNA OKAZJA by coś wyłuskać. Jeżeli wtedy nie zbudujecie sobie pozycji to potem będzie ciężko, a w wielu wypadkach niemożliwe. Kobiety bacząc na intercyzę nie będą takie skore zaczynać wszystkiego ekonomicznie od nowa, albo rezygnować z Waszego wspólnego statusu ekonomicznego. Testy dna jeżeli się tyczą zdrady kobiety to tylko sprawią, że ta zdrada będzie bezpieczniejsza, bo będzie się zabezpieczać nie chcąc wpaść z kochankiem. Zatem kolejny plus. Jednak testy dna to sprawa sprawiedliwości na dobrą sprawę.Dziecko wspólne to i wspólna pewność, że to nasze dziecko:)

Gość drenażysta
"I ja bym dodała jeszcze swobodę przyjmowania nazwiska bądź pozostawania przy swoim" Ja bym dodał: mężczyzno, nigdy nie zgadzaj się na to aby żona została przy swoim nazwisku rodowym, czy nawet dwuczłonowym. Jeśli kobieta nie chce przyjąć nazwiska mężczyzny jest od razu do skreślenia - bezwzględnie, bo nie kocha szczerze.

Gość CsaCsa
Drenażysto to nie tak. Wtedy i te nasze warunki by tak można podsumować i po ptokach jak to się mówi. Jeśli chcę się stawiać warunki to i należy jakieś warunki przyjmować. Jeśli się jednego nie przyjmuję to i należy zrezygnować z któregoś swojego. Pozdro:)

Gość drenażysta
"Jeśli chcę się stawiać warunki to i należy jakieś warunki przyjmować. Jeśli się jednego nie przyjmuję to i należy zrezygnować z któregoś swojego." Mężczyzna zgadza się na warunek najważniejszy i jedyny w jego wypadku konieczny - na małżeństwo. To niesie dla niego wiele zobowiązań wobec przyszłej małżonki, choćby dochowanie wierności, utrzymywanie rodziny, znoszenie teściów, dochowanie wierności kiedy kobieta będzie już brzydko mówiąc "przeterminowana". Intercyza - jasna sprawa, 70% pozwów rozwodowych jest wnoszonych przez kobiety, 50% pozostałych jest wnoszonych za ich przyczyną. Żadne warunek - rzecz oczywista. Badania DNA na ojcostwo, imho, powinny być obligatoryjne i powszechne. To kobiety mają cały arsenał środków do kontroli poczęcia, ok 40 różnych rodzajów antykoncepcji. Facet ma tylko gumkę i przerywany. Też żaden warunek. Poza tym od wieków wiadomo, że to kobiety mają większy problem z dochowaniem wierności. Badania na STD to powinna być rzecz oczywista dla obojga. Żaden warunek, po prostu wzajemna powinność. Ciągły dostęp do cipki nie jest kartą przetargową, bo do tego nie potrzeba małżeństwa.

Gość pro OFFICE
Jeśli kobieta nie chce przyjąć nazwiska mężczyzny jest od razu do skreślenia - bezwzględnie, bo nie kocha szczerze. Nie zgodzam się z tym. Gdy wyjdę za mąż w przyszłości: nasze dzieci bezwględnie mają mieć nazwisko ojca(męża) plus moje. Jestem przeciwna zmianie nazwiska na nazwisko męża, mogę dodać człon( jego nazwisko), ale swojego się nie pozbędę. I to nie będzie kwestia kochania tego mężczyzny, wynika to z czegoś innego.

Nie wiedziałam, że dla facetów małżeństwo to taki koszmar. Może się po prostu nie żeńcie, jeśli nie macie ochoty. Ja to widzę inaczej: jeśli OBOJE CHCEMY wziąć ślub, to wtedy prowadzimy negocjacje, każde wykłada swoje racje, dogadujemy się w kwestii nazwiska, intercyzy itp. To jest bardzo rozsądne. Natomiast postawa 'dobra, kobieto, będziesz miała ten swój ślub, pod warunkiem, że...' jest odstręczająca. Bez łaski. Do 'warunków' dodałabym jeszcze jeden: jeśli kobieta zostaje w domu z dzieckiem, albo oboje się umawiają, że nie będzie pracowała, to facet opłaca jej składki zdrowotne i emerytalne.

Gość AjćAjć
A czemu kobieta ma zostać w domu z dziećmi? Niech mężczyzna zostanie i się nimi opiękuję. Kto woli niech zostaję. Co do składek jestem za, ale pod jednym warunkiem. KOBIETY NIE ZMUSZAJĄ MĘŻCZYZN DO DZIECKA. MA TO BYĆ ICH WSPÓLNA DECYZJA. DO 35 kobiety mogą rodzić zdrowe dzieci, ale po 25 dostają bzika i do 30 chcą mieć dziecko jak nic, a nie chcą się wcale 5-7 lat z mężem dorabiać. Jak nie myśli perspektywicznie to dobra niech już będzie ten termin, ale żadnego opłacania składek. Może by to ucięło to wymuszanie dzieci kiedy kobietom tylko pasuję. A dobrze wiedzie o jakie wiercenie dziury w brzuchu chodzi. Wprost to należy nazwać PRZEMOCĄ PSYCHICZNĄ. Z tym nazwiskiem do ustalenia, że kobieta może zostawić. Ale za żadne skarby by dziecko miało nazwisko dwuczłonowe. Ma mieć tylko moje. Po to ojcowie chcą mieć synów by przekazywali swoje nazwisko rodowe i wyłącznie je powinno dziecko dzierżyć. To sprawa honoru męskiego. Uświęcona tradycją od ZAWSZE. TAK SAMO KOBIETY NIE MAJĄ DUMY CZY HONORU. TO IŚCIE MĘSKIE RZECZY WYWODZĄCE SIĘ Z ETOSU RYCERSKIEGO. Rycerzami kobiety nie były. KOBIETY JAKO POTOMKINIE PAŃ DOMU MAJĄ PRZYSTOJEŃSTWO. NAUCZCIE SIĘ TEGO WRESZCIE! Wszystko byście chciały co mają mężczyźni, a nawet nie wiecie jakie to ma konotację. MACIE KOMPLEKS MĘŻCZYZNY.

Gość Nie żeń się po
prostu i tyle.

Gość AjćAjć
* PAŃ DWORU DAMSKI HONOR? DAMSKA DUMA:D PRZECIEŻ TO JUŻ DŹWIĘCZNIE ŹLE BRZMI:D KOBIECE PRZYSTOJEŃSTWO. DAMSKIE PRZYSTOJEŃSTWO. BRZMI ORYGINALNIE, ALE NIE GRYZIE W USZY. Uczcie się, bo ten kompleks mężczyzny jest żenujący. Wszystko byście chciały mieć co mężczyzna. Jakby bycie kobietą było czymś gorszym. Jak widzę kobiety noszące w lecie spodnie to babochłopy. Szkoci ze swoim kiltem mają więcej z kobietą wspólnego niż takie kobiety. Dla kobiet są sukienki i spódniczki i to jest sexy. Wszystko facetom kradną, nieważne czy pasuję czy nie pasuję. Kompleks mężczyzny, nie wiedzieć czemu macie.

Gość Nie żeń się po
Na pewno trzeba uważać z kim się człowiek wiąże.Ktoś w takich tematach debatuje o złych kobietach,musi mieć naprawdę powodzenie,i być rozchwytywany.I co z tego,że jest dużo singielek,po co komu związek na siłę,z kimś,kto komuś nie odpowiada.To singielstwo to ich sprawa.

Gość Nie żeń się po
ktoś kto emocjonuje się dysksusjami o złych kobietach,musi być tak atrakcyjny,że powinien uważać,czy go jakaś nie zgwałci i nie złapie na dziecko

Gość AjćAjć
Wypowiadaj takie rzeczy jako kobieta to sobie będziesz kręcić bata na siebie. Obie płcie są różne. Dziewczynki marzą o ślubie i dziecku od zawsze. Bawią się zazwyczaj lalkami. Chłopcy raczej nie marzą o kobiecym welonie czy staniu w smokingu lub garniturze na ślubnym kobiercu. Kobiety zatem są stroną bardziej zainteresowaną ślubem. Męzczyzna do 40 może płodzić spokojnie dzieci. Nie musi się śpieszyć ze ślubem. To Wam tyka o te 5 lat szybciej czas i to Wasz interes. Nauczono Was, że to My mamy o Was zabiegać, ale czasowo jak widzisz to wygląda inaczej. Zabiegamy o Was, bo lubimy zdobywać, ale możemy się zbaczając na czas targować. Zwlaszcza, że warunki są sprawiedliwe. Nie domagamy się ucisku, ale sprawiedliwości.

Gość AjćAjć
Ja wiem, że Twoje jajeczka się szybciej przeterminowują niż moje nasienie, ale nie musisz się wyżywać na mnie:D:D

Gość Nie żeń się po
Nie obchodzą mnie wywody,na pewno każdy powinien uważać,z kim się wiąże,a zwłaszcza z kim robi dzieci.Po prostu uważaj,czy gdzieś takiego atrakcyjnego okazu jak ty,jakaś nie zgwałci w ciemnej ulicy,żeby złapać na dziecko.

Gość AjćAjć
Z powodzeniem nie mam problemów. Już jedna chciała mnie usidlić na dziecko i ślub. Myślała nieperspektywicznie chcąc sobie zostać z dzieciakiem. Nawet mówiła głupota, że chcę tylko moją spermę i wychowywać przez siebie tylko dziecko. Chciała sobie z bobaskiem siedzieć w domu, a TY TYRAJ NA 2-3 etaty, a potem w domu Jaśnie Pani Cię przywita, że zmęczona i masz Jej jeszcze w domu pomagać. Z tym nasieniem to myślała, że jestem głupi i naciągnie mnie potem na ślub i alimenty. Teraz mam narzeczoną normalną i zgodziła się na warunki. Jestem szczęśliwy, bo nie zrobiłem takiego błędu jak niektórzy mężczyźni wchodzą w małżeństwo z takimi:D