Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anitka_21 :)

CZY POLROCZNEMU DZIECKU MOZNA DAC FRYTKI???

Polecane posty

A wiecie czemu tak jest? Bo dzieci nie maja teraz obowiązków. Kiedyś było oczywiste, że pomagają wychowywać młodsze rodzeństwo, już 5 latek miał obowiązki w tym względzie, a 8 latek często-gęsto wracając ze szkoły odbierał młodsze rodzenstwo z przedszkola. Tak było, rodzice pracowali, instytucja niani praktycznie nie istniała i nie było wyjścia. Dzieci były bardziej odpowiedzialne. Nikogo nie dziwił widok 10 latki fachowo sobie radzącej z roczniakiem na spacerze. Albo i z dwoma maluchami. Może teraz tego nie zrozumiecie, ale kiedyś jak matka wracała z pracy, to musiała jeszcze odstać 3-4 godziny w kolejkach, żeby kupić podstawowe produkty, oczywiście jeżeli się trafiły - kostkę masła, jakiś zdechły kawałek mięsa (jak starczyło kartek) itp. papier toaletowy za makulaturę. A zdarzało się, że nie mogła kupić nic. Było oczywiste, że dzieci w domu (oczywiście same, bo niby z kim? ) zajmą się mlodszym rodzeństwem, obiorą ziemniaki i poodkurzają. Ale jak miały 20 lat to były w pełni przygotowane do dorosłego życia i zakladały rodziny, co dzisiaj wielu wydaje się nie do pomyślenia. Sama mając 16 lat potrafiłam w pełni i bez wahania obsłużyć noworodka - po prostu miałam mlodszego brata. I często zostawałam z nim na noc, bo rodzice szli na brydża wieczorem. Ale dzięki temu z obslugą własnego dziecka nie miałam najmniejszych problemów...

Gość czytam bo lubię
Ależ wy jesteście tępi, takie prowo a wy się nabieracie;D

chyba nie wam oceniac kto tu jest glupi a kto nie i wcale nie wrtocilam do nuego dlatego ze matk MI KAZALA PO PRPOSTU NASTAPILY INNE OKOLICZNOSCI MATKA NIE MIALA Z TYM NIC WSPOLNEGO KAPITO/?? a co do dziewcka to farinka niestety cioe rozczaruje ale ja nie mam ani mlodszego rodzenstwa ani nawet zadnej rodziny blizszej w ktorej by byly male dzieci wiec nie mialam sie na kim wzrowoqac

no właśnie, bo teraz moda na jedno dziecko tylko, i to jak się już ma dom i 2 samochody :D ja ciebie nie winię, tylko stwierdzam fakt, kiedyś dzieci było dużo i jedno wychowywało drugie, więc nikt nie miał z tym problemu...

moja mama nie ma ani domu ani nawet jednego samochodu wiec prosze nie oceniaj ludzi po pozorach i nie uogolniaj ok?

Gość Alutka z domu bumba
A jakie były te inne okoliczności? Daj zrozumieć czemu się tak nie szanujesz. Po prostu już tak się do niego przyzwyczaiłas że nie umiała być funkcjonować bez niego. A pisałas że znajomych prawie nie masz więc twoja jedyną rozrywka jest spotykanie się z tym dziwkiem . Niestety taka smutna prawda

po czesci masz racje bardzo mi go brakowalo ale goolnie to wszystko sobie wyjasnilismy i wiem ze juz nie wchodzi na te strony bo przy mnie skaskowal tam konto... wiec jest to chyb jakis dowod milosci iszacunku prawda?? poza tym oswiadczyl mi sie zaraz nastepnego dnia i powedzial ze zyc beze mnie nie moze, teraz planujemy slub na przyszly rok jakos

Gość nudaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Nudny topik a aż 4 strony! Zauważyłam że im bardziej prostackie pytania tym więcej odpowiedzi I wy po studiach jesteście? qrwa nawet z gimnazjum bym was nie wypuściła!

Gość Różowa róża katalina
Ale ty głupia i naiwna on po prostu teraz będzie się bardziej krył ale nadal robił to samo. Śmieszna jesteś i pusta

CZESC dziewczyny podnosze temat bo moze mi jeszcz eocs napiszecie otoz nie moge sie dodzwoini do kolezanki nie wiem co sie tam dzieje i zaczynam sie troche martwic... ale zrobilm tak jak napisalscei dostala widzorem mleko wykapalysmy ja chociaz bylo ciezko i poszla spac nawet spko zasnela :D dzisiaj od rana wstala chyba o godzienie piatej dalam jej znowu to mleko czy to dobrze?? czy ona nie ma jesc nic innego? ciagle tylko to mleko jej daje jak placxe i wode tak jak mowilyscie do picia sasidka mi pwoedziala zebym znia poslz ana spcaer to sie przeszlysmy i tera zjuz nie wiem co mam znia robic??? ile ona musi spac w ciagu dnia bo niby zasypia ale sie budzi i juz nie wiem czy ona ms apc czy co??

Gość ssakjej
czy ona nie ma jesc nic innego? toz ci przeciez dziewczyny przez 3 strony trabily o sloiczkach deserkach i obiadkach a ty takie pytania zadajesz, naprawde jestes glupia jakas dziewczyno, a ja nie wierzylam gdy inni tak o tobie pisali :O naprawde glupia idiotka :O

Gość do anitka
hej mozesz ja kłaść tyle razy ile widzisz ze dziecko jest śpiace moze byc na samym mleku bo nie wiem czy np dasz radę ją nakarmić łyzeczką a mozesz spróbować :) ugotuj ziemniaka z marchewką dobrze ugnieć widelcem lub zmiksuj bez przypraw najlepiej a jak nie to kup gotowy słoiczek i jej podaj. możesz jej również kaszke zrobić jak i dodać do mleka z 3 łyżeczki tak i zrobić na gęsto . owoc mozesz jej dać albo ze słoiczka albo kuo banana jabłko i też zmiksuj albo pognieć :)

yyy tak kupialm te sliczki z gerbera dwa i jeden jej chcialam dac tak kolo pierwzej to bylo ale nie zjadla prawie ic plula tylko ciagle na mnioe moze ona nie je takich rzeczy?? z tym ziemniakiem to sprobuje wieczorem

Gość trzeba byc ........
chorym zeby dziecku polrocznego dac frytki - po pierwsze niezdrowe a po drugie dziecko sie udlawi nimi bo jezcze nie potrafi gryzc ( prawdopodobnie nie ma wiecej nic 4 zeby ) ugotuj ziemniaka i marchewke - porzadnie ugniec widelcem i daj to dziecku - przynajmniej zdrowsze jedzenie i nie zadlawi sie nim albo zrob dziecku jajecznice

znaczy ona sama zasypia bo w domu ja klade na kocyku i jak widze ze jej sie zasypia to ja kladlam do lozeckza i raz spala gdies z pol godziny i drugi raz ok 40 minut... a jak sie bnudzi to bardzo placze czy to normalne?? nosze ja na rekach zeby przestala

Gość do anita
no to jak ci nie chce jesć i pluje to po co sie masz denerwować jeszcze przy tym dawaj tylko butle nie zaszkodzi jej a ty bedziesz miała problem z głowy... chyba nie zostawiła ci dziecka na miesiąc

Gość do anita
przyczyna płaczy moze być rózna zmiana otoczenia mozę matka na nią krzyczała idziecko sie boi albo ząbki jej wychodzą

no tsk jutro ma jej matak wracac napisalam juz jej sma zeby sioe odezwala wkoncu ale nic nie napisala ciekawa jestem co sie tam dzieje zrobie jej jeszcze teg ziemniaka wieczorem zobaczymy czy bedzie jadla

Gość fan anitki
up

Gość fan anitki
up

Gość mąż Anity
up

Gość mąż Anity
up

Gość kadrYRY
Yhy frytki można jak najbardziej ale pod warunkiem ze zrobisz jej do tego gyrosa albo lepiej zamów kebaba a do popicia coco cola ale tylko light. Niezle prowo

Gość gość
Troll, mogła zamiast pisac tu bzdety wyguglać czym sie karmi takie małe dziecko, zamiast robić z siebie idiotkę. Pewnie siedzą z narzeczonym przed kompem i maja wielki zaciesz. Z Was.

Gość gość
Oczywiscie tylko z ketchupem

Gość gość
Ty podaj tłuku sobie rękę z Naszą kafeteryjną gwiazdą Agatką takie same dwie tępe ofermy.

Gość gość
Anita miesiąc temu urodziła syna została samotna matka