Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anitka_21 :)

CZY POLROCZNEMU DZIECKU MOZNA DAC FRYTKI???

Polecane posty

Gość niuu
Wiesz co nie chce mi się wierzyć że nawet 5min. na powiedzenie ci podstawowej informacji nie miała? :O Półroczne dziecko je przede wszystkim mleko modyfikowane (lub pierś) a do tego kaszki mleczno-ryżowe, słoiczki z warzywami i mięsem plus deserki owocowe. Trzeba uważać z glutenem gdyż dziecko w tym wieku nie ma jeszcze w pełni przeprowadzonej ekspozycji na gluten -poczytaj sobie o tym.

Gość Różowa róża katalina
Ha ha ha jak sobie wyjaśnilische ? Znowu zerznal cię w kakao ? Masakra jak ty się nie szanujesz , jej chłop spotykał się z dziwkami na seks a ta małpa głupia mu wybaczyła i jeszcze MÓJ NARZECZONY ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha jaki pustak .

Gość niuu
A pierś czyli jest karmione mlekiem matki -piszę żebyś nie pomyślała że o fileta z drobiu chodzi.

Gość witam pozdrawiam
malo to matek ktore tak dzieci komus podrzucaja i ida na melanz?:O szkoda dzieciaka tylko. a autorce sie nie dziwie ze nie wie co dziecko je skoro dziecmi sie nie zajmowala. ja zanim mialam wlasne tez nie mialam o pielegnacji i zywieniu dzieci bladego pojecia. nie interesowal mnie temat to skad moglam wiedziec ja zywic niemowlaka? matkom sie to wydaje takie oczywiste, ale nie wszystkim kobietom!

ok to niech mi ktos konkretnie napisze co mam klupic jej jutro to kurpie ... i ile to gdzies kosztuje ok bede wdzieczna

Gość jutro rano się do ciebie
a którędy wydala klocka będziesz wiedziała?

Gość niuu
Są różne mleka modyfikowane i nie wiadomo jakie mleko pije to dziecko -więc doinformuj się u matki w tym temacie. Poza tym kaszki, warzywa i tym podobne ale tu też wypadałoby zapytać matki czy dziecko wszystko toleruje.

ok mam ytylko nadzieje ze ona dzisiaj zadzwoni bo ja do niej dzwonilam z godzine temu to miala wyazony telefon

Gość do anita 21
cześć słoiczki możesz podawać takie http://www.sosrodzice.pl/promocje-artykulow-dla-dzieci-24-02/ masz tam produkty spożywcze:) tak to wygląda w słoiku mozesz dać marchew ziemniaki mięso ale wszytsko zmiksuj razem lub pognieć widelcem i gotuj lepiej bez przypraw co do mleka powinnaś mieć butelkę ze smoczkiem a mleko mm wygląda tak http://gieldaspozywcza.pl/Wiadomo%C5%9Bci/GERBER-zaskakuje-nowo%C5%9Bci%C4%85-42897.html tylko musi pisać po 6 msc :)

Gość do anita 21
tak kaszki wyglądają http://wszystkoohandlu.pl/article,1589,Dzie%C5%84-o-smaku-BoboVita.html do picai możesz dać wodę najlepiej ale też w butelce nie ze szklanki czasem

Gość do anita 21
i nie zapomnij zmmieniać pampersów

Gość do anita 21
tak nawet w biedronce są takie produkty

no tak dala mi butelke a w niej byla jakas herbata chyba wiec dawalam jej ta herbte ale nie wypila calej jeszcze... wiecj ok dam jej wdoe pampersa to w zyiu sama nie zmienie wolalam sasiadke przedtem i chyba teraz tez zaqwolam jak bedzie trzeb

Gość do anita 21
u mnie nawet w monopolowym idzie takie rzeczy dostać;d

Gość do anita 21
jak miała herbatke to mozęsz jej zrobić lekką zwykła herbatkę :)

Gość witam pozdrawiam
po prostu kup jej jakies sloiczki bobovita czy gerber, kup jakis obiadek i jakies sniadanko po 6-stym miesiacu zycia, mleko mozesz kupic takie w malym opakowaniu, ktorego nie musisz rozrabiac z woda, tylko takie gotowe. zapytaj w sklepie, w kazdym sklepie dostaniesz cos dla niemowlaka i kazdy sprzedawca ci powie - wszystko jest napisane na sloiczkach. w sloiczkach wszystko masz gotowe, kaszki, deserki, owoce, obiady, nic z tym nie trzeba robic tylko podgrzac leciutko, ale zeby bylo takie letnie a nie gorace (moja znajoma dla dziecka mi podgrzala tak ze az dymilo, bo tez nie wiedziala i dziecko sie oparzylo lekko w jezyk) wiec nie podgrzewaj tak jak sobie tylko tak doslownie 20 sekund i dobrze wymieszaj

Gość niuu
No herbatą to się dziecko nie nasyci. Na noc to mleko modyfikowane albo kaszka mleczna.

ok ale juz wstawilam tego ziemniaka jak mi napisala wiosenna mama to mam jej go nie dawac w dkoncu??? i o ktorej ja polozyc spac bo nikt mi nie odpowiedzial ;/

Gość do anita 21
lepiej jak na noc zaopatrzysz sie w mleko mozesz kupic w aptece całodobowej gotowe mleko w słoiczku

Gość do anita 21
bdziesz widziała jak bedzie śpaca ja bym ja teraz nakarmiła i dałą spać mój ma 6 msc i juz śpi

Gość witam pozdrawiam
iast herbaty lepiej podaj sok jakis jak masz albo jakas owocowa herbate, sagi czarnej nie dawaj bo herbata moze pobudzic dziecko i nie bedzie ci spalo albo wode przegotuj i schlodzona do picia

Gość luska z liverpoolu
matka zostawila ci polroczne dziecko na 2 dni...Jasne a swistak siedzi i zawija

Gość niuu
Na noc to mleko a nie warzywa. Co do spania to zależy jaki ma rytm dnia dziecko. Każde dziecko jest inne i trudno powiedzieć że 20-21 ma spać bo to różnie bywa. Poza tym nie każde dziecko położysz i po sprawie.

Gość niuu
Też mi się nie chce wierzyć ale już takie różne rzeczy słyszałam że nawet i coś takiego mnie nie zdziwi. :O

yyy juz teraz calkiem zglupia;la,m jedni pisza tak jedni inaczej... to co mam jej dac w kocu do jedzenia czy picia??

Gość do anita 21
na noc na pewno nie warzywa... najlepiej mleko lub kaszka. do picia najlepiej wode..