Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nokhsaewka

Ja mam 50 lat mój mąż 50 lat i siedzimy z laptopami

Polecane posty

Gość nokhsaewka
Warmiaka ,piwkopiję co nic nie piszecie a i na początku była gangrena.

kopiuję przepis na placek od Ammandy naprawdę pyszny ...ciasto ze sliwkami ... 4 szklanki mąki 1,5 kostki masła/margaryny/ 5 żołtek 3 łyzeczki proszku do pieczenia z tego zagnieśc kruche ciasto odciąc malutki kawałek i włozyc do zamrazalnika, reszte na chwile do lodowki musi sie schłodzić sliwki, najlepsze prawdziwe wegierki ok 1,5 kg wypestkowac , ja kroje na cwiartki ale moga byc rownież połowki ... ciasto rozłozyc na blaszce ( przepis jest na duzą blache) ugnieść palcami i ponakłuwać widelcem ! WAZNE !! wyłozyc sliwki ... z 5 pozostałych białek ubić pianę dodadając 1, 5 szkl cukru ... wyłozyc na sliwki ... ten mały zamrozony kawałek zetrzec na tarce na wierzch . mozna go wczesniej ugniesc z odrobina kakao ...ale nie trzeba piec w niezbyt wysokiej temperaturze 170, dośc długo ..spód musi byc przypieczony a białka wysuszone .... smakuje nawet gorące, prosto z pieca ... polecam ..smacznego

nokhsaewko jadę na dwa miesiące raz w roku , ja nie taka pracowita co by siedzieć ryć i wszystko dać dziecku, po za tym tęsknota nie pozwala mi tam długo zabawić wiecznie zaszukana może szukasz męża ? to cię poswatam , brat męża kawaler 38

Gość o o o o o o o o o o o o o o o
Moja babcia ma lat 77 i też śmiga po Internecie, czasami to się doprosić nie mogę żeby mnie wpuściła na laptopa. Ma Facebooka, maila, GG kiedyś weszła nawet na czata ale jakiś 19 latek chciał z nią cybersexu i jak objaśniłam babci co to to już nie wchodzi. Ale wiadomości czy inne plotki sobie czyta.

Gość nokhsaewka
piwkopiję dzięki za przepis upiekę jak temperatura na dworze spadnie w domu mam dość chłodno ale nikt nie ma przy tym upale nie ma apetytu.

Gość nokhsaewka
Jak miałam małe dzieci to 3 razy wyjeżdzałam do Niemiec dorobić ale góra 14 dni,bardzo tęskniłam za dziećmi a w tamtych latach nie było komórek ,to w wolnej chwili biegłam do budki żeby tylko usłyszeć ich głosy. Teraz jak wyjeżdzam to się martwię czy mi domu nie rozwali . I to prawda małe dziecko ,mały kłopot duże większy.

Gość Elżbietanna
Cześć:) Ten topik jest akurat na moją miarę, wczoraj go zauważyłam. Właśnie w ten sposób spędzam z mężem wieczory, jestem w stosownym;) wieku i dziecko mam odchowane. Bardzo cieszy mnie ta sytuacja, bo jak pisano tu wcześniej, jest to nasz czas: wyjazdy, życie towarzyskie i luz:) Przyjmiecie? Wieczorem przyjdę z winem, jakoś się wkupię chyba:D

witaj Elżbietanna :) winko też niczego sobie:) u nas strasznie gorąco , pyknęłam pomidorówkę i spadam na rowery z koleżanką , a wieczorkiem schłodzimy się browarkiem , po żóberku na łepka :) no to nara :)

Gość Elżbietanna
Niestety. Koleżanka mnie nawiedziła, zostawiła swoje niemałe problemy, mójplan odkładam, kiedy indziej z tym winkiem wejdę. Ma być białe czy czerwone? Ja lubię wytrawne. Dobranoc.

Gość warmianka z...
czyli z imprezy nici...:D piwko..., upiekłam ciasto w/g podanego przez Ciebie przepisu. Smaczne!

ale ja błędy robię , jeszcze nic nie wypiłam a już żubr napisałam przez Ó pewnie już wszystkie śpią , my z koleżanką wyjechałyśmy o 17 na rowery , po półgodzinnej jeździe zahaczyłyśmy do znajomych i tak nam się zasiedziało do 22 , a miała być odchudzająca wycieczka rowerowa :(

Gość Elżbietanna
Witam:) Wpadłam na chwilkę, bo na poprzednich stronach padło pytanie o fajne miejsca na Dolnym śląsku, a właśnie mam odpowiedź: http://www.szlakikulturowe.dolnyslask.pl/szlaki-w-gps/ mam nadzieję, że się przyda:) A na winko poczekajcie jeszcze, dziś nie mam powiedzmy nastroju. Dziś muszę wypić litr czerwonej herbaty, jestem dopiero w połowie:D

Gość Elżbietanna
Warto wejść w zakładkę "O szlakach" tam są opisy.

Gość nokhsaewka
Cześć Elżbietanna miło że weszłaś na naszą stronkę i dziękuję za stronkę co zobaczyć na Dolnym Ślasku tz cudze chwalicie swego nie znacie. Winka nie piję wolę coś mocniejszego i dziśiejszy wieczór taki będzie. Nasz przyjaciel z Ukrainy lada moment stanie w drzwiach ,dobrej nocy. Piwkopiję i Warmianko do jutra.

Gość Elżbietanna
baw się dobrze, dzięki za miłe przyjęcie🖐️

Buona giornata a tutti :) wróciłam po spacerku z pieskiem , wypiłam kawkę i biorę się za mycie okna bo moja psina ciągle brudzi firanę jak wyłazi na balkon nokhsaewko jak udał się wczorajszy wieczór , nie boli dziś głowa ? :D

Gość 40-tkaaaaaaaaaaa
Witam :) kiedyś często siedziałam na kafe,teraz tylko zaglądam :) moja mamcia ma 59 lat i tez na necie siedzi,w końcu jest XXI wiek!tak powinno być,pozdrawiam

Gość nokhsaewka
Głowa nie bolała bo fajek nie paliłam zakaz domowy ale totalnie byłam zamulona. Rano piesek przypomniał o sobie a mąż miał w nosie. Po godzinie przyjechał DHL z karmą dla psiaka ,póżniej zrobiłam obiad i to prawda ,na kaca najlepsza praca .

siema Bobasek :D fajnie że tu można wpaść i pogadać o wszystkim i o niczym :D 40-tkaaaaaaaaaaa to ty dzieciak jeszcze jesteś :) witaj i gadaj co ci ślina na język przyniesie :D

Gość gangrena123
Cześć Dziewczyny! Jestem już po urlopie w Świętokrzyskim. Piękne okolice, piękne zabytki, dużo do obejrzenia. Przez pierwsze 3 dni pogoda była do luftu - zimno i co najgorsze - lało. Nałaziłam się sporo (nawet schudłam 1,5 kg!!!), więc kręgosłup mam w rozsypce (ale to już ten wiek...:)). Noksh - fajnie, że masz labka. Ja mam goldena, ale ma już rok i 3 miesiące. Powinnaś go nie wypuszczać na zewnątrz (mam na myśli ulicę, parki i spotkania z innymi zwierzętami) do momentu, kiedy zostanie zaszczepiony przeciw nosówce 3 raz. Teraz, niestety, sikamy na dywany. Ja swojego wystawiałam do ogrodu zaraz po przebudzeniu, ale i tak lał, gdzie chciał. One mają bardzo żywiołowy charakter. Mojemu do tej pory włącza się ADHD - lata jak opetany, skacze po meblach i tylko czekać, jak sobie kulasy połamie! Trzeba być bardzo konsekwentnym w prowadzeniu tych psów, bo łatwo można je "zmarnować", to znaczy - wlezą na głowę i będą nieposłuszne. Pamiętaj też, że one mają tendencję do dysplazji stawów biodrowych i łokciowych, więc trzeba na łapy uważać i sprawdzać u Weta. Ale się rozpisałam! Pozdrawiam wszystkie nowe i stare 50-tki (stare, to oczywiście odnosi się do dłuższej bytności na forum, a nie do wieku - rzecz jasna!!!).

Gość warmianka z...
Piwko, fajny ten Twój pies. To sznaucer? Ja kiedyś miałam kundelka. Gangreno, w pięknych stronach byłaś:)

Gość warmianka z...
Moja bratowa przygarnęła kotkę. Niedawno się okociła. Ależ pocieszne te maluchy:)

Gość warmianka z...
Coś kafe chyba szwankuje. Wysłałam post, w spisie tematów jest a tu nie. Pisałam, że moja bratowa przygarnęła kotkę. Niedawno sie okociła. Ależ pocieszne te maluchy:)

Gość nokhsaewka
Gangreno każdy nie kochany kilogram cieszy, ja cały czas się odchudzam z Dukanem długo nie byłam bo lubię ziemniaki,sosy i zupy ,ale przy każdym wyjeżdzie nabieram wagi.A teraz jem ale w gramaturach mojego pieska. Mój piesek śpi na tarasie i nie muszę go wyprowadzać bo ma 49 ar działki i morze robić sobie co chce. Jak jesteśmy na tarasie jest ok, ale piszczy jak nas zobaczy za szybą ,chce do domu. Ja już bym gdzieś wyjechała bo za długo siedzę w domu ale młody sadzi się z kolegami w sobotę na Chorwację a ktoś z pieskiem musi zostać